İddia The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered 120 GB

Nyxa

Decipat
Makaleler
1
21 Nisan'da çıkacağı söylenen The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered'ın dosya boyutunun 120 GB olduğu iddia edildi. Söylentilere göre oyun Unreal Engine 5 ile yenilenmiş durumda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türkçe yama mevzusu ne zaman çözülür acaba

The Elder Scrolls serisi içerisinde The Elder Scrolls IV: Oblivion'ın hatıraları ayrı bir yer tutuyor olan bir kişi olarak erişime açıldığı gibi dalmaya çalışacağım. Yüksek bir ihtimal ile Gamepass'e de çıkış yapacak. Normalde Sony tarafında aynı motor ile yapılmış olan Remastered projeyi Remake diye satmaya çalışanların olduğu bir ortamda Unreal Engine 5 ile yeniden hayat verlldiği halde ''Remastered'' ifadesi kullanılıyor olması cömertlik. Motor değiştiği sürece Remake ifadesi geçerli olan bir tanım. 120 GB olması ise şaşırtıcı değil çünkü artık oyunların tamamı bu şekilde.

Türkçe yama mevzusu ne zaman çözülür acaba
Oyun sağ salim çıksın da Türkçe yama işi çözülür.

Optimizasyon özürlüsü olacak herhalde.
Yükleme ekranı olmasın başka bir şey istemiyorum.

Bugün mü çıkacak yani?
Söylentiler o yönde.

Saatlerce başından kalkmayacağız gibi duruyor. Umarım söylentiler doğrudur.

Eğer yama bekleyecekseniz çok kısa sürede elde edersiniz. Unreal Engine 5 güncel motorlar arasında çevirinin işlenmesi konusunda en iyi işi yapıyor. DeepL ile tek tek paragraflar metin denklemi bozulmadan geçiliyor.
Yama bekleyeceğim, İngilizcem var konuşabiliyorum az çok ancak bu tarz rol yapma oyunlarında Türkçe arıyorum maalesef.

Oyun sağ salim çıksın da Türkçe yama işi çözülür.
Yama önemli valla, dört gözle bekliyoruz

Ben yine de Remake kafasıyla yaklaşmazdım(Gerçi Sony sağ olsun artık CoD MW Remastered(2017) bile üst kalite Remake sayılabilecek hâle geldi ama neyse). Firmalar, Remastered projelerinde UE5'e geçiyor çünkü UE5, post processing anlamında çok iyi görselliği çok kolay yapabiliyor. Günümüz dünyasında Remake tanımını Capcom üzerinden yaptığımızı düşünürsek(Sizin nasıl gördüğünüz değil, genel insanların nasıl gördüğünden bahsediyorum) bu oyundan hikâyesel ve oynanış anlamında değişiklik beklenmemesi için Remastered tanımı daha iyi.
Remake/Remastered olaylarında bir Mafia'ya üzülüyorum ben. Gerçekten Remake diyebileceğimiz bir proje 40 dolara satılmıştı. Sony ise aynı oyunun Remastered Remastered'ını 70 dolara sattı.

UE5, en iyisi benim diyen firmanın oyununda bile traversal stuttering yapan bir oyun motoru. Bethesda gibi bir firmanın oyununda kaynak yönetimi ve traversal stuttering çok ağır olursa insanlar Starfield'dan bile daha çok laf yapabilir. UE5, tamamen mod desteği ve görsel açıdan oyunu güzelleştiren şeyleri oyunun yapım sürecinde tek tuşla oyuna ekleyebiliyor olman yanıyla güzel. Zaten bu yüzden GTA Trilogy'e çizgi film grafikleri var diye eleştiren insanlar bile ışıklandırma ve genel efekt olarak takdir edebiliyor oyunu.

Optimizasyon özürlüsü olacak herhalde.
Oyun optimizasyon olarak kusursuz olsa bile illaha ki birileri yukarıda bahsettiğim traversal stuttering olayından yakınacaktır. UE5'in inanılmaz görselliği çok basit şekilde sunabilmesinin bir sonucu oluyor.

Hiç resmi bir şey yok, pek inanamadım ben.
Shadow drop yapmak istedikleri söylenmişti bir haberde. Shadow drop oyunu bir anda duyurup(Hatta belki hiç duyurmayıp) çıkarmak oluyor. O yüzden hiç resmi bir şey görmediniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…