Tesla Bobini Nasıl Yapılır ?

Energizer 9V 175mAh Pil 10375359 | hızlıal.com Adresindeki pili seçtim.
9v Lityum 175mah Energizer düşünüyorum. Şarj aleti olarak bu linkteki aleti düşünüyorum.
Energizer Universal AA, AAA, C, D, 9V Pil Şarj Cihazı 10375377

Yukarıdaki şarjlı pili ve şarj aletini alırsam dişi sokete , 1k ohm dirence ve diyota gerek kalmayacak sanırsam. Videodaki gibi pil , transistör ve soğutucusu ve 22k direnç kullanarak yapacağım. Pil bittiğinde yuvadan çıkarırım aletle yine şarj ederim.

Son düzenleme:
Sakın bu şekilde yapma arkadaşım. Direnç diyot nedir ki direnç 10 krş diyot 10 krş. Bu pil 175 mA. 175 mA nedir ki. 2 Dk çalıştırır ancak. Yani dirençten kısacam diye böyle şeyler alma.

Benim önerim şu. 54 TL bütçeniz var değil mi pil ile doldurucu için? Tamam ben size UltraFire18650 3.7V 3200mAh ŞARJLI Li-Ion Pil - Pilsitesi || Akü, Pil, Batarya, Adaptör, Şarj Cihazı, El Feneri bu pilden 3 adet almanızı ve seri bağlamanızı öneriyorum. Bu piller dolunca 4,5 v olur. Bu da size 12 V 3200mA akım verir ve bu çok iyi bir değer. 33 TL bu şekilde gitti. Adaptör olarak ta 12 v 1000 mA yeterli olur. Bu değer sanırım modem adaptörüne denk geliyor. Evinizde modem adaptörü vardır mutlaka. Yoksa buyurun 4 TL 12v 1a - 12 Volt 1 Amper Led Ve Modem Adaptörü GittiGidiyor'da 165580445

Sonuç;
Senin yaptın besleme. 9 v 175 mA ve doldurucu. 54 TL
Benim yaptığım besleme. 12,5 V 3200mA ve doldurucu. 37 TL.
Artık sen karar ver hangisi olduğuna.

Yalan yok 1 avuç Transistör yaktım. En son koydum Transistörü ellemeyince bozulmadı. Çünkü sürekli voltaj deniyordum. Kaç volta kadar çalışıyor diye. İşte en fazla 30 TL ya gitti ya gitmedi.

Bende yapmayı planlıyorum bunu yapabilirsem resimleri atarım çok güzel konular daha önce nasıl görmemişim ben.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…