İkinci oyunu oynamadan önce mekanikler, oynanış, atmosfer vs her anlamda TLOU 2 ama, hikaye kısmında TLOU 1 daha iyi diye biliyordum. Sebebi de ikinci karakterin oyunda rezil olmasıydı. Oyunu oynadıktan sonra fark ettim ki 2.oyun hikaye olarak da daha iyiymiş. Birinci oyunda hikayenin ilerleyen kısımlarını hiç merak etmesemde ki ne olacağını tahmin ediyordum, finali dekdüze gelmişti bana. İkinci oyun hem final hem de hikaye kısmında daha iyi kotarmış. Sadece 2 şey hoşuma gitmedi. Birincisi abby ile olan kısımları fazla uzatmalarıydı. İkincisi ise yine ilk oyundaki gibi basit hikaye görevlerinden oluşmasıydı. Lineer bir oyun için bana fazla tekdüze geldi görevleri. Evet ilk oyundan çok daha iyiydi hatta birçok oyundan da daha iyiydi ama, ister istemez RDR2 ile kıyasladığımda sönük kaldığını gördüm.
RDR2 açık dünya oyunu olmasına rağmen hikaye görevlerinde bariz daha iyiydi. TLOU 2 de niye bu kadar sönük kalmışlar anlayamadım. Bütçe var, deneyim var ve devam oyunu. Uncharted misali niye uçuk kaçık sinematikli sahneler veya RDR2 gibi niye vurucu sahneler yok. Hiçbir yerde oha ne yapmışlar be demedim. Bu oyunlar gibi hikaye görevlerinde kendine has Uber süper bir şeyler bekliyordum. Birkaç tane akılda kalıcı şaheser niteliğinde görevler olması lazımdı. Yapılan yorumlardan kaynaklı fazla beklentiye girdim sanırım. Genel olarak Uncharted 4'ten vs tabii ki daha iyiydi ama, dediğim gibi bazı yerlerde tatmin olmadım.
89/100 kişisel puanım.