The Last of Us Part 1 düşük FPS ve yüksek CPU kullanımını düzeltme

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
2
RAM
2x8 GB Corsair Ven. 3000 - 3200 OC
Ekran kartı
RX 6600 Eagle OC
Anakart
MSI X570 MPG Gaming Plus
İşlemci
R5 3600 4.4 GHz OC
R7 5800X 4.9 GHz OC + RTX 3080 ve R5 3600 4.4 GHz OC + RX6600(FSR2Q) sistemlerimin ikisinde de oyunda darboğaz yaşıyorum herkes gibi. Sanırım kimse bahsetmedi ya da denemedi fakat FPS sınırlamak iş görüyor. İkinci sistemde 65-80 arası bir FPS yakalayabiliyorum. Bu sebeple FPS'i 60'a sabitleyip FreeSync'i açtım. Sonuç olarak %92-100 arası gezen işlemci kullanımım %70 seviyelerine düştü. Şu anda herhangi bir performans sorunu yok. Oyunun bazı kaplama detayı ayarları VRAM yetersizliği sebebiyle yüksek ayarda. Geriye kalan tüm ayarlar Ultra ve FSR2 kalite açık, çözünürlük 1080p. Kapalı açık alan fark etmeksizin çok akıcı şu anda oyun. Akşam R7 sistemde de deneyip paylaşacağım. Sporların yani sis benzeri bir grafiğin olduğu kapalı ortamda aldığım performansın ekran görüntülerini de ekledim.

stats.png

ss.png

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS sınırlayarak 30K para verdiğin PC'den 13K'lik PC performansı almak eşit değil problem çözmek.

FPS sınırlayınca CPU kullanımı her oyunda düşer zaten tek bu oyuna mahsus değil. Maalesef çözümde değil bu 600 liraya malware yükletiyorlar bize resmen.
İnsanlar bir çözüm aryıorlar akıcı oynamak için. Çoğunun sisteminde de high end kartlar ve işlemciler var. Bu sorunu 120 FPS'te yaşayan da 100'e sabitleyecek. Bir konunun 7 sayfasını okudum ve kimse denememiş bile. Ayrıca oyunlarda FPS sınırlamak genellikle ekran kartı kullanımını düşürmeyi sağlar fakat fark ettiysen bu oyun işlemci sömürüyor. İnsanların daha akıcı bir şekilde oynaması için güncelleme beklemekten daha iyi bir çözümünüz varsa buyrun yardımcı olun.

oyuna sık sık güncelleme getirerek durumu düzeltmeye çalışıyorlar. Oyunu takipteyim. Bu kez de böyle hatalar verirse iade edeceğim.

İnsanlar bir çözüm aryıorlar akıcı oynamak için. Çoğunun sisteminde de high end kartlar ve işlemciler var. Bu sorunu 120 FPS'te yaşayan da 100'e sabitleyecek. Bir konunun 7 sayfasını okudum ve kimse denememiş bile. Ayrıca oyunlarda FPS sınırlamak genellikle ekran kartı kullanımını düşürmeyi sağlar fakat fark ettiysen bu oyun işlemci sömürüyor. İnsanların daha akıcı bir şekilde oynaması için güncelleme beklemekten daha iyi bir çözümünüz varsa buyrun yardımcı olun.
Bence kendine saygısı olan her insan bu oyun tamamen adam olana kadar iade edip düzelmesini beklemeli. Binlerce liraya sistem dizip oyunu 60 FPS de oynamam ben açıkçası.

oyuna sık sık güncelleme getirerek durumu düzeltmeye çalışıyorlar. Oyunu takipteyim. Bu kez de böyle hatalar verirse iade edeceğim.
Bazı kaynaklar shader building sonrası işlemci kullanımının %60 seviyelerine indiğini söylemiş fakat sanırım azınlık sistemlerde tam anlamıyla çalıştı.

Bazı kaynaklar shader building sonrası işlemci kullanımının %60 seviyelerine indiğini söylemiş fakat sanırım azınlık sistemlerde tam anlamıyla çalıştı.
Evet %60-63 oranda oynuyordu R5 5600x kullanıyorum. Şuan %23-22 arasında değişiyor. Full paket satın aldım. 3 kez yayında oynamak istedim fakat böyle bir şey olamaz. Çok fazla sorunlu geldi. Yada çıkış tarihi günü söz verdikleri için "sözlerinde durma" düşüncesi ile böyle yaptılar. "geri bildirim, güncelleme yaparak düzeltiriz" düşüncesiyle erken yayınladılar.

Ben gölgelendirici yüklemesini bitirmeme rağmen Ryzen 5600 ile ortalama %70-85 arası kullanımlar görüyorum hep. Darboğazdan dolayı 60 FPS'in altına düştüğü yerlerde oluyor.
Gölgelendirme bitince ek olarak resim göndereceğim. Gölgelendirme yapıyor şuan da.

Gölgelendirme yaparken​

2023-03-31_14-17-08.png

Şimdi bitirdi ve durum bu;​

2023-03-31_14-25-11.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı