Mert38 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 14 Nisan 2014 Mesajlar 1.136 Daha fazla Cinsiyet Erkek 24 Ekim 2016 #121 Aldığım kablo zaten 1mm. 4 tur felan mı yapsam senin gibi yoksa? Etki eder mi? Seninki kadar olsa yeter.. Biraz bekleteceğim. Belki düzenleyip, üzerine de top yerleştirirsem biraz daha artar. Son durum: Çok teşekkür ederim dostum. Sayende yine güzel şeyler öğrendim. Sıra geldi iki sürücülüsüne.
Aldığım kablo zaten 1mm. 4 tur felan mı yapsam senin gibi yoksa? Etki eder mi? Seninki kadar olsa yeter.. Biraz bekleteceğim. Belki düzenleyip, üzerine de top yerleştirirsem biraz daha artar. Son durum: Çok teşekkür ederim dostum. Sayende yine güzel şeyler öğrendim. Sıra geldi iki sürücülüsüne.
Dark-Man Megapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 18 Ocak 2015 Mesajlar 2.018 Yer Adana Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Elektronikçi 24 Ekim 2016 #122 Videoda anladığım kadarı ile 3 sürücülü de yapacakmış. Ben böyle şeyleri abartmayı çok severim. 4 sürücülü yapmayı düşünüyorum.
Videoda anladığım kadarı ile 3 sürücülü de yapacakmış. Ben böyle şeyleri abartmayı çok severim. 4 sürücülü yapmayı düşünüyorum.
Mert38 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 14 Nisan 2014 Mesajlar 1.136 Daha fazla Cinsiyet Erkek 24 Ekim 2016 #123 Voltajı kaç volta çekmemiz lazım ki o zaman?
Dark-Man Megapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 18 Ocak 2015 Mesajlar 2.018 Yer Adana Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Elektronikçi 24 Ekim 2016 #124 Videoda voltaj aralığı verilmiş zaten. Sen elindeki bobinin voltajını arttırarak daha fazla güç elde edebilirsin.
Videoda voltaj aralığı verilmiş zaten. Sen elindeki bobinin voltajını arttırarak daha fazla güç elde edebilirsin.
Mert38 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 14 Nisan 2014 Mesajlar 1.136 Daha fazla Cinsiyet Erkek 24 Ekim 2016 #125 Transistör patlamaz mı o zaman? Patlayana kadar yükseltmeye devam edelim.
Dark-Man Megapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 18 Ocak 2015 Mesajlar 2.018 Yer Adana Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Elektronikçi 25 Ekim 2016 #126 18 Volt verdiğimi hatırlıyorum. Patlamamıştı.
M mel_ay Ziyaretçi 25 Ekim 2016 #127 Bunun çalışma mantığını pek aklım almadı. Yani uygulamada oluyor ama; Transistörün beyzi tetikleniyor sürekli, ordan ince tel bobine giriyor da, transistörün beyzinde o kadar yüksek frekansı ne üretiyor onu anlamadım.
Bunun çalışma mantığını pek aklım almadı. Yani uygulamada oluyor ama; Transistörün beyzi tetikleniyor sürekli, ordan ince tel bobine giriyor da, transistörün beyzinde o kadar yüksek frekansı ne üretiyor onu anlamadım.
Dark-Man Megapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 18 Ocak 2015 Mesajlar 2.018 Yer Adana Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Elektronikçi 25 Ekim 2016 #128 Bobin telinde indüklenen anlık gerilim transistörü çok hızlı bir şekilde açıp kapatıyor. Bu sayede bobin çalışıyor.
Bobin telinde indüklenen anlık gerilim transistörü çok hızlı bir şekilde açıp kapatıyor. Bu sayede bobin çalışıyor.
M mel_ay Ziyaretçi 25 Ekim 2016 #129 Sağolun cevap için. Acaba gerilimi yükseltmek yerine transistörün akım taşıma kapasitesini yükseltsek ve PSU kullansak 400 W daha verimli olur mu?
Sağolun cevap için. Acaba gerilimi yükseltmek yerine transistörün akım taşıma kapasitesini yükseltsek ve PSU kullansak 400 W daha verimli olur mu?
Dark-Man Megapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 18 Ocak 2015 Mesajlar 2.018 Yer Adana Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Elektronikçi 25 Ekim 2016 #130 O da olur. Hatta bipolar transistör yerine mosfet kullansak daha iyi olur. Ama devre değişmesi lazım.
O da olur. Hatta bipolar transistör yerine mosfet kullansak daha iyi olur. Ama devre değişmesi lazım.