Tesla Bobini Nasıl Yapılır ?

Teşekkürler arkadaşlar. Yalnız bu resimler açıklayıcı olmamış. Video çeksem daha iyi olur.

Sizin için video da çektim daha açıklayıcı olsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Silinen üye Dostum bu bobin ile ışıksız bir ortamı sürekli olarak aydınlatabilir miyim?
Yazılımcı olduğum halde gerekirse böyle bir şeyi yapabilirim hiç düşünmeden :)
Ücretsiz ışık kaynağı falan mı yaratıyor yoksa ben yanlış mı anladım?

Kısa bir araştırmanın ardından gücü kablosuz ilettiğini gördüm. Müzik ritmi ile orantılı olarak yapanlar var bunu, ayrı bir havalı oluyor öyle.

@BilgisayarKurdu

Devreyi görmedin mi? Ücresiz değil. Sen laptop pili ile enerji veriyorsun Transistör sekondere bir gerilim veriyor ve primerde anlık bir gerilim indükleniyor. Primerde üretilen kare dalga sinüsü Transistörün Beyzini saniyede 50 bin defa tetikliyor. Bu da çok çok yüksek bir voltaj yaratıyor. Peki neden bizi çarpmıyor? Çünkü bizi çarpan voltaj değil akımdır. Bu devre akım çok azdır. Bu devre ile sürekli olarak bir ortamı aydınlatabilirsin ama Transistöre iyi bir soğutucu bağlaman gerek. Ayrıca pil de önemli.

Aynı şeyi bugün ödev olarak bizde aldık. Elektrik üretmek için rüzgar türbini kurmayı düşünüyoruz. Yaparken çalışmayan şey neydi acaba? Biz de aynı hataya düşmeyelim. :)

Size şunları söyleyim. Bobini sıkı ve aralıksız sarmaya özen gösterin. Transistöre iyi bir soğutucu bağlayın ve bobini oyuncak gibi sürekli gibi aç kapa yapmayın. Transistörün sağlığı çok önemli. Arada bir ölçün. Verilen voltaj filitreli uygun ve sallantısız olması gerekir. Bobin için plastik su borusu kullanın ve top için de masa tenisi topuna aliminyum folyo sarın. Bittiğinde bana bildirirseniz sevinirim.

Size şunları söyleyim. Bobini sıkı ve aralıksız sarmaya özen gösterin. Transistöre iyi bir soğutucu bağlayın ve bobini oyuncak gibi sürekli gibi aç kapa yapmayın. Transistörün sağlığı çok önemli. Arada bir ölçün. Verilen voltaj filitreli uygun ve sallantısız olması gerekir. Bobin için plastik su borusu kullanın ve top için de masa tenisi topuna aliminyum folyo sarın. Bittiğinde bana bildirirseniz sevinirim.
Hocam transistöre nasıl soğutucu bağlayabiliriz ? Bilgisayar kasalarının 60-70 mm' lik egzos soğutucusuyla mı soğutacağız ? Birde elektriğini pilden alacak sanırım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı