Sürprizbozan Tesv: Skyrim nerede ana hikayeye mola verilir?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BluedragonSelim

Picopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 3. Nesil,İntel HD Graphics,16 GB RAM,500 GB SSD
Meslek
Öğrenci
Skyrim'de thalmor elçiliğine girme kısmındayım. Mola verdim ve yoldaşlığı bitirdi. Onun yanında hırsızlar loncasınıda bitirdim. DLC'ler sıfır. 29 seviyeyim, cepte 16k. Bülbül zırhı ve silahı(aynı zamanda buzkoparan). Sinsi hırsız char yapıyorum. Nerede DLC'lere ve kışhisar koleji, karanlık kardeşliğe falan başlamalıyım. Spoilersız anlatsanız iyi olur. Meltemevine sahibim.

Istediğin zaman. Ister ana hikayeyi tamamen bitir yan görevlere dal (pek önermem) ya da şimdi bırak kalsın kenarda guildlere odaklan (bunu öneririm). Bence şimdi DLC'lere geç. Özellikle Solstheim. En az 20 30 saatlik içerik var orada.

Istediğin zaman. Ister ana hikayeyi tamamen bitir yan görevlere dal (pek önermem) ya da şimdi bırak kalsın kenarda guildlere odaklan (bunu öneririm). Bence şimdi DLC'lere geç. Özellikle solstheim. En az 20 30 saatlik içerik var orada.

Hocam bir de hırsız olmama rağmen illüzyon(muffle ve görünmezlik için),demiriclik(zırh için),tek elli(early gamede kasmıştım çok zor oluyor diye)

Tamamen sizin bileceğiniz iş. Kafanıza göre takılın.

Kendimden gereksiz detay vereyim. Fark edilene kadar Stealth Archer, fark edildikten sonra kılıç kalkan takılan bi' eleman olarak ben, şimdiye kadar her oynayışımda önce ana hikayede "Dragon Rising" (Ejderha Yükseliyor) görevine kadar gelip, sonra hikayeyi salıyordum. Ejderler açılsın diye, oyun boyunca ejder kesip ruh topladıkça Nida'ları açmak için o da.
Hikayeyi saldığımda genelde 10 küsür seviyelerde oluyordum. Yoldaşlar'a da 10 küsürlerde başlayıp, 20 küsür seviyelerde bitirmiş oluyordum.
20 küsür seviyede Karanlık Kardeşlik'e başlayıp, genelde 30 küsür seviyelerde bitirmiş oluyordum.
Hırsızlar Loncası'nı 46 seviye olana kadar erteliyordum çünkü Bülbül Yayı ve Buzkoparan'ın özellikleri en güçlü o zaman oluyordu. Tılsımlama mevzularıyla uğraşmayan biri olarak oyunun en iyi kılıcı ve yayı oluyordu.
Hırsızlar Loncası bittiğinde de en son Kışhisar Koleji'ni yapıyordum. Buraya kadar da genelde haritanın çoğunu gezmiş, zindanları temizlemiş ve oyunda yan görev namına yapılabilecek her şeyi yapmış oluyordum.

Oyunda yapılabilecek diğer her şeyi bitirdikten sonra artık hikayeden devam edip, ana hikaye bittikten sonra da İç Savaş mevzusunu hallediyordum.
DLC'ler dışında yapacak bi' şey kalmadığında da önce Dawnguard, sonra da Dragonborn'u oynuyordum.

Son düzenleme:
Tamamen sizin bileceğiniz iş. Ben şimdiye kadar her oynadığımda mesela 10 küsur seviyede yoldaşlar'a başlayıp, 20 küsur seviyelerde bitirmiş oluyordum. 20 küsur seviyede de karanlık kardeşlik'e başlayıp 30 küsur seviyelerde bitirmiş oluyordum.
Hırsızlar loncası'nı 46 seviye olana kadar erteliyordum çünkü bülbül yayı, buzkoparan ve bülbül setinin özellikleri en güçlü o zaman oluyordu. Hırsızlar loncası ne zaman biterse de kışhisar Koleji'ni yapıyordum. Bu noktaya kadar genelde haritanın çoğunu gezmiş, zindanları temizlemiş ve oyunda yan görev namına yapılabilecek her şeyi yapmış oluyordum.

DLC'leri önce dawnguard, sonra dragonborn olacak şekilde ana hikayeyi ve ana hikayeden sonra da iç savaş mevzularını imparatorluk tarafında bitirdikten sonra oynuyordum mesela.

Çok hızlı bir biçimde demircilik kastım cam zırhla devam edeceğim sonraki cüce harabesi yağmasından sonra. Hırsızım diye erkenden başladım ben hırsızlar loncasına.

@BluedragonSelim hocam hırsız olmama rağmen sözünüz birazcık saçma :D. Nedeni ise, şakasız söylüyorum ben Pure MAG'e buildimde 0 silah kullanarak yoldaşları bitirmiştim :D. O yüzden ne bulursanız kasılın, ileride illa işe yarar.

Önceliği diğer yeteneklere verme açısından dedim. Demirciliğim 60 ama yankesicilik 40-45

@BluedragonSelim Ben demirciliği 134 seviyede %100 bitirdiğim Pure Mage buildimde seviyem arttıkça zırh seviyemin seviyeme göre çok düşük kalıp çok fazla hasar yediğim için Daedrik set + bazı enchantları yapabilmek istediğim zaman kasmaya başlamıştım. O zamanlar dediğim de 75-80 civarı sanırım. Ondan önce sanırım 15 veya 20 seviyedeydi full demircilik. Ama o zamana kadar da çağrı ve yıkım büyülerini bir iki defa efsanevi yapmıştım diye hatırlıyorum. O save'i bitireli yıllar oldu o yüzden biraz unuttum :D.

Demem o ki ne bulursanız kasılabilirsiniz, fakat yok şu küçük kaldı veya bu büyük birazda diğerlerine kasılayım diye oynamanıza pek gerek yok bence. Zevkinize bakın. Bazıları düşük seviyelerdeyken oynadıkça kasılmayı seviyor, bazıları önceden kasılıp ideal build'e ulaştıktan sonra oyunu bitirmeyi.

Hırsız için tavsiyelerim ise yankesicilik ve sinsilik evet önemli. Eğer bir de gizlilik odaklı oynuyorsanız tek elli + okçuluk da oldukça işe yarar. Çağrıcılık da kasabilirsiniz, özellikle düz fightlarda genel olarak hasarınız düşük olduğundan bi dremora lordu aşırı işinize yarar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı