Çözüldü The Last of Us Part 1 %90-100 CPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Nealf

Decapat
Daha fazla  
RAM
1x16 GB 5600 MHz
Ekran kartı
RTX 4050 Laptop GPU
İşlemci
Ryzen 5 7535HS
TLOU part 1 yükledim geçenlerde. Oyunun shaderlarının inmesini bekleyip oyuna girdim. Ayarlar ortada DLSS kalite modunda ama CPU kullanımı %90-100 arasında ve FPS bazı yerlerde 40 civarına kadar düşüyor. Normal mi bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyun ilk çıktığında daha da sorunluydu optimizasyon olarak, gelen güncellemelerle toparlamaya çalışsalar da çok iyi bir yere hiçbir zaman gelemedi. Sorunuzun cevabına gelecek olursak bu kullanımlar gayet normal, sizinle alakalı bir durum yok.
Oyun ilk çıktığında daha da sorunluydu optimizasyon olarak, gelen güncellemelerle toparlamaya çalışsalar da çok iyi bir yere hiçbir zaman gelemedi. Sorunuzun cevabına gelecek olursak bu kullanımlar gayet normal, sizinle alakalı bir durum yok.

Çözüm
Anladım, teşekkürler.

Sistemin Laptop olduğunu da düşünürsek normal değerler maalesef. Mobil CPU lar daha az enerji tüketiyorlar, performanslarda buna göre sınırlı oluyor.

Yine de ayarlarınızı biraz kısmayı deneyebilirsiniz. Benzer sistem testlerinde 75-85 arası CPU değerleri alınıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…