Tevrat Yaratılış Bölümündeki Çelişki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

E zaten Allah zaman ve mekandan münezzeh değil midir? Onun için zaman kavramı yoktu hani.

E zaten Allah zaman ve mekandan münezzeh değil midir? Onun için zaman kavramı yoktu hani.
Tamam işte sen onun için geçerli kılıyorsun kendine uygulayarak. Ben oyalamış olurum demedin mi sen zamandan münezzeh misin?

Zaman ve mekandan münezzeh olmasını kabul etmen zaten sorunu çözer

Tamam işte sen onun için geçerli kılıyorsun kendine uygulayarak. Ben oyalamış olurum demedin mi sen zamandan münezzeh misin?

Ben de onu diyorum zaten ben niye varım zaten nereye gideceğim belli neden oyalıyor beni yaratsın atsın beni cehenneme. Ortada sınav sınav yok neyi seçeceğin belli belli ki biz tiyatro oynuyoruz.

Yanlış anladığınız nokta seçimi sanki Allah yapmış gibi düşünmeniz. Seçimi siz yaptınız. Seçimi yapan siz olduğunuz için suçlu da sizsiniz. Allah'ın buradaki bilgisi sizin seçiminize müdahale etmesi anlamına gelmiyor.

Ben de onu diyorum zaten ben niye varım zaten nereye gideceğim belli neden oyalıyor beni yaratsın atsın beni cehenneme. Ortada sınav sınav yok neyi seçeceğin belli belli ki biz tiyatro oynuyoruz.
Konuyu döndürüp döndürüp aynı yere getiriyorsun hacı. Sana basit bir soru sen zamanın olmadığı bir seneryoyu hayal edebilir misin? Onun için cümle kurmak bile zor mesela bu kuruduğum cümle hatalı ama sen cümle kurmakla kalmayıp hata tespiti yapıp bir hüküm veriyorsun şuanda.

Ya dostum. Sonucu belli bir sınava giriyorsun sonra da diyorsun ki ama içerde ben şu şu şıkları işaretledim, ne anlamı var bunun ben bunu anlatamıyorum size. Diyorsun ki Allah'ın bilgisi hayır güzel kardeşim bu bilgi değil bilgiyi öğrenirsin ama seni yaratan cehenneme git diye yaratmış. Bir yol ayrımına geldin bir masumun canını kurtarma ihtimalin var kurtarırsan cennete kurtarmazsan cehenneme gideceksin. Allah burada şey mi diyor hadi canım kulum kurtar da cehenneme git. Eğer böyleyse Allah her şeyi bilmiyordur.

Sonucu belli değil işte. Sonucu şu an siz oluşturuyorsunuz. Allah sizi zamana bağımlı kıldığından sizin sınavınız bu zaman süreci içinde işliyor. Seçimi yapan da zamanını boşa harcayan da sizsiniz. Buradaki Allah'ın bilgisi zamandan bağımsız oluşundan kaynaklı. Siz istiyorsunuz ki Allah zaten biliyor hemen her şey bitsin. Siz yine kendi isteklerinize uydurmaya çalışarak insanın ne kadar aceleci olduğunu kanıtlıyorsunuz.

Hacı ama gene zaman kavramını geçerli kıldın. Bak sen zamandan münezzeh değilsin birileri belki sana öyle demiş olabilir ama değilsin yapacak bir şey yok. Yaratıcı o zaman şuanda şunu bunu diyor nedir arkadaş? Senin temel hatan kendini Allah yerine koyup karar vermen.

Gücü yetiyorsa neden bir anda yapmamış diyorum. Olay gücünün yetip yetmemesi değil. Yetmesine rağmen kullanmaması. Boş bir konu zaten, tartışmanın da bir alemi yok. Allah bilir deyin geçin. Yazdıklarınız çok anlamsız.

A'râf Suresi - 179. Ayet

Andolsun ki biz, cinlerin ve insanların çoğunu cehennem için yarattık; onların kalpleri vardır; düşünmezler onunla; gözleri vardır, görmezler o gözlerle; kulakları vardır, duymazlar o kulaklarla. Onlar dört ayaklı hayvanlara benzerler, hatta daha da sapıktır onlar. Onlardır gaflette kalanların ta kendileri.

Yazdıklarım anlamsız mı? Gücü yetiyorsa neden yapmamış diye soruyorsun affedersin ama bu kadar absürt bir soruyu kimse kaale almaz bile en azından umursayıp açıklamaya çalışmışım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…