Testosteron test sonuçları nasıl?

Furkan Callum

Hectopat
Kendimi çok halsiz bitkin hissediyorum spor yapmama rağmen kas kazanımım sıfır tabii ki yeterli protein alamamadan başlıca kaynaklı ama neredeyse 2 senedir düzensiz yapıyorum 1 ay yapanlardan daha kötü bir vücudum var onu geçtim gücüm yok gibi bir şey 8 tane şınavda zorlanıyorum. 2022'nin 11. ayında doktora gidip testosteron testi yaptırdım bütün vitaminlerimide bakıldı aynı zamanda doktor hiçbir şey olmadığını söyledi ama bu sorun hala devam ediyor ayın 1'inde yeniden ürolojiye direkt randevu aldım bakalım sonuçlar değişecek mi?
10.11.2022'deki test sonuçlarımı yorumlar mısınız rica etsem?
1690472543966.png

Yanlış yorumlamıyorsam, testosteron seviyeniz normal gözüküyor. Tam olarak emin değilim, tekrar test verip doktora sormakta fayda var. Kas inşa edememenin sebebi, proteindir zaten. Siz steroid vursanız bile, protein almadığınız sürece kas inşa edemezsiniz. Steroid sizi yine bir yere kadar götürür, ondan sonrası olmaz.

Sadece total testosterona da bakmak yetmiyor. Serbest testosterona falan da bakılması gerekiyor sanırım. Dediğim gibi, doktor daha iyi bilir. Tekrar kan testi verip, doktora sorun.

Endokrin bölümüne randevu aldın mı? Geçen sene benim de testosteron seviyesi bu seviyelerde çıkmıştı bana iğneyle tedaviye başladılar yaklaşık 1 sene sürdü.

Yanlış yorumlamıyorsam, testosteron seviyeniz normal gözüküyor. Tam olarak emin değilim, tekrar test verip doktora sormakta fayda var. Kas inşa edememenin sebebi, proteindir zaten. Siz steroid vursanız bile, protein almadığınız sürece kas inşa edemezsiniz. Steroid sizi yine bir yere kadar götürür, ondan sonrası olmaz.

Sadece total testosterona da bakmak yetmiyor. Serbest testosterona falan da bakılması gerekiyor sanırım. Dediğim gibi, doktor daha iyi bilir. Tekrar kan testi verip, doktora sorun.
Dediğinde haklısın dostum ama temelde biraz da olsa güçlenmem gerekmiyor mu? Örnek inşaat işçileri demir gibiler protein almıyorlar.

Endokrin bölümüne randevu aldın mı? Geçen sene benim de testosteron seviyesi bu seviyelerde çıkmıştı bana iğneyle tedaviye başladılar yaklaşık 1 sene sürdü.

Şu an üroloji için aldım sonuç çıkmazsa oraya da alacağım. Tavsiyen için teşekkür ederim..

Dediğinde haklısın dostum ama temelde biraz da olsa güçlenmem gerekmiyor mu? Örnek inşaat işçileri demir gibiler protein almıyorlar.

Şu an üroloji için aldım sonuç çıkmazsa oraya da alacağım. Tavsiyen için teşekkür ederim.

Bu bölüme direkt endokrinoloji bakıyor direkt oraya gitmen daha mantıklı ve randevu almışken ürolojide bazı testler yaptırsan iyi olur çünkü düşük testosteron bazı sıkıntılara yol açıyor.

Şu an üroloji için aldım sonuç çıkmazsa oraya da alacağım. Tavsiyen için teşekkür ederim..
Dediğiniz insanlar ya yağsız kişiler oluyor, ya da genetiği sağlam kişiler oluyor. Yağsız insanlarda kaslar çok bariz bir şekilde gözükebilir. Dediğim gibi, protein almadan bir yere kadar gelişim sağlanır fakat onun dışında olduğunuz yerde sayarsınız.

Doktora gittiğiniz zaman sanırım FSH, LH, AST, Serbest T, Total T gibi şeyleri ölçtürmeniz gerekiyor. Tam olarak bilgim yok, aklıma gelenler bunlar. Yorumu en iyi doktor yapar. Ürolojiye görünmeyi unutmayın.

Hocam selamlar. Uzun bir ara geçtikten sonra yazıyorum farkındayım. Yakında aynı tedaviyi bende alacağım. Testosteron aldıktan sonra herhangi bir yan etkisi veya dış görünüşünüzde değişim oldu mu?

Hocam selamlar. Uzun bir ara geçtikten sonra yazıyorum farkındayım. Yakında aynı tedaviyi bende alacağım. Testosteron aldıktan sonra herhangi bir yan etkisi veya dış görünüşünüzde değişim oldu mu?

Selamlar, dış görünüşte değişim olarak kıllanmalar ve kas kütlem arttı daha yapılı biri oldum. Yan etki olarak bende bir yan etki olmadı kişiden kişiye değişir tabi. Eğer daha fazla sorun olursa istersen Discord üzeri konuşabiliriz ya da buradan alıntılayabilirsin.

Selamlar, dış görünüşte değişim olarak kıllanmalar ve kas kütlem arttı daha yapılı biri oldum. Yan etki olarak bende bir yan etki olmadı kişiden kişiye değişir tabii. Eğer daha fazla sorun olursa istersen Discord üzeri konuşabiliriz ya da buradan alıntılayabilirsin.

Aynen bundan dolayı tedavi alacağım. 21 yaşında geldim hatta birkaç ay sonra 22 olacağım. Yüzüm de en ufak bir kıl bile yok. Sakalım çıkmıyor yani. Testi yaptırdığım da testosteron seviyem 685 çıktı. Doktor yeterli dedi sonra da biraz verebilir belki dedi. Benimle kesin konuşmadı.

Aynen bundan dolayı tedavi alacağım. 21 yaşında geldim hatta birkaç ay sonra 22 olacağım. Yüzüm de en ufak bir kıl bile yok. Sakalım çıkmıyor yani. Testi yaptırdığım da testosteron seviyem 685 çıktı. Doktor yeterli dedi sonra da biraz verebilir belki dedi. Benimle kesin konuşmadı.

Bende bu sebepten gitmiştim ama farklı sorunlarda çıkmıştı neyse ki iyileştim tedavim biteli 1 seneden fazla oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı