TFT panel sonrası yeni monitör seçimi

Cnegzo

Kilopat
İyi forumlar. Yıllardır Philips 222E monitörünü kullanıyorum. Bir araştırma yapayım dedim IPS mi VA mı diye baktım ki TFT denen bir panel mevcut. Benim bu monitörden şikayetim gözlerimi çok yoruyor. Şu an yeni bir monitör almayı düşünüyorum. IPS ve VA monitörler arasında araştırma yaparken kendi kullandığım monitörü araştırdım çok bilgi bulamadım. Benim genel kullanımım film ve oyun oynamak. Önceliğim biraz daha FPS tarzı oyunlar. Benim kullandığım bu monitör gözlerimi o kadar çok yoruyor ki anlatamam. Araştırdığımda sanırım bu IPS ondan yoruyor dedim ama kullandığım monitör IPS değil. Bu süreçte ne tarz bir monitör almalıyım? Tercihim kullanım süresince gözlerimi yormaması. Zamanını ayıran arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
İhtiyaç duyduğum özellikleri belirtmeyi unutmuştum hemen düzeltme yaparak belirtiyorum:
-144-165 Hz bir monitör (Oynadığım oyunlar FPS olduğundan dolayı)
-Göz yormaması
-1500 lira bandında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günün çoğunu FPS tarzında geçirmiyorsanız Dell S2422HG, tam tersinde LG 24GN650.

Günün çoğunu FPS tarzında geçirmiyorsanız Dell S2422HG, tam tersinde LG 24GN650.
Oyun oynamak biraz daha önceliğim açıkçası belirttiğim gibi FPS oyunları oynuyorum. İPS monitörlerin göz yorgunluğu yaptığına dair konular okudum ne kadar gerçekçi bilmiyorum fakat VA panel bir monitör tercih etmeyi düşünüyorum.

Oyun oynamak biraz daha önceliğim açıkçası belirttiğim gibi FPS oyunları oynuyorum. İPS monitörlerin göz yorgunluğu yaptığına dair konular okudum ne kadar gerçekçi bilmiyorum fakat VA panel bir monitör tercih etmeyi düşünüyorum.
Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum, bu daha çok monitör ile alakalı. Arka aydınlatma, monitörün büyüklüğü ve parlaklık bunu daha çok etkiler.

Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum, bu daha çok monitör ile alakalı. Arka aydınlatma, monitörün büyüklüğü ve parlaklık bunu daha çok etkiler.
Yani evet göz yorgunluğu açısından İPS model önerenler de olmuş, önermeyenler de. Keza VA panel içinde geçerli. Çok fazla kullanıcı yorumu okudum birkaç gündür sanırım kişisel bir deneyim herkesin farklı yorumu mevcut. Bu iki model dikkatimi çekiyor.

Göz yormaması için düşük mavi ışık ve Flicker-free özelliklerine dikkat etmeniz gerekiyor. Normalde bunun için TÜV'den sertifika alınması gerekiyor fakat bazı markalar ürünün maliyetini düşürmek için sertifika almıyorlar fakat yine de bu özellikleri koyuyorlar. Bazıları da bu özellikler var dese de ya düzgün çalışmıyor ya da çalıştırmak için bazı önemli özelliklerden feragat etmeni istiyor.

Sizin almayı düşündüğünüz ASUS ve Philips monitörler de gayet iyiler, istediğinizi seçebilirsiniz.

Üstteki arkadaşın önerdiği ViewSonic monitörden ise uzak durun. Hem pek kaliteli değil hem de o monitörde göz ağrısı yaşayan kişiler var.

Şu 2 modeli önermem. Birisinde ghosting var, diğeri ise TUF serisinden :D. Bunlar yerine Dell S2422HG veya Aoc 24G2U seçmek çok daha mantıklı.

Şu 2 modeli önermem. Birisinde ghosting var, diğeri ise TUF serisinden :D. Bunlar yerine Dell S2422HG veya Aoc 24G2U seçmek çok daha mantıklı.
Hocam bende biliyorum çok daha iyi modelleri ama fiyat farkı var. Şimdi bir tarafta 1399 TL indirimli ürünler var diğer tarafta 3000 TL ürünler var. Keşke param olsa 3000 TL verip kafam rahat etse. Benim fiyat bandımda bunlar var. TUF modeli almayı istiyorum fakat o kadar iyi yorum kadar kötü yorumda var. Hatta bazı yorumlarda bu indirimli ürünlerin iade edilen, değişim yapılan ürünlerin tekrar paketlenerek sıfır ürünmüş gibi satıldığı söyleniyor. Karar vermek imkansız gibi bir şey deneyip tecrübe etmek gerekiyor herhalde hani teknoloji şans işi diyenlerin yaşamış olduğu tecrübeler gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı