Değerli forum üyeleri benim 64 GB SD kartım var bu kartı telefona taktığımda desteklenmeyen SD kart diyor. Telefondan format atıyorum, yine aynı oluyor. Bilgisayara adaptörü ile taktım.
Şöyle geldi.
Format atmam söyleniyor.
Başlatınca gümlüyor bunun yazma korumasını mı kaldıracağım kaldıracaksam nasıl kaldıracağım? Yoksa zorla mı format atacağım? Buna ek uygulama var mıdır? Teşekkrüler.
Benim de başıma benzer olay gelmişti. Size yazdığım adımları uyguladıktan sonra ben de sorunumu çözememiştim. Sonrasında SD kartın kilit tuşunun işlevini yapmadığını fark ettim. Sizde de benzer bir durum olabilir.
İhtimal ki SD karttan kastınız microSD kart ise farklı bir SD adaptörü deneyebilirsiniz.
Benim de başıma benzer olay gelmişti. Size yazdığım adımları uyguladıktan sonra ben de sorunumu çözememiştim. Sonrasında SD kartın kilit tuşunun işlevini yapmadığını fark ettim. Sizde de benzer bir durum olabilir.
İhtimal ki SD karttan kastınız MicroSD kart ise farklı bir SD adaptörü deneyebilirsiniz.
Regedit'te "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies" kısmına gelip WriteProtect değerinin verisini 0 yapın, böyle bir değer yoksa oluşturun. StorageDevicePolicies klasörü yoksa "Yeni > Anahtar" diyerek oluşturabilirsiniz.
Regedit'te "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies" kısmına gelip WriteProtect değerinin verisini 0 yapın, böyle bir değer yoksa oluşturun. StorageDevicePolicies klasörü yoksa "Yeni > Anahtar" diyerek oluşturabilirsiniz.