Çözüldü Terminal programını dizinde çağırmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

209275

Kilopat
Diyelim ki terminalde çalışan bir program yaptık, bu programı dilediğim dizinde çağırmak ve çalıştırmak istersem nasıl bir yol izlemeliyim? Mesela CAT komutunu ele alalım hangi dizinde olursak olalım bu komut çalışmaktadır. Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PATH değişkeninde bulunan herhangi bir dizine taşıdığınız takdirde her yerde çağırabilirsiniz ve tab tuşu ile dosya ismini tamamlayabilirsiniz. PATH değişkenini görmek için: echo $PATH Örneğin ben /usr/local/bin dizinini kullanıyorum.
PATH değişkeninde bulunan herhangi bir dizine taşıdığınız takdirde her yerde çağırabilirsiniz ve tab tuşu ile dosya ismini tamamlayabilirsiniz. PATH değişkenini görmek için: echo $PATH Örneğin ben /usr/local/bin dizinini kullanıyorum.

Çözüm
Hocam peki mesela bir python scriptini çalıştırırken:
Python:
python script.py
şeklinde bir kullanım yapıyorum bunu direk başında Python anahtar kelimesi olmada çalıştırılabilir mi? Tıpkı terminal komutları gibi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…