The command prompt has been disabled by your administrator

berat.e

Decapat
Aygıt yöneticisi, görev yöneticisi, CMD anlayacağınız hiçbir şeye erişimim yok.
CMD'yi açınca The command prompt has been disabled by your administrator. Uyarısı alıyorum herhangi bir tuşa basın diyor basınca da kapanıyor.

Görev yöneticisini açınca yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı diyor.
Aygıt yöneticisi açılıp hemen kapanıyor uyarıyı okuyamıyorum. Nasıl düzeltebilirim?

Bu konudan anlayan arkadaşlarım yorum yaparsa sevinirim çünkü bilgisayarım neredeyse yeni ve korkmaya başladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortada bir şey yokken bu olduysa sisteminize zararlı yazılım bulaşmış. Rkill ile zararlıyı öncelikle Rkill ile inaktif edin.

Sonrasında sisteminizi iyi bir AV firmasının ürünü ile taratın. Zararlı yazılımlar temizlendikten sonrasında halen diğer sorunlar olursa Comodo KillSwitch ile sistem ayar onarımı yapın.

Büyük ihtimalle bilgisayarınıza virüs bulaştı ve virüs kapattı. Malwarebytes ile sistemi taratıp yukarıdaki arkadaşın söylediklerini yapın.

Adım 1: Windows 10 Başlatma Menüsünü açıp arama kısmına gpedit.msc. yaz ve sonra gpedit´a tıkla. Ardından Local Group Policy Editor´ü aç.

Adım 2: User Configuration > Administrative Templates > System dizinine gel. System´e bas ardından sağdaki panelde bulunan Prevent access to the command prompt´a sağ tıkla.

Adım 3: Bunlardan biri olup olmadığını kontrol et; Not Configured veya Disabled, eğer bunlardan biriyse onayla ve sonra da kapat.
Alıntı: https://www.isumsoft.com/windows-10/fix-command-prompt-disabled-by-administrator.html#opt1

Büyük ihtimalle bilgisayarınıza virüs bulaştı ve virüs kapattı. Malwarebytes ile sistemi taratıp yukarıdaki arkadaşın söylediklerini yapın.
malwarebytes sitesine girince bloke ediyor
hiç bir şey indiremiyorum bilgisayarıma
Benim dediklerimi yaptınız mı?
deneyeceğim ilginize teşekürler

gpedit.msc ye de erişimim yok.
Yukarıda yazdıklarımı deneseniz böyle olmayacak Allah'ın izniyle. Önce sisteminizdeki zararlıyı inaktif etmelisiniz ki güvenlik yazılımı indirebileseniz.
tamamdır deneyeceğim.
Yukarıda yazdıklarımı deneseniz böyle olmayacak Allah'ın izniyle. Önce sisteminizdeki zararlıyı inaktif etmelisiniz ki güvenlik yazılımı indirebileseniz.
bu yazılım cmd üzerinden mi çalışıyor?
rkillin işlemi bitti fakat internetten virüs programı indiremiyorum malwarebytes denedim invalied path uyarısı verdi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…