Tevrat Yaratılış Bölümündeki Çelişki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
A'râf Suresi - 179. Ayet

Andolsun ki biz, cinlerin ve insanların çoğunu cehennem için yarattık; onların kalpleri vardır; düşünmezler onunla; gözleri vardır, görmezler o gözlerle; kulakları vardır, duymazlar o kulaklarla. Onlar dört ayaklı hayvanlara benzerler, hatta daha da sapıktır onlar. Onlardır gaflette kalanların ta kendileri.
Rabbim en iyi şekilde açıklamış. Daha iyi açıklanamazdı. Ayetler anlayanların imanını artırırken anlamamakta direnenlerin imanını zayıflatır. Yukarıda tartıştığımız gibi. Allah size müdahale etmiyor. İstediğiniz yolu seçin.

Rabbim en iyi şekilde açıklamış. Daha iyi açıklanamazdı. Ayetler anlayanların imanını artırırken anlamamakta direnenlerin imanını zayıflatır. Yukarıda tartıştığımız gibi. Allah size müdahale etmiyor. İstediğiniz yolu seçin.
Kalbim kilitli dost. Düşünemiyorum.
Tartıştığınız tanrının geleceği bilmesi ve özgür irade konusunu açardım da subjektif bakıldığında bir sonuca çıkılmayacak konu maalesef. Başka bir müslüman arkadaşıma bu konuyu açtığımda da konuyu solucan deliklerine bağlamıştı, ne alakası varsa artık. Çoklu evrenlerle ilgili bir şeyler demeye çalıştı sanırım. Olay dini olunca insanlar istediği şekilde anlıyor, istediği yere çekiyor konuyu ki konu da çok müsait buna.

Sana tek önerim non-teistlerin bütün argümanlarına bakman olur dost. Sonuç olarak kendinden eminsen birkaç argüman zarar değil fayda verir. İmanını güçlendirir. Sağlıcakla.

Kalbim kilitli dost. Düşünemiyorum.
Tartıştığınız tanrının geleceği bilmesi ve özgür irade konusunu açardım da subjektif bakıldığında bir sonuca çıkılmayacak konu maalesef. Başka bir müslüman arkadaşıma bu konuyu açtığımda da konuyu solucan deliklerine bağlamıştı, ne alakası varsa artık. Çoklu evrenlerle ilgili bir şeyler demeye çalıştı sanırım. Olay dini olunca insanlar istediği şekilde anlıyor, istediği yere çekiyor konuyu ki konu da çok müsait buna.

Sana tek önerim non-teistlerin bütün argümanlarına bakman olur dost. Sonuç olarak kendinden eminsen birkaç argüman zarar değil fayda verir. İmanını güçlendirir. Sağlıcakla.
Bu tartışmaların varacağı son nokta yine inançtır. İnancı size elle tutturamam, gözle gördüremem. Ben hidayet verici de değilim. Ben de sizin gibi dünya sınavında yer alan bir acizim. İnanmayanların savaşı Müslümanlarla gözükse de hakikatte asıl savaşları Allah iledir. Benim İslam'dan çıkmam ne dini eksiltir ne de Allah'ı. İkimiz farklı yollar seçmiş olabiliriz ama varış noktamız aynı olacak ve akıbetimiz belli olacaktır. Sağlıcakla.

Tevrat Kuran'dan bile daha çelişkili bir kitap siz bide talmud görün...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı