Tez Düzeni Nasıl Olmalı?

Selamlar, öğrencisi olduğunuz üniversitenin "Tez Yazım Kılavuzu"na göre hareket etmeniz gerekmektedir. Her üniversite oldukça benzer kurallar belirliyor olsa da çoğunlukla gözle görülür farklı prosedürler benimsenmektedir. Bu bağlamda kılavuzu rehber edinerek hareket etmeniz en doğru olanıdır.

Genellikle uygulanan süreç "Kapak > Özet > Abstract > Teşekkür > İçindekiler > Tablolar > Şekiller > Kısaltmalar > Giriş" şeklinde ilerlemektedir ancak tekrar belirtmeliyim ki bu süreç; üniversitelerin belirlediği özgün "Tez Yazım Kılavuzu"na göre çeşitli farklılıklar göstermektedir. (Örneğin: Bazı üniversiteler bu sıralamayı farklı benimsemekle beraber "Özgünlük Raporu - İntihal Endeksi" sonucunun da tez içerisinde yer almasını talep edebilir.)

Son düzenleme:
Selamlar öğrencisi olduğunuz üniversitenin "Tez Yazım Kılavuzu"na göre hareket etmeniz gerekmektedir. Her üniversite oldukça benzer kurallar belirliyor olsa da çoğunlukla gözle görülür farklı prosedürler benimsenmektedir. Bu bağlamda kılavuzu rehber edinerek hareket etmeniz en doğru olanıdır.
Doğru cevap tam olarak budur. Bunu yazmak için gelmiştim, elinize sağlık güzel açıklamışsınız.

Kılavuza baktım fakat özet başlığına tez konumuzu eklememiz gerekiyor mu gerekmiyor mu herhangi bir bilgi göremedim.
Emin olmak için bu konuyu "Tez Danışmanı" statüsünde olan kişiye sormanız gerekmektedir. Bu ve buna benzer pek çok unsuru Üniversiteler bağımsız olarak belirlemektedir.

Doğru cevap tam olarak budur. Bunu yazmak için gelmiştim, elinize sağlık güzel açıklamışsınız.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Sağ olun.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı