Bu konuda daha önce çok tartışıldı. Forumda da hiç konuşulmamış. Bari ben açayım bu konuyu dedim. Ben haklı olduğunu düşünüyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Evet Thanos haklı. Dünyada bir denge kurulmak zorunda. Kurulacak denge için belirli aşamalardan geçmek gerekiyor, kimisini üzebilir ama dünya söz konusu olduğunda ailem bile önemsizdir.
Thanos karakteri üzerinden verilen bir mesaj var.
Ölüm, katliam, savaş konuları altından her türlü mesaj alınmaya açık bence.
Bana göre ise gerçek hayata vurursak insanlıkta ne kadar ölmesi gereken kişi varsa idam edilmeli mantığı mesajı veriliyor.
Bence haklı doğanın kanunu güçsüzün ölmesi benim çok istediğim bir şey değil tabii ki herkes yaşamayı hak eder ama doğanın kanunu o yüzden bize vahşice gelir ama doğaya göre normaldir.
Pardon , Thanos'un amacını açıklamamışım. Thanos isimli dostumuz evrendeki kaynakların artık yetmediğini , açlığın ve kıtlığın hüküm sürdüğünün farkında. Bu sorunu ise evrenin yarısının yok olması ile çözülebileceğini düşünüyor ve bu uğurda elinden geleni yapıyor.
Bence yaptığı şey doğru değil. Canlıların iyiliğini düşündüğü için sempatik geliyor olabilir. Ama bence kimse buna karar verebilecek bir iradeye sahip değil.
Gerçek hayatta da böyle düşünenler var. Thanos'tan öncesinden bahsediyorum. Konu aslında çok derin ve uzun. Şu videoda anlatmak istediklerimin bazılarına çok güzel değinmişler.
Konu güçsüzün ölmesi değil, rastgele nüfusun yarısının ölmesi. @Ghazi