The Last of Us part 1 optimizasyonun rezaletliği

Selamlar umarım sorun yaşamasın ama tamamlandıktan sonra oyun akıcıda olsa çöküyor

Selamlar umarım sorun yaşamasın ama tamamlandıktan sonra oyun akıcıda olsa çöküyor
1 2 saat oldu oynuyorum daha çökmedi yüksek ayarlarda arasıra 50 fps alıyorum genelde 60 çok nadir drop yiyorum. Rx6600 ekran kartı amd5600 cpu ve 16 gb ram var sistemimde

En azından New World'de olduğu gibi ekran kartlarını yakma muhabbeti yok. Nice sistemler gümlerdi valla

Patch bekleyeceğiz yapacak bir şey yok. PC oyuncusu olmak zor iş.

The Last of Us Part 1'e güncelleme geldi 1.0.1.5 sürümü geldi ve abi oyunu oynayamıyorum.
Sürekli çöküyor, keşke güncellemeseydim.
FPS arttı ama bir nebze.

Yeni gelen 30 küsur MB güncelleme ile mucize gerçekleşip oyun düzeldi mi? Geliştiriciler yakından takip ediyormuş sorunu hahaha. Hayır benim merak ettiğim şey şu. Oyun çıkmadan önce ekipten bir kişi bile "aga yayınlamadan önce ben bir test ediyim" dememiş mi?

Bir de önerilen sistem gereksinimlerinde 16 GB RAM yazıyor yahu 2060 sistemle oyun 25 GB civarı RAM yiyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Koskoca oyun şirketlerinin, stüdyolarının yaptığı böyle amatörce şeyler daha çok sorgulamaya sebep oluyor. Her fırsatta bu oyuna 60$ para istiyorlar birde şaka gibi ya şu olay var ya resmen şaka gibi yani bu durumu örnekleyecek absürtlük arıyorum, BMW'nin arabaya vites koymayı unutması gibi. Yada mesela bir laptop alıyorsunuz, işlemci koymayı unutmuşlar gibi bir şey ya bu Birde oyunu daha iyi optimizasyon için 1 ay kadar ertelediler. Demek ki ertelemeseler oyun hiç açılmayacaktı.

eTail gibi sitelerde 200 civarına düşmediği sürece alınmaz şu an. Oyun 32GB sistemde 27GB RAM kullanıyor. Türkiye'de sistem toplamak ve oyun almanın ne kadar zor olduğunu bir kenara koyuyorum geliştiriciler adam akıllı optimize bile edemiyor oyunlarını, böyle giderse herkes minimum 4000 serisi ekran kartı falan almak zorunda kalacak düzgünce oyun oynamak için. Üstelik 20 gün ertelemelerine rağmen bu durumda çıktı bu oyun acaba ertelemeseler ne olurdu merak ediyorum. Tam fiyat istemeleri de komik. Fanboylar ve 4090 sistemli kişiler hariç kimse olumlu yorum atmaz şu an oyunun bu durumuna. Artık firmaların optimizasyon ile uğraşmamak için sistem gereksinimlerini abarttıklarını düşünmeye başladım. Minimum gereksinimlere 1050Ti yazmışlar bir de.

Rx 6600'de medium ayarlarda 40-50 FPS alıyorum. Gpu kullanımı bazen yüzde 50 ye düşüp FPS drop yapıyor, işlemci kullanımı 60larda 40 larda geziyor kalabalık yada aydınlık alanlarda FPS drop daha fazla bayaa sıkıntılı çıkarmışlar oyunu. Grafiklerde medium değil bayaa bulanık görünüyor bir iki defada bug denk geldi çevredeki npcler ışınlanıyor garip garip yerlerde duruyorlar yükleme ekranlarıda uzun ve çok fazla bunlar daha 40 dakikalık oynamada yaşadım bakalım nasıl düzelticekler oyunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…