Testlerde sorunsuz olan RAM sorunlu olabilir mi?

TechnoAze

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Bende mevcut olan Crucial CT16G48C40S5 rameksileri 4 defa Memtest86, 2 defa Memtest86+, 2 defa Windows bellek denetleme ile denetledim. Hiçbir sorun çıkmadı. Fakat laptopta ani donmalar oluyordu. Eski RAM-lere geri döndükten sonra sorun düzeldi. Şu anda merak ettiğim konu bu testlerden sorunsuz geçen RAM modellerinin bozuk olma ihtimali gerçekten var mı? Belirtmek isterim ki bellek kapasitesinden başka tüm detaylar (CL değeri, frekansı ve sürümü) orijinal RAM ile aynıydı.(orijinal RAM modeli: Samsung M425R1GB4bb0-cqkol).

Aslında aklıma takılan başka bir soru daha var. Satın aldığım rameksilerin üretim tarihi çok yeni (42/24). bu yüzden laptop BIOS-unun onu tam algılamaması gibi bir ihtimal olabilir mi?

CT16G48C40S5 - allinone_Page_8_Image_0001.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bende mevcut olan Crucial CT16G48C40S5 rameksileri 4 defa Memtest86, 2 defa Memtest86+, 2 defa Windows bellek denetleme ile denetledim. Hiçbir sorun çıkmadı. Fakat laptopta ani donmalar oluyordu. Eski RAM-lere geri döndükten sonra sorun düzeldi. Şu anda merak ettiğim konu bu testlerden sorunsuz geçen RAM modellerinin bozuk olma ihtimali gerçekten var mı? Belirtmek isterim ki bellek kapasitesinden başka tüm detaylar (CL değeri, frekansı ve sürümü) orijinal RAM ile aynıydı.(orijinal RAM modeli: Samsung M425R1GB4bb0-cqkol).

Aslında aklıma takılan başka bir soru daha var. Satın aldığım rameksilerin üretim tarihi çok yeni (42/24). bu yüzden laptop BIOS-unun onu tam algılamaması gibi bir ihtimal olabilir mi?

Micron sanıldığının aksine bir Samsung bir Hynix kadar iyi değildir. PC'de vardı karamsar çalışma kendi kendine donma mavi ekranlar felan oluyordu ama yarı fiyatına düşüyor bazen ekonomik durumlar ortada insanlarda alıyor.

Biz sunucularda kullanıyorduk yaklaşık 10 yıl önce felan Samsung yıllarca bozulmaz iken Micronların %3-5'i yılda bir bozuluyordu şimdi durum nedir bilmiyorum. Yeni sunucu alırken içinde Micronlar çıkıyor ellemiyoruz yanına Samsung takıyoruz. 10-20 Samsung RAM yanında 1-2 tane Micron oluyor şimdilik sorun çıkartmadılar.

Başka bir arkadaşım sunucuya Samsung 870 evo SSD takmış normal TBW'si 300 TB felandı 1500 TB'ı geçmiş hala çalışıyordu 2 ay sonrada yanmış :) garantiden değiştirmişler.

Bütçe varsa RAM ve SSD'de Samsung'dan şaşmamak lazım.

Kingston'larda Samsung çıkabiliyor. Bigboy sadece Samsung kullanıyor ama onunda DDR5'ini bulmak zor pahalı diye üretmiyorlar sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı