Testis ultrason sonucu nasıl?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Skrotal yani testis ultrasonu sonucu nasıl? Doktor normal cikmis dedi rapora bakip, kan tahliline de normal dedi. Bir şey cikmamis dedi kisacasi ama benim gozuken damarlar var testiste her zaman belli degil, yatarken de kayboluyor ama bazen de gozukuyor. Simdi buna ragmen varikosel gibi damar ve testiste yumru (testisi elleyince digerinden garip ve solucanimsi hissiyat) olmasina ragmen herhangi bir tumor, testiste varikosel olmadigini soyleyen sonuç (pampiniform pleksus sayisinda artis saptanmadi) ne kadar normal ve dogru? Cunku yumruyu varikosele bagliyordum ben. Ultrason goruntusunu maalesef goremiyorum goruntu yok diyor basta bu sekme de yoktu goruntu gelirse atarim, ancak rapor verilmis, kagitta yazan seylerin aynisi. Bu arada, benim 7 dk surdu ultrason toplam. Yani internette yabanci kaynakta 5-10 dk, diger genel yabanci ve Türk kaynakta 15-30 dk yaziyor süresi, bunu testis ultrasonuna gidenlerin cevaplamasini istiyorum. Simdi baska doktora gitsem, yine ayni hastanedeki ultrason poliklinigi bakma ihtimali de var, belki de yeni yapilmis sonucu gordugunden ultrason vermez. Adana'ya gitsem, hem cok yoracak hem de zaman kaybi. Birisi bana 7 dk surmesinin kisa olup olmadigini soyleyebilir mi? Jel surdu, bir şey gezdirdi, sabit tuttu firca gibi seyi. Jel'i ultrasonu okutan şeyle mi sürdü bilmiyorum ama fircaya benziyordu zaten bakmadim fazla ama testisin uzerinde tuttu yani bunda da sorun yok. Bir iki karnini sisir ikin dedi ondan sonra bitti doktorunuzun yanina gidin dedi. Bir de 1 saat uyuyabildim ve zombi gibi gittim, bunun ultrason sonucunu etkileyecegini dusunmuyorum kan tahlili olsa neyse. Bu kronik yorgunluk, 38 derece alti ama alinda cogu zaman elimle hissedilen ates testis tumoru olmadigindan bundan kaynakli degilmis. Zaten konu actigim zaman kan tahlillerinin normal cikmasindan yuksek oranda testis kanseri olmadigimi dusunmeye baslamistim ama en azindan ne var ne yok ciksin dedim, testte varikosel de cikmadi gozle ayaga kalkinca damarlar gozukmesine ragmen. Sizce ne yapilmali bundan sonra? Ne kadar dogru bir test? @Fıratt10 @Murat5038 @QuaJiHuan

IMG_20240711_210807.jpg

@ProximusTwo

Son düzenleme:
Vallahi işte dediğim gibi bana bir kağıt vermedi sadece barkod var zaten testise bakılacağı kesin. Elle muayenede bir şey çıkmadı spor yapıyor musun dedi yapıyorum dedim damar falan şişince de olabilir dedi dedim sporu bırakmalı mıyım sonuç normal gelirse devam edebilirsin dedi. Neyse umarım temiz çıkar size de geçmiş olsun. Sağ olun zaman ayırdığınız için.

Hocam bana da keşke fizik muayene yapsaydı. İstedim ancak yapmadı fizik muayenede kaçan şeyler ultrasonda gözükür dedi kısacası üşendi. Sen olsan ne yapardın benim olaya? Tekrar ultrason için Osmaniye'yi bırakıp Adana'ya gider miydin? Yoksa 7 dakikalık ultrasona inanır mıydın? Testisin sarkan tarafındaki birden fazla damar gözükmesine, varikosel olduğu belliyken varikosel çıkmamasına? Yumru ve solucan hissi testis üzerinde varken bir şey çıkmamasına? Kafam çok karışık.

Vallahi işte dediğim gibi bana bir kağıt vermedi sadece barkod var zaten testise bakılacağı kesin. Elle muayenede bir şey çıkmadı spor yapıyor musun dedi yapıyorum dedim damar falan şişince de olabilir dedi dedim sporu bırakmalı mıyım sonuç normal gelirse devam edebilirsin dedi. Neyse umarım temiz çıkar size de geçmiş olsun. Sağ olun zaman ayırdığınız için.

Hocam temiz çıktı gözüküyor zaten bende.

Bir yandan da diyorum doktor bu, kan testi de var, radyoloji doktoru da baktı. 7 dakika sürmesinin sadece garipsiyorum ben. Yoksa güveniyorum elbette ancak yani o zaman testisin üzerindeki belirgin damarlar ne?

Hocam bana da keşke fizik muayene yapsaydı. İstedim ancak yapmadı fizik muayenede kaçan şeyler ultrasonda gözükür dedi kısacası üşendi. Sen olsan ne yapardın benim olaya? Tekrar ultrason için Osmaniye'yi bırakıp Adana'ya gider miydin? Yoksa 7 dakikalık ultrasona inanır mıydın? Testisin sarkan tarafındaki birden fazla damar gözükmesine, varikosel olduğu belliyken varikosel çıkmamasına? Yumru ve solucan hissi testis üzerinde varken bir şey çıkmamasına? Kafam çok karışık.

Hocam temiz çıktı gözüküyor zaten bende.

Vallahi hocam aslında ilk tek gittiğim hastane tecrübem oldu. Elle muayene yapmasa herhalde öyle gerekiyormuş deyip gidebilirdim ama genç temiz bir doktordu. Baştan savmadı sadece yumruya da bakmadı ıkındırdı falan. Yumruya bende baktım çünkü olsa anlıyormuşsun.Senin doktor biraz boşvermiş gibime geldi.Söyledin mi damarlar gözüküyor diye.

Vallahi hocam aslında ilk tek gittiğim hastane tecrübem oldu. Elle muayene yapmasa herhalde öyle gerekiyormuş deyip gidebilirdim ama genç temiz bir doktordu. Baştan savmadı sadece yumruya da bakmadı ıkındırdı falan. Yumruya bende baktım çünkü olsa anlıyormuşsun. Senin doktor biraz boş vermiş gibime geldi. Söyledin mi damarlar gözüküyor diye.

Yok hocam ya sadece ailede testis kanseri öyküsü ve ultrason, fizik muayene istediğimi söyledim ama zaten yani ultrasonda da gözükmesi lazım. Fizik muayene yapsaydı yine gözükürdü. Söylemem şart değil ki sonuçta fizik muayene de istedim sonra ultrason istedi. Ultrasonda da göbek şişirmemi ve ıkınmamı söyledi birkaç kere (göbeği saymazsak sadece testis için yani 4 kere falandır en fazla herhalde) ama millet yazmış 10 kere yapılıyor diye bende o kadar olmadı.

Yok hocam ya sadece ailede testis kanseri öyküsü ve ultrason, fizik muayene istediğimi söyledim ama zaten yani ultrasonda da gözükmesi lazım. Fizik muayene yapsaydı yine gözükürdü. Söylemem şart değil ki sonuçta fizik muayene de istedim sonra ultrason istedi. Ultrasonda da göbek şişirmemi ve ıkınmamı söyledi birkaç kere (göbeği saymazsak sadece testis için yani 4 kere falandır en fazla herhalde) ama millet yazmış 10 kere yapılıyor diye bende o kadar olmadı.

Yani hocam o muhabbetleri tam bilmiyorum doktor değilim sonuçta. Ultrason da yoksa bana göre yoktur yani. Ondan sonrasını da ben bilemem zaten. Çok memnun kalmadıysan başka bir hastaneden tekrar randevu al. Bakalım bende istanbuldayım haydarpaşada ultrasonum var 23 Temmuz'da. Bilmiyorsan en işlek hastanelerdendir İstanbul Anadolu yakasında. Ek bir şey yaparlarsa unutmazsam buraya eklerim.

Yani hocam o muhabbetleri tam bilmiyorum doktor değilim sonuçta. Ultrason da yoksa bana göre yoktur yani. Ondan sonrasını da ben bilemem zaten. Çok memnun kalmadıysan başka bir hastaneden tekrar randevu al. Bakalım bende istanbuldayım haydarpaşada ultrasonum var 23 Temmuz'da. Bilmiyorsan en işlek hastanelerdendir İstanbul Anadolu yakasında. Ek bir şey yaparlarsa unutmazsam buraya eklerim.

Yok hocam Osmaniye merkez bu. İstanbul değil. Alırsam en fazla Adana'dan alırım. Adana'da da göbek ultrasonu var 23 Temmuz'da. Şimdi kararım önemli ama bilen kişiler yazmadı bilen kişiler cevaplarsa sevinirim. 7 dakika sürmesi normal mi? Testiste sadece sarktığı zaman birden fazla damar gözükmesine rağmen testte varikosel ve herhangi bir testis sorunu çıkmamasına güvenmeli miyim?

Sizin konulara ne zaman cevap versem hep bir bahaneniz var nedense. Bence bu takıntılarınız için önce en başta psikiyatriden randevu almanız lazım(kusura bakmayın ama naçizane tavsiyemdir sonuçta o da bir dal, utanılacak bir şey değil yanlış anlamayın dalga vs. geçmiyorum). Varikosel ne bilmiyorum ama internete varikosel yazdığınızda 5 belirti çıkıyorsa isterse 5 ide birden sizde çıksın, yine varikosel olma ihtimaliniz çok düşük, tıpta kesişen birçok belirti vardır çünkü. 7 dakikaya gelecek olursak (tekrardan!) eğer tüm batın yani boyunla göğüsün birleştiği yerden başlayıp vücudun yanları da dahil olmak üzere bacaklarınızın yanlarına kadar geliyorsa bu tüm batındır. İncelemesi boyun, skrotum, batına göre daha uzun sürer. İnternette gördüğünüz süreler tıp eğitimde öğretilen teorik süreler olsa da radyoloji doktorlarımız 6+5 yıldan sonra radyoloji uzmanı unvanını alırlar. 5 yılı radyoloji olmak üzere 11 yıllık tıp eğitimi sonrası o internete gördüğünüz teorik süreleri belki yarıya belki yarıdan aza indirecek tecrübeye sahip olurlar. Doktor umursamaz olsaydı, 7 dakika çok uzun bir süre. 15 seferden fazla ultrasona girmiş biri olarak söylüyorum. Toplumumuzda nedense artık doktorun dediğine göre güven azaldı internetle uyuşmazsa herkes hemen deliriyor. Ayrıca doktor sana açıklamasını yapmış zaten ultrason daha detaylı olduğu fiziki muayeneye gerek yok diye. Sen de oluşan sorunları ve damar yapısını söylemişsin. Doktorun da bildiği de vardır yani. Sen nereden fiziki muayene edilmesi kanaatine vardın anlamadım. Doktora asıl sorman gereken soru peki ağrılarım nasıl geçecek vs. idi.

Sizin konulara ne zaman cevap versem hep bir bahaneniz var nedense. Bence bu takıntılarınız için önce en başta psikiyatriden randevu almanız lazım(kusura bakmayın ama naçizane tavsiyemdir sonuçta o da bir dal, utanılacak bir şey değil yanlış anlamayın dalga vs. geçmiyorum). Varikosel ne bilmiyorum ama internete varikosel yazdığınızda 5 belirti çıkıyorsa isterse 5 IDE birden sizde çıksın, yine varikosel olma ihtimaliniz çok düşük, tıpta kesişen birçok belirti vardır çünkü. 7 dakikaya gelecek olursak (tekrardan!) eğer tüm batın yani boyunla göğsün birleştiği yerden başlayıp vücudun yanları da dahil olmak üzere bacaklarınızın yanlarına kadar geliyorsa bu tüm batındır. İncelemesi boyun, skrotum, batına göre daha uzun sürer. İnternette gördüğünüz süreler tıp eğitimde öğretilen teorik süreler olsa da radyoloji doktorlarımız 6+5 yıldan sonra radyoloji uzmanı unvanını alırlar. 5 yılı radyoloji olmak üzere 11 yıllık tıp eğitimi sonrası o internete gördüğünüz teorik süreleri belki yarıya belki yarıdan aza indirecek tecrübeye sahip olurlar. Doktor umursamaz olsaydı, 7 dakika çok uzun bir süre. 15 seferden fazla ultrasona girmiş biri olarak söylüyorum. Toplumumuzda nedense artık doktorun dediğine göre güven azaldı internetle uyuşmazsa herkes hemen deliriyor. Ayrıca doktor sana açıklamasını yapmış zaten ultrason daha detaylı olduğu fiziki muayeneye gerek yok diye. Sen de oluşan sorunları ve damar yapısını söylemişsin. Doktorun da bildiği de vardır yani. Sen nereden fiziki muayene edilmesi kanaatine vardın anlamadım. Doktora asıl sorman gereken soru peki ağrılarım nasıl geçecek vs. idi.

Agri yok. Fizik muayene gozle gorulur varikosel icin ve kitleler icin yapilabilir ve testisimin garip hissiyati oldugundan ve yumru olup olmadigini anlamasi icin fizik muayene istedim. Solucanimsi, cok yumusak bir hissiyat olmasina ragmen rapor temiz cikti. Yani size eger solucanimsi hissiyat, gorulen birden fazla damarlar olmasina ragmen her seyin temiz cikmasi da normal gelmiyordur eger ultrason olmasaydi. Zaten ben de istemem kotu bir şey olmasini ben bir şey varsa olabildigince teshis olsun, dogru olsun istedim. Eger solucanimsi yapi olmasa, gozle gorulen birden fazla kalinimsi damar olmasa zaten ben neden suphe duyayim ki direkt ultrason sonucunu onaylarim bir sikayetim olmazdi sadece ailede oyku oldugundan test olmus olurdu. Ornegin gecen de dediler takinti olayini. E hala gecmedi ishal, kabiz zaten 2 yıldır gecmeyen şey tedavi olmadan gecmez de. Hala diskida siyah mukus var her seferinde. Bunlar olmasina ragmen sebep olmadan takinti yapan ben miyim?

Radyoloji uzmanlari onculerdir teshis olarak ve tabii doktora guvenirsin ama simdi sen internete yaziyorsun 15-30 dk diyor, gidiyorsun 7 dakika da cikiyorsun internette de testis ultrasonu 15-30 dk diyor, tum batin da demiyor. Bir sorgularsin. Ailede de testis kanseri oykusu var bundan dolayi da suphe artiyor yumru hissiyati ile. Skrotal ultrason icin sadece testisi yapti. Osmaniye'deki doktor da karin ultrasonu soylemisti, skrotala gidince Allah razi olsun onu da yapti skrotal icin gitmeme ragmen. Ama batin mi yoksa tum batin mi bilmiyorum karnimin sag tarafina kadar yapti sol da dahil, ama sonuç cikmadi cunku Adana'da ultrason randevu oldugu icin miymis yoksa onaylamadilar mi anlamadim onu ben vallahi.

Agri yok. Fizik muayene gozle gorulur varikosel icin ve kitleler icin yapilabilir ve testisimin garip hissiyati oldugundan ve yumru olup olmadigini anlamasi icin fizik muayene istedim. Solucanimsi, cok yumusak bir hissiyat olmasina ragmen rapor temiz cikti. Yani size eger solucanimsi hissiyat, gorulen birden fazla damarlar olmasina ragmen her seyin temiz cikmasi da normal gelmiyordur eger ultrason olmasaydi. Zaten ben de istemem kotu bir şey olmasini ben bir şey varsa olabildigince teshis olsun, dogru olsun istedim. Eger solucanimsi yapi olmasa, gozle gorulen birden fazla kalinimsi damar olmasa zaten ben neden suphe duyayim ki direkt ultrason sonucunu onaylarim bir sikayetim olmazdi sadece ailede oyku oldugundan test olmus olurdu. Ornegin gecen de dediler takinti olayini. E hala gecmedi ishal, kabiz zaten 2 yıldır gecmeyen şey tedavi olmadan gecmez de. Hala diskida siyah mukus var her seferinde. Bunlar olmasina ragmen sebep olmadan takinti yapan ben miyim?

Radyoloji uzmanlari onculerdir teshis olarak ve tabii doktora guvenirsin ama simdi sen internete yaziyorsun 15-30 dk diyor, gidiyorsun 7 dakika da cikiyorsun internette de testis ultrasonu 15-30 dk diyor, tum batin da demiyor. Bir sorgularsin. Ailede de testis kanseri oykusu var bundan dolayi da suphe artiyor yumru hissiyati ile. Skrotal ultrason icin sadece testisi yapti. Osmaniye'deki doktor da karin ultrasonu soylemisti, skrotala gidince Allah razi olsun onu da yapti skrotal icin gitmeme ragmen. Ama batin mi yoksa tum batin mi bilmiyorum karnimin sag tarafina kadar yapti sol da dahil, ama sonuç cikmadi cunku Adana'da ultrason randevu oldugu icin miymis yoksa onaylamadilar mi anlamadim onu ben vallahi.
2 yıldır geçmeyen şeylere gelecek olursak önceki mesajlarında kendin de diyorsun, az uyuyorum, dengeli beslenemiyorum vs. Her şeyi öyle kötü hastalık aramak yanlış hayat düzeni olması lazım önce. Anladığım kadarıyla 2 kere ultrason olmuşsun ikisi de temiz çıkmış işte ne güzel. Sen niye hala üsteliyorsun anlamıyorum. Dediğim gibi o zaman doktora onu sorsaydın... Ne olacak bu diye... Ekstra olarak sen o yapıyı tümör vs. zannediyorsun da tümörlerin çoğu öyle elle hissedilmez bile. Kesin bir kanaate varamazsın ama risk vardır evet ve bunun sonucunda doktora gidersin doktor ne derse onu yaparsın o da derki ultrasona gir, girersin temiz çıkar hayata devam edersin. Ekstra sorun varsa doktora sorarsın:
"Hala diskida siyah mukus var her seferinde. Bunlar olmasina ragmen sebep olmadan takinti yapan ben miyim?"
"Testiste sadece sarktığı zaman birden fazla damar gözükmesine rağmen testte varikosel ve herhangi bir testis sorunu çıkmamasına güvenmeli miyim?"
"Testisin sarkan tarafındaki birden fazla damar gözükmesine, varikosel olduğu belliyken varikosel çıkmamasına?"

Bunların hepsi senin soruların daha milyon tane sayarım ama bunları bize değil doktora sorman lazım işte eğer doktor cevap vermezse bize sormalısın.
Kırmızı yazıya gelecek olursak, internetteki belirtilerin çok düşük ihtimalle tuttuğunu çünkü aynı belirtilere sahip milyon tane hastalığın olduğunu bunu sadece 6 yıldan fazla okuyan doktorların özel testlerde ve yöntemlerle anladığını yine yine yine vurguluyorum. Ayrıca hala şu dakika işine takmışsın emin ol doktor umursamasa 2 dakika sürmezdi çünkü bende bunları yaşadım ve 15 defadan fazla ultrasona girdim umursamayan doktor nedir bilirim. Türkiyenin en prestijli üniversite hastanelerinden birinde uzman bir doktor tüm batın yaptığında 5 dakika sürmemişti mesela... Bunlar doktorun tecrübesine göre değişir. İnternetteki sürelerde yapan doktoru hastanede tutmaz kovarlar. Ayrıca internetteki tıp bilgilerinin %90'ı en azından bizim gördüklerimiz bilimsel olmayanların %90'ı yalandır, saçmalığın daniskasıdır. Google'a karpuzun faydaları yazsam "Kabuğunu kafaya sürmek kel insanlarda saç çıkartır." gibi bir şey bile bulurum emin ol. Ama sen hala doktorlar vs internet yapıp neden hala interneti öne çıkarmaya çalışıyorsun anlamadım. Bu karşılaştırma yapılmamalı bile.

2 yıldır geçmeyen şeylere gelecek olursak önceki mesajlarında kendin de diyorsun, az uyuyorum, dengeli beslenemiyorum vs. her şeyi öyle kötü hastalık aramak yanlış hayat düzeni olması lazım önce. Anladığım kadarıyla 2 kere ultrason olmuşsun ikisi de temiz çıkmış işte ne güzel. Sen niye hala üsteliyorsun anlamıyorum. Dediğim gibi o zaman doktora onu sorsaydın... Ne olacak bu diye... Ekstra olarak sen o yapıyı tümör vs. zannediyorsun da tümörlerin çoğu öyle elle hissedilmez bile. Kesin bir kanaate varamazsın ama risk vardır evet ve bunun sonucunda doktora gidersin doktor ne derse onu yaparsın o da derki ultrasona gir, girersin temiz çıkar hayata devam edersin. Ekstra sorun varsa doktora sorarsın:
"hala diskida siyah mukus var her seferinde. Bunlar olmasina ragmen sebep olmadan takinti yapan ben miyim?"
"Testiste sadece sarktığı zaman birden fazla damar gözükmesine rağmen testte varikosel ve herhangi bir testis sorunu çıkmamasına güvenmeli miyim?"
"Testisin sarkan tarafındaki birden fazla damar gözükmesine, varikosel olduğu belliyken varikosel çıkmamasına?"

bunların hepsi senin soruların daha milyon tane sayarım ama bunları bize değil doktora sorman lazım işte eğer doktor cevap vermezse bize sormalısın.
Kırmızı yazıya gelecek olursak, internetteki belirtilerin çok düşük ihtimalle tuttuğunu çünkü aynı belirtilere sahip milyon tane hastalığın olduğunu bunu sadece 6 yıldan fazla okuyan doktorların özel testlerde ve yöntemlerle anladığını yine yine yine vurguluyorum. Ayrıca hala şu dakika işine takmışsın emin ol doktor umursamasa 2 dakika sürmezdi çünkü bende bunları yaşadım ve 15 defadan fazla ultrasona girdim umursamayan doktor nedir bilirim? Türkiye'nin en prestijli üniversite hastanelerinden birinde uzman bir doktor tüm batın yaptığında 5 dakika sürmemişti mesela... Bunlar doktorun tecrübesine göre değişir. İnternetteki sürelerde yapan doktoru hastanede tutmaz kovarlar. Ayrıca internetteki tıp bilgilerinin %90'ı en azından bizim gördüklerimiz bilimsel olmayanların %90'ı yalandır, saçmalığın daniskasıdır. Google'a karpuzun faydaları yazsam "kabuğunu kafaya sürmek kel insanlarda saç çıkartır." gibi bir şey bile bulurum emin ol. Ama sen hala doktorlar vs internet yapıp neden hala interneti öne çıkarmaya çalışıyorsun anlamadım. Bu karşılaştırma yapılmamalı bile.

Yok hocam 1 kere oldum o da skrotal idi. Karin icin de yapti skrotal'a gidince ama sonuç cikmadi. Adana'da karin ultrasonu olacagim bundan dolayi. 23'unde karin ultrasonu var. Hocam ben az uyumuyorum ki. En az 7 saati geciyor her gun, ama kronik yorgunluk var. Diyet olarak olarak evet yagli yiyecekler, asitli icecekler ancak corba, makarna gibi yemeklere, bol su ve asitsiz iceceklere (meyve suyu) yoneldigimde de birkac gun denememe ragmen sonuç degismedi, yine Gaita kati seklinde degil ve parca parca, yine mukus, yine mukus, yine siyah mukus, yine bagirsak doluluk hissi. Hocam interneti o kadar da kotulememek lazim evet dediginiz gibi yanlış bilgiler var ama ben Dunya'nin en iyi kliniklerinden yabanci aratiyorum Cleveland clinic, Mayo clinic, Wikipedia İngilizce dilinde bunlara bakiyorum cogu Türkçe yazilar ile ayni ama eksik semptomlar oluyor. O zaman ben daha fazla ugrasmayacagim testisten inmemis testis de dusunuyordum testis kuculuyor diye o da cikmadi testte iki testis de skrotumdaymis. Hedef 23'undeki karin ultrasonu, iki secenek var cocuk hastaliklari doktoru oradan cocuk Gastro'ya sevk eder ya da diyet degistirmek, ilac, veya alerji varsa onun gibi seyleri soyleyebilir.

@KiloZuluSierra, baska forumda birisi sizin yaziniza cok benzer sekilde ayni seyleri yazdi ve psikiyatri dedi. Hem buradan, hem oradan benzer yazi olunca o forumda ustume geldiniz sandim ben de. Ama daha once yazmis o kisi, eger konuyu one cikartmadiysam tabii. Kisa sekilde; siz baska forumda ayni seyleri yazdiniz sandim ve psikiyatri deyince psikolojik baski yapmaya calisiyorsunuz sandim. iftira icin ozur dilerim. İcimde kalmasin istedim. İyi gunler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı