Çözüldü The Crew 2'de anormal FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Ahmet_Emir

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung PM9A1
Ekran kartı
RTX 4050 (140W)
İşlemci
İ5 12500H
Normalde oyun 60 FPS'le sınırlar ve bende çok rahat 60 FPS alıyorum her oynadığımda asla düşüş yaşamıyordum. Ama bugün anormal şekilde FPS menüde 60, ayarlarda 54, oyun içinde Max 15 FPS sorunu anlayamadım. Afterburner'dan baktım ekran kartı %100 kullanılırken işlemci %13 falan kullanılıyor. Forza 4'te sabit 144FPS alan sistem şu anda Crew 2 de 13 FPS alıyor. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim çünkü gerçekten çok can sıkıcı olay. Şimdiden teşekkürler.

1722164130296.png

Çözüm
Driver güncelleme konusunda yardımcı olursanız yapmaya çalışırım. Bir de bir driver güncellemesi bu kadar etki eder mi?

Bir de doğru olduğunu düşündüğüm NVIDIA sitesinde 2 tane farklı kategori var.

Eki Görüntüle 2266531

Sanırım yeni almama rağmen sürücüler eski. 2022 yılının sürücüsü var.

Eki Görüntüle 2266540

Windows üzerinden güncelleştirmek istedim ama en güncel sürüm yüklü yazdı. @attıla453

Eki Görüntüle 2266542

Hocam Game Ready sürücüsünü yükleyeceksiniz ancak temiz bir kurulum için öncelikle DDU ile eskisini silsek daha iyi olur linkten EU yazanı indirin daha sonrasında kurulumunu yapalım.Driver konusunda ise eğer doğru seçtiğinize emin değilseniz şu linktekini indirin.
Normalde oyun 60 FPS'le sınırlar ve bende çok rahat 60 FPS alıyorum her oynadığımda asla düşüş yaşamıyordum. Ama bugün anormal şekilde FPS menüde 60, ayarlarda 54, oyun içinde Max 15 FPS sorunu anlayamadım. Afterburner'dan baktım ekran kartı %100 kullanılırken işlemci %13 falan kullanılıyor. Forza 4'te sabit 144FPS alan sistem şu anda Crew 2 de 13 FPS alıyor. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim çünkü gerçekten çok can sıkıcı olay. Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 2266439
Driver güncel mi?

Eki Görüntüle 2266439

Oyuna yeni bir güncelleme geldiyse onunla da alakalı olabilir firmalar bu durumda kimseye haber duyurmuyor birileri konu açana kadar.

Daha dün akşam sorunsuz şekilde oynuyordum. Bugün oldun bu sorun. O yüzden driver veya güncellemeyle ilgili olduğunu sanmıyorum ve net bilgi olması için güncelleme gelmedi. Yükleme yapmadım yani.

Hocam 2 hafta falan önce yeni driver çıkmış kartınız için ve bir sürede yeni drivera optimize edildiğini düşünürsek bence deneyin.

Driver güncelleme konusunda yardımcı olursanız yapmaya çalışırım. Bir de bir driver güncellemesi bu kadar etki eder mi?

1722169007042.png

1722169173498.png

Windows üzerinden güncelleştirmek istedim ama en güncel sürüm yüklü yazdı. @attıla453

1722169241608.png

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2266531

Eki Görüntüle 2266540

Eki Görüntüle 2266542

Hocam Game Ready sürücüsünü yükleyeceksiniz ancak temiz bir kurulum için öncelikle DDU ile eskisini silsek daha iyi olur linkten EU yazanı indirin daha sonrasında kurulumunu yapalım.Driver konusunda ise eğer doğru seçtiğinize emin değilseniz şu linktekini indirin.

Çözüm
Hocam Game Ready sürücüsünü yükleyeceksiniz ancak temiz bir kurulum için öncelikle DDU ile eskisini silsek daha iyi olur linkten EU yazanı indirin daha sonrasında kurulumunu yapalım. Driver konusunda ise eğer doğru seçtiğinize emin değilseniz şu linktekini indirin.

Hocam mesajınızı görmemişim ama doğru sürücüyü indirmişim. GeForce Experience uygulamasını indirip oradan güncelleştirdim. Öncesinde attığınız siteden bakmıştım.

1722170362463.png

Eski driverı silmedim ama nasıl yapacağımı bilmediğim için. Şu an silebilir miyim?
Bir de uygulama indirmeden silebilir miyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı