Termal Throttle testi için benchmark yazılımı önerisi

Makaleler
9
Yer
Detroit
Arkadaşlar, termal macun değişimi öncesi bilgisayarımda termal throttle testi yapıp verilerini kaydetmek istiyorum, bu nedenle bir benchmark yazılımı arıyorum. Hem işlemciyi 20-30, veya belirli bir süre zorlayacak, aynı zamanda işlemcinin frekansını ve sıcaklık değerini kaydedecek. Mesela bu 3DMark'ın ölçümü.

1676401050678.png

30 dakikalık bir test yapabilmeyi isterdim ama 3DMark'ta sadece ücretli sürümde bu özellik var. Mecburen alternatif bir programa bakıyorum. Buna benzer maksimum, ortalama sıcaklık değerlerini ve çalışma frekansını gösterecek bir yazılım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, termal macun değişimi öncesi bilgisayarımda termal throttle testi yapıp verilerini kaydetmek istiyorum, bu nedenle bir benchmark yazılımı arıyorum. Hem işlemciyi 20-30, veya belirli bir süre zorlayacak, aynı zamanda işlemcinin frekansını ve sıcaklık değerini kaydedecek. Mesela bu 3DMark'ın ölçümü.

Eki Görüntüle 1668693

30 dakikalık bir test yapabilmeyi isterdim ama 3DMark'ta sadece ücretli sürümde bu özellik var. Mecburen alternatif bir programa bakıyorum. Buna benzer maksimum, ortalama sıcaklık değerlerini ve çalışma frekansını gösterecek bir yazılım.
Hocam farklı bi soru ama bu değerler hangi aralıkta olduğu zaman iyi sayılıyor?

Aradığınız yazılım tam olarak OCCT. Test yaparken ayrı bir panelde bütün verileri gösterebilir, aynı zamanda bunları bir dosyaya kaydedebilir ve daha sonra bakabilirsiniz.

Tam da şimdi buldum ki yazdınız. Bir bakayım. Öneriniz için teşekkürler :)

Hocam farklı bi soru ama bu değerler hangi aralıkta olduğu zaman iyi sayılıyor?
Ne kadar düşükse o kadar iyi. Benimki oyunda 95 derecede gezindiği için termal macun almaya karar verdim. 95 dereceye gelip frekansını 3.4'ten 2.5, 2.0'a kadar düşürüyor. Hiç düşmese de 2.0 GHz'ta çalışacağına 3.0, 3.2'de çalışmaya devam eder. Bu da eşittir daha yüksek performans.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı