Testosteron miktarının artıp artmadığı nasıl anlaşılır?

Öylesineİsim

Hectopat
15 yaşındayım. 2 ay sonra 16 olacağım. Şu anda düzenli olarak ağırlıklar ile spor yapıyorum. Düzenli olarak oruç tutmaya çalışıyorum (bazen daha kısa veya fazla olabiliyor). Her gün keçi boynuzu pekmezi tüketmeye çalışıyorum ve günlük en az 7 saate yakın uyumaya çalışıyorum. Düzenli yulaf ezmesi tüketiyorum. Şekerli ve doymuş yağ, trans yağ içeren cips gibi yiyeceklerden uzak duruyorum. Ayrıca elimden geldiğince sigara dumanından uzak duruyorum. Bütün bu yaptıklarım testestoronumu arttırır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
15 yaşındayım. 2 ay sonra 16 olacağım. Şu anda düzenli olarak ağırlıklar ile spor yapıyorum. Düzenli olarak oruç tutmaya çalışıyorum (bazen daha kısa veya fazla olabiliyor). Her gün keçi boynuzu pekmezi tüketmeye çalışıyorum ve günlük en az 7 saate yakın uyumaya çalışıyorum. Düzenli yulaf ezmesi tüketiyorum. Şekerli ve doymuş yağ, trans yağ içeren cips gibi yiyeceklerden uzak duruyorum. Ayrıca elimden geldiğince sigara dumanından uzak duruyorum. Bütün bu yaptıklarım testestoronumu arttırır mı?
Senin yaşinda birinin duzenli oruç tutmasinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Normal bi şekilde yemeğini yemelisin, hormonlarin aktif ve ergenlik dönemlerin, vucudun besine ihtiyaci varken sen oruçla bunu engelliyorsun. Oruç yerine yemek yemek gelişimine daha çok etki edecek uzun vadede. Mümkünse bol protein ve sebze tüket.

Senin yaşinda birinin duzenli oruç tutmasinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Normal bir şekilde yemeğini yemelisin, hormonlarin aktif ve ergenlik dönemlerin, vucudun besine ihtiyaci varken sen oruçla bunu engelliyorsun. Oruç yerine yemek yemek gelişimine daha çok etki edecek uzun vadede. Mümkünse bol protein ve sebze tüket.

Oruç derken ramazan orucu gibi değil aralıklı oruç diyorlar sanırım adına sadece sabah ve akşam yiyiorum onda da elimden geldiğince protien ve C vitamini ağırlıklı besleniyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı