Test kitabı nasıl verimli şekilde bitirilir?

KOSTOK2

Picopat
En verimli şekilde bana net kazandıracak ve beni gelişterecek şekilde bir branşın mesela matematik, fizik, kimya, biyoloji test kitaplarını nasıl çözebilirim? Bir sorum daha olacak (bu kısmı konuyla ayırıyorum). Paragraf ve problem çözerken yaptığım yanlışların bir önemi var mı? Bu yanlışların video çözümlerini izleyip arkasına tekrar etmeli miyim?

Sana tavsiyem unuttuğun ya da eksik olduğun konular varsa onların üzerine çalışıp hemen ardından o dersin konusuyla ilgili soru çözersen çok iyi verim alırsın paragraf sorularında ise yanlışlarına bak ama video çözümünü izlemeni gerek yok sadece nerede hata yapmışsın ona göre daha dikkatli çözersin bi dahaki soruları, ama eğer çok takılırsan ve aklını kurcalarsa video çözümünü izlemeni tavsiye ederim

Sana tavsiyem unuttuğun ya da eksik olduğun konular varsa onların üzerine çalışıp hemen ardından o dersin konusuyla ilgili soru çözersen çok iyi verim alırsın paragraf sorularında ise yanlışlarına bak ama video çözümünü izlemeni gerek yok sadece nerede hata yapmışsın ona göre daha dikkatli çözersin bir dahaki soruları, ama eğer çok takılırsan ve aklını kurcalarsa video çözümünü izlemeni tavsiye ederim.

Yani soru çözmeden önce konuyu küçük bir tekrar yapıp sonra soru çözmeye geçmeliyim değil mi? Ben öyle anladım. (bu arada köyde yaşıyorum ve şehre 25 km uzakta olduğum için bu tarz forumlar bana bir destek oluyor ve zaman kaybetmemiş oluyorum destekleriniz için çok teşekkür ederim.)

Yani soru çözmeden önce konuyu küçük bir tekrar yapıp sonra soru çözmeye geçmeliyim değil mi? Ben öyle anladım.
Bunu yapman şart değil. Zaten eğer konuyu tam manasıyla öğrenmediyseniz soru çözmeye geçmenin pek anlamı yok. Önce konu düzgün bir şekilde öğrenilir ardından soru çözümüne geçilir. Konuyu biliyorsanız direkt soru çözebilirsiniz.

Test kitabındaki yapamadığınız soruların nasıl çözüleceğini öğrenmelisiniz. Yapamadığınız ve güzel olduğunu düşündüğünüz soruları bir yere kaydedin ve ara ara tekrar çözün o soruları. Bir soru bankası bitirdiğinizde oradaki yapamadığınız bir soru 3 ay sonra karşınıza çıkınca yine yapamıyorsanız demek ki o surunun çözümünü öğrenmemişsiniz. Kitabın hakkını vermemişsiniz demektir.
Bir sorum daha olacak (bu kısmı konuyla ayırıyorum). Paragraf ve problem çözerken yaptığım yanlışların bir önemi var mı? Bu yanlışların video çözümlerini izleyip arkasına tekrar etmeli miyim?
Elbette önemi var. Yanlış yaptığınız soruların çözümünü öğrenmek esas sizin netlerinizi arttırır. Doğru cevaba baktığınızda neden yanlış yaptığınızı anladıysanız video çözüme bakmanız şart değil. Hala anlamadıysanız izleyin tabii ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı