Steam Ters ibraz neden veriyor?

Oğuzhan Sarıot

Hectopat
Merhaba haberim olmadan bankam işlemi iptal etmiş ve miktarı harcadığım için Steam dün böyle bir mesaj gönderdi. Bankayla görüştüm ancak yardımcı olmuyor. Kredi kartı olduğu için hesabımda 15 dolar vardı. Neden oradan çekmek yerine böyle bir şey yaptı? 23 Mart'tan sonra bir sıkıntı olur mu yoksa süre dolduğunda kendiliğinden açılır mı?

23 Mart'ta bu yasak kalkacak değil mi yazılana göre?

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2024.02.26 - 01.52.10.70.png
    Desktop Screenshot 2024.02.26 - 01.52.10.70.png
    22,4 KB · Görüntüleme: 17.867
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrulamasız dolar ödeme yapıldığında birçok banka otomatik olarak ödemeyi iptal etmekte (Konudan farklı olarak; Bu sebeple en çok kullanılan sosyal medya otomatik ödemelerinde TL ile size otomatik ödeme talimatları oluşturulur, YouTube Premium gibi.). 3D Secure özelliğine sahip ödeme yöntemleri ve kredi kartı kullanarak ödeme yaparsanız sorununuz düzelecektir. Banka kartlarıyla yapılan ödemelerde gün içi hesap işlemleri dışında dolar ödemesi yapıldığında sonraki güne yansıtma işlemi olduğundan bu ödemelerde bazı bankalarda düşüyor(İptal ediliyor). Ayrıca bazı kredi kartları yapılan ödeme işlemlerini direkt olarak dolar yerine TL olarak çekiyor ve hesaplama yapmadan TL olarak işlemesi için ödemenizin TL olarak yapılmasını bekliyor. Dolar ödemesi bazı banka sistemlerinde TL'ye dönüştürme işlemi yapılmadan sorunsuz işleme alınabiliyor ve hesap kesim günü dolardan TL'ye dönüştürerek sizi borçlandırır. Farklı bir banka kullanmanızı öneririm. Ayrıca 3D Secure ile ödeme yapacak bir ödeme sistemi kullanmanızı öneririm.
*Yasak belirtilen tarihte kalkacak.

Doğrulamasız dolar ödeme yapıldığında birçok banka otomatik olarak ödemeyi iptal etmekte.

Katılıyorum, hayatımda ilk kez Amazon.com üzerinden (com.tr o dönemler yoktu) alışveriş yaptığımda para çekilmesine rağmen siparişim iptal olmuştu. Amazon ve banka müşteri temsilcilerinin bilgisizliğinden mevzuyu çok geç öğrenmiştim.

Döviz üzerinden yurtdışı alışverişlerinde özellikle ilk seferse basıyorlar iptali.

Katılıyorum, hayatımda ilk kez Amazon.com üzerinden (com.tr o dönemler yoktu) alışveriş yaptığımda para çekilmesine rağmen siparişim iptal olmuştu. Amazon ve banka müşteri temsilcilerinin bilgisizliğinden mevzuyu çok geç öğrenmiştim.

Döviz üzerinden yurt dışı alışverişlerinde özellikle ilk seferse basıyorlar iptali.

Maalesef müşteri temsilcileri ya da şube yetkilileri bu durumu tespit edemiyor. Bu tip yazılımların gelişim tarafındayım. Amazon'ya da herhangi bir platform kullandığınız bankanın güvenlik katmanında onay doğrulamasından geçmiyorsa banka ödemeyi bile görmüyor. Aslında bu durum geliştirici olan firmanın kabahati. Kullanılan platform dolar ile arka planda ödemeyi askıya alıp size ödemeyi yaptık diye bilgi veriyor. Sonrasında doğrulama sistemi birkaç saniyede ya da birkaç dakikada banka ile doğrulama yapmaya çalışıyor. Banka bu ödeme sistemini tanımadığından, daha doğrusu bu güvenlik sistemi banka tarafından bilinmediğinden platform şifreli olarak kart bilgilerini banka sistemine gönderdiğinde sistem bunu kart olarak bile algılayamıyor. Daha doğrusu 1234 diye başlayan kart verisini platform bankaya ABCD9876 diye gönderdiğinde bankanın bunu 1234 diye algılayan bir güvenlik deşifresi olmadığından kartı bile görmüyor. Haliyle banka bu işlemi bile görmeyince müşteriyede adınıza bir işlem yok deyip geçiyor. 3D Secure ödeme sistemi ise kart bilgilerini tek bir şifreleme metoduyla tüm bankalara gönderebiliyor. Doğrulamada artık güvenlik tarafı bankaya kalıyor(SMS doğrulama ya da mobil uygulamadan onay verme sistemi ile). Bu sebeple 3D Secure ile ödeme yapıldığında iş bankada bitebiliyor ve banka bu işlemlerin nereden nasıl ve hangi sanal POS'la yapıldığını görebiliyor. Dolandırıcılığa 2 taraftan da engel koymak için güzel bir sistem diyebiliriz.

Merhaba haberim olmadan bankam işlemi iptal etmiş ve miktarı harcadığım için Steam dün böyle bir mesaj gönderdi. Bankayla görüştüm ancak yardımcı olmuyor. Kredi kartı olduğu için hesabımda 15 dolar vardı. Neden oradan çekmek yerine böyle bir şey yaptı? 23 Mart'tan sonra bir sıkıntı olur mu yoksa süre dolduğunda kendiliğinden açılır mı?

23 Mart'ta bu yasak kalkacak değil mi yazılana göre?
Banka neden yardımcı olmuyor sebep verdiler mi? Senin paran değil mi sonuçta.

Banka neden yardımcı olmuyor sebep verdiler mi? Senin paran değil mi sonuçta.

Sebebini yorumunuzdan önce yazdım. Bankanın bilgisi bile olmuyor. Bankaya ait olmayan bir doğrulama sistemi kullanılarak ödeme yapılmaya çalışıldığında bankanın güvenlik sistemi böyle bir kartı bile algılamaz. Deşifre yönteminin dış platformda da olması gerek yani Steam'de ödeme yapılan ödeme sisteminde. Steam'deki ödeme sistemi bankanın güvenlik katmanı olarak ödemede kartı bilgileriniz deşifre eden sistemle eşleşmezse bankanın sisteminde ödeme yapılmaya çalışıldığı bile düşmez.

Bende yakın zamanda böyle bir sorunla karşılaştım bizzat kedim açtığım konunun linkini koydum oradan bilgi edinebiiirsin.

Arkadaşlar söylediği gibi hesaptaki kısıtlama 23 Mart tarihinde kalkacak değil mi?

Bende yakın zamanda böyle bir sorunla karşılaştım bizzat kedim açtığım konunun linkini koydum oradan bilgi edinebiiirsin.

hocam kısıtlama söylediği tarihte kalkacakmı peki?

Arkadaşlar söylediği gibi hesaptaki kısıtlama 23 Mart tarihinde kalkacak değil mi?

Hocam kısıtlama söylediği tarihte kalkacak mı peki?

Bende kısacası DLC almıştım ters ibraz oldu ne yaptıysam olmadı bir türlü Steam desteği kendimi kanıtlayamadım dekot attım SS attım ama nafile en sonunda destek bana bir ay beklememi söyledi bende mecburen bekledim ve bir ay sonunda tekrar yazdım hiç ümidim yoktu ama nasıl olduysa dlcmi idade ettiler ben sorunsuz ayrıldım şu an da seninde yapabileceğin hiçbir şey yok banka yardım etmez Steam destekte pek umursamaz belirtilen süre beklemek zorundasın sen ne olur ne olmaz yine de yaz ama desteğe yardım etmezlerse bir ay bekle sonra bir kez daha yaz desteğe detaylıca anlat sana attığım linkten alıntı yapabilirsin desteğe benim yazdıklarımdan kesin bir şey diyemiyorum çünkü fazla bir örneği yok çok nadir olan bir şey oda bizlre dek geldi kısıtlama konusuna gelirsek ksısıtlama kalkar belirtilen süre bitimine kadar bekle sonra 5 dolardı tam hatırlamıyorum bir alışveriş yapmanı isitiypr stream sonra da sorun kalkıyor.

Bende kısacası DLC almıştım ters ibraz oldu ne yaptıysam olmadı bir türlü Steam desteği kendimi kanıtlayamadım dekot attım SS attım ama nafile en sonunda destek bana bir ay beklememi söyledi bende mecburen bekledim ve bir ay sonunda tekrar yazdım hiç ümidim yoktu ama nasıl olduysa dlcmi idade ettiler ben sorunsuz ayrıldım şu an da seninde yapabileceğin hiçbir şey yok banka yardım etmez Steam destekte pek umursamaz belirtilen süre beklemek zorundasın sen ne olur ne olmaz yine de yaz ama desteğe yardım etmezlerse bir ay bekle sonra bir kez daha yaz desteğe detaylıca anlat sana attığım linkten alıntı yapabilirsin desteğe benim yazdıklarımdan kesin bir şey diyemiyorum çünkü fazla bir örneği yok çok nadir olan bir şey oda bizlre dek geldi kısıtlama konusuna gelirsek ksısıtlama kalkar belirtilen süre bitimine kadar bekle sonra 5 dolardı tam hatırlamıyorum bir alışveriş yapmanı isitiypr stream sonra da sorun kalkıyor.

Kanka 4 hafta ban atmışlar 4 hafta sonunda dediğin gibi otomatik kalkacak sorun kalmayacak o zaman değil mi alışveriş işi kolay. Benim için önemli olan 23 Mart'tan sonra açılması bu sorunun gitmesi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı