Texture'lerin geç yüklenmesi sorunu

• Konuyu başlatan Raptor
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.616

Raptor

Megapat
Açık dünya oyunları oynarken textureler geç yükleniyor. Bunun sebebinin HDD kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Neden böyle düşünüyorsun diyeceksiniz, hemen cevap vereyim.
Örnek olarak PUBG'yi HDD içindeyken oynayamıyorum. Loading uzun sürüyor giremiyorum veya girsem bile grafikler geç yükleniyor ama oyunu USB bellekte oynayınca sıkıntısız oynuyorum. Bu arada HDD'm 5400 rpm ve ana sorunun bu olduğunu düşünüyorum. Bu ay 1TB WD Blue almayı düşünüyorum, sizce düzelir mi? Ve SATA 3 diski SATA 2'ye bağlarsam performans kaybı büyük olur mu?

Evet, HDD kaynaklı. RAM miktarı da az ise, RAM de yükseltilmeli.
Bu ay 1TB WD Blue almayı düşünüyorum, sizce düzelir mi? Ve SATA 3 diski SATA 2'ye bağlarsam performans kaybı büyük olur mu?
HDD'lerde SATA 3 ve 2 arasında performans farkı oldukça düşük oluyor. Kullanılabilir.

Evet, HDD kaynaklı. RAM miktarı da az ise, RAM de yükseltilmeli.

HDD'lerde SATA 3 ve 2 arasında performans farkı oldukça düşük oluyor. Kullanılabilir.

Tamam çok teşekkürler bu arada 8 GB ram yeterlidir herhalde değil mi ?

PUBG oyununda dediğin şeyi test ettim. En az 100 mb/sn olması lazım disk hızı.

Peki dediğim disk sizce yeterli olacak mı ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı