The Last of Us Part 1 düşük FPS ve yüksek CPU kullanımını düzeltme

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
2
RAM
2x8 GB Corsair Ven. 3000 - 3200 OC
Ekran kartı
RX 6600 Eagle OC
Anakart
MSI X570 MPG Gaming Plus
İşlemci
R5 3600 4.4 GHz OC
R7 5800X 4.9 GHz OC + RTX 3080 ve R5 3600 4.4 GHz OC + RX6600(FSR2Q) sistemlerimin ikisinde de oyunda darboğaz yaşıyorum herkes gibi. Sanırım kimse bahsetmedi ya da denemedi fakat FPS sınırlamak iş görüyor. İkinci sistemde 65-80 arası bir FPS yakalayabiliyorum. Bu sebeple FPS'i 60'a sabitleyip FreeSync'i açtım. Sonuç olarak %92-100 arası gezen işlemci kullanımım %70 seviyelerine düştü. Şu anda herhangi bir performans sorunu yok. Oyunun bazı kaplama detayı ayarları VRAM yetersizliği sebebiyle yüksek ayarda. Geriye kalan tüm ayarlar Ultra ve FSR2 kalite açık, çözünürlük 1080p. Kapalı açık alan fark etmeksizin çok akıcı şu anda oyun. Akşam R7 sistemde de deneyip paylaşacağım. Sporların yani sis benzeri bir grafiğin olduğu kapalı ortamda aldığım performansın ekran görüntülerini de ekledim.

stats.png

ss.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Gölgelendirme bitince ek olarak resim göndereceğim. Gölgelendirme yapıyor şuan da. Gölgelendirme yaparken böyle oluyor. Bazen %43
Eki Görüntüle 1721562
Bittikten sonra oyun içindeki değerleride atarsanız sevinirim. Bende dediğim gibi %70-80 altına düşmüyor neredeyse. Ekran kartı kullanımı %70 lerde kalıyor bazen darboğazdan dolayı.

Bittikten sonra oyun içindeki değerleride atarsanız sevinirim. Bende dediğim gibi %70-80 altına düşmüyor neredeyse. Ekran kartı kullanımı %70 lerde kalıyor bazen darboğazdan dolayı.
Yayına girmeden 30/40 dakika kadar oynayacağım. Hata verirse oyunu kaldırıp iade edeceğim.
2023-03-31_14-31-09.png
Oyun için böyle gösteriyor. Daha önce 60/70 kullanım gösteriyordu.

2023-03-31_14-49-38.png

Gerek yok sanıyorum. Oyun yine aynı şekilde hatalar veriyor. İade etme zamanı geldi sanıyorum!

Son düzenleme:
Yayına girmeden 30/40 dakika kadar oynayacağım. Hata verirse oyunu kaldırıp iade edeceğim.
Eki Görüntüle 1721580
Oyun için böyle gösteriyor. Daha önce 60/70 kullanım gösteriyordu.

Eki Görüntüle 1721594

Gerek yok sanıyorum. Oyun yine aynı şekilde hatalar veriyor. İade etme zamanı geldi sanıyorum!

Sizde RAM kullanımları çok uçmuş. Oyunun VRAM kullanımı çok dengesiz olduğu için RAM'den kullanıyor. Ondan dolayı crash veriyor sanırım. Bende çünkü 13 GB civarı RAM kullanımı oluyor. VRAM'de neredeyse 12 GB hepsini kullanıyor. Arada şişme oluyor restart atmak gerekiyor. Şu haliyle sıkıntısız bitirmek imkansız gibi.

Oyuna yeni Update'ler geldi yüklediniz mi? Çoğu Torrent sitesi paylaşmıştı.
Torrent aslına bakarsan umursamadığım bir durum. Bu yüzden tavsiyem artık bir an önce ülke olarak bu durumdan vazgeçmek olacak. Torrentin ne kadar zararlı olduğunu bir öğrenip anlamaya çalışırsanız emin ol uzak durmak için savaş açarsınız. Bu konuda başka söyleyecek bir sözüm yok.
Sizde RAM kullanımları çok uçmuş. Oyunun VRAM kullanımı çok dengesiz olduğu için RAM'den kullanıyor. Ondan dolayı crash veriyor sanırım. Bende çünkü 13 GB civarı RAM kullanımı oluyor. VRAM'de neredeyse 12 GB hepsini kullanıyor. Arada şişme oluyor restart atmak gerekiyor. Şu haliyle sıkıntısız bitirmek imkansız gibi.
Evet onu ben de farkettim. Ben sabırlı bir insanımdır her konuda. Her gün yeni güncellemeler geliyor. Bu yüzden beklemekte fayda var. Yapımcı SONY olmasa iade ederim de firma sağlam. Ne yaptığını bilen şirketlerden birisi. Küfür etmek yerine bekleyip neler olacağını görme taraftarıyım. Bakalım SONY bizi mutlu edecek mi? ☺️

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda saçma bir şekilde işlemci kullanımı normal seviyelerde. Prologue'da bile maksimum %45 ciarı kullanıma ulaşıyor işlemci kullanımı. 5800X'in bu işlemciden daha iyi olduğuna eminim fakat neden sorun yaşıyoruz anlayamıyorum. Sorun sanırım sadece AMD işlemcilerde var.

V1.0.1.6 yama notları aşağıda yer almakta. Sanırım önbellek kullanımı ile alakalı bir optimizasyon sorunu vardı. Çözüldüyse yazacağım.
  • Decreased PSO cache size to reduce memory requirements and minimize Out of Memory crashes
  • Added additional diagnostics for developer tracking purposes
  • Increased animation streaming memory to improve performance during gameplay and cinematics
  • Fix for crash on first boot

Durum güncellemesi: Arkadaşlar daha da berbat olmuş işlemciyi soğuk suya atmaya gidiyorum şuan.

Son düzenleme:
i5 11300H+RTX 3050 laptopta daha ana menüde 15 FPS veriyor, işlemci %100, en düşük ayarda 5.5GB VRAM kullanıyor, oyuna başlamadan direk kapattım, hayatımda böyle bir rezillik görmedim yazıklar olsun, bu arada oyunun bu saatten sonra düzeleceğini düşünmüyorum, optimizasyon diye bir şey yok oyunda

Kesinlikle değil hocam 13980HX çok daha güçlü bir işlemci 5800X 12700H'dan bile zayıf.
Hocam tamam 13980HX daha güçlü diyelim, stok haliyle 11900K'yı geçiyor çoklu çekirdekte 5800X. Üstüne bir de işlemcim hız aşırtmalı. 11900K'da adam %60 işlemci kullanarak oynuyor, ben %100 görüyorum.

Bu arada yanlış yazmışım 3600 4.35 GHz hızında, 5800X 5.0 GHz hızında olacak.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı