Sürprizbozan Thanos haklı mıydı?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gerçeklik

Hectopat
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
1.363
Makaleler
1
Çözümler
8
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : i5-9400F/ Ekran Kartı : GTX 1650 4 GB GDDR6 / RAM: 16 GB G SKILL / Windows 11 Pro
Telefon : iPhone 11 64 GB
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Oyuncu
Filmi izleyenlere soruyorum. Sizce Thanos haklı mıydı?
 
Filmi izleyenlere soruyorum. Sizce Thanos haklı mıydı?
Kendince fikri doğru, uygulayış biçimi yanlış. Nüfusu yarıya indirmektense, evrenin düzenini sağlayan o taşlar ile çok daha mantıklı yollara başvurulabilir. Bunların ne olduğunu tartışmayacağım ama kaynakları iki katına çıkarmak gibi çıkarımlar yapmıyorum çünkü bu düzeni bozar. Ancak Thanos'un uygulayış biçimine bakarsak evrenin kurtuluşu için proaktif bir çözüme gitmenin doğru olduğuna inanıyor. Bu çözümün teknik olarak bir soykırım olduğu da bir gerçek. Fakat Thanos’un amacını faydacı etik çerçevesinde düşünürsek, o kadar da "kötü" yollu olmadığını görebiliriz. Zira faydacılık, bir şeyin doğruluğunu veya yanlışlığını geleneksel ahlakı bir kenara bırakarak getirdiği faydalara göre yargılamaktadır. Dolayısıyla Thanos'un evrenin nüfusunu yarıya indirme çabası, aşırı nüfus ve kaynak kıtlığı gibi en büyük sorunlara çözüm getirebileceği için tamamen yanlış olarak nitelendirilemez. Kendisi de, "en azından kalanlar mutlu bir hayat sürecek" felsefesi ile ilerliyor.

Avengers ise, suçsuz yere halkın ve sevdiği insanların yok olmasını istemediği için düzene karşı koydu.
Thanos'un da duygusuz gaddar biri olmadığı ortada, Gamora'yı sırf amacına ulaşmak için ölüme sürüklemiş olsa da, bunu yapmak zorunda olduğunu gözünden süzülen yaşlar ve depresif yaklaşımıyla ekrana yansıtmışlardı.

Filmi izleyenler hatırlayacaklardır, uzun soluklu bir çarpışmanın ardından Thanos, gerçeklik taşını kullanarak Tony'e yaşadığı gezegen olan Titan’ın eski halini gösteriyordu. Thanos, Titan’ın geleceğini görmesine karşın halkı onu dinlemedi, bu yüzden de aşırı nüfus artışını takip eden kaynak kıtlığı, Titan’ın kendi kendini yok etmesine ve halkının parçalanmasına neden oldu. Bunu gören Thanos, evrendeki nüfusu sistematik olarak yarıya indirmeyi ve hayatın devamlılığını sağlamayı kendine görev bildi diyebiliriz. Bu sayede diğer gezegenler aynı kaderi yaşamayacaklardı.

1656248077802.png
 
Son düzenleme:
Bence haklı evreni geri kazandıracak işte ölmeyenlere daha uzun yaşam çocuklara daha uzun yaşama fırsatı veriyor. Real de Şu an bile Avrupa'da bas bas bağırıyorlar kıtlık kapıda diye. 20 yıl sonra kim bilir daha neler göreceğiz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı