Sürprizbozan The Last of Us: Part 1 overrated bir oyun

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kimse sana sana çok tetiklendim yazmamış zaten senin dediğinde bana göre oyunun hikayesi çok yavan ve sıkıcı buna karşılık ne dememizi bekliyorsun bana görede çok eğlenceli ve akıcı derim bende başından beri bence abartılmış desen sorun yok ama sen bize onu kanıtlamaya çalışıyorsun adam oyunu oynamış beğenmişse sana ne oluyor ve sen oyunu beğenmemişsen adam sana nasıl sevdirsin oyunumu değiştirecek herkes her şeyi sevecek ve aynı şeyi düşünücek diye bir şey yok ve sen sevmemiş olabilirsin ama sevenler var da gayet mantıklı çoğu kişiye görede abartılmış değil.

Karakter gelişimi yok ki oyunda (Ellie dışında). Eğer bir oyunun 2.si çıkmış ise o oyuna şans verilmelidir. Karakter gelişimi tek bir oyunda olacak diye bir şey yok. Bazen tek bir oyunda olur bazen oyun oyun gelişir karakter. Oyunun amacı örnek verirsek RDR2'deki gibi A noktasına gideyim görevi alıp B noktasında ki düşmanları öldüreyim sonra tekrar A noktasına geleyim değil. Oyunda her şey belli. Ha bu arada kimse bu oyuna "ölmeden önce oynanmalı" diye bir şey dememiştir bu zamana kadar, RDR2 öyle bir oyun mu? Evet. ama bu ikisini hem hikaye bakımından hem gameplay bakımından karşılaştırmak çok mantıksız (zombi veya kovboy temasından bahsetmiyorum). Bu iki oyun arasında 5 yıl fark var. Gereksiz karşılaştırma

Buradanda anlaşılıyor ki senin sevdiğin oyun tarzı farklı saçma bir örnek olabilir ama mesela bana göre LoL'de saçma bir oyun(konuyla alakasız) ama çok fazla oynayanı var benim sevdiğim oyun tarzı farklıdır çünkü.

Zaten bir oyuna başlayacağın zaman "Acaba RDR 2 kadar iyi bir hikayesi, karakterleri, gameplay'i varmı?" diye başlanmaz. Oyunun çıkış yılına, şirketin maddi durumuna bakılarak yapılır oyun karşılaştırması. LoL hayatımda gördüğüm en saçma oyun ama insanlar neden seviyor çünkü zor. Mesela Dark Souls oyunlarının sevilmesinin nedeni bu zaten, zor olması. Amaç eğlenmek başka bir oyundaki herhangi bir şeyi diğer oyunda görmeyi beklemek değil.

Hikayeye klişe demişsiniz ama işlenişinden bahsetmemişsiniz. Ki o kadar yüzeysel anlatmışsınız ki böyle oyun mu eleştirilir? Siz hayatınızda kaç kere çok iyi hikayeli içerik gördünüz? İşlenişi hikayeden daha önemli ki zombi temasında bu kadar dramatik ve insanı oyunun içine çeken başka bir oyun görmedim. İlgi çekmek için çabalamayın. Her daldan ödülleri toplamış, puanı 90 üstü olan bir oyunu siz sevmediniz diye o oyun overrated olmuyor.

RDR2 gibi devasa bütçeli oyunla bu oyunu kıyaslamak pek mantıklı değil. Evet, Rockstar 10 senede bir oyun yapar ama sağlam yapıyor. The Last of Us da kendi çapında güzel bir oyun, kendi imkanları doğrultusunda değerlendirmek gerek.

Eğer bir hikayeye klişe diyeceksek akla en son TLOU'nun hikayesi gelir zaten. Bu hikayeyi diğer zombi oyunları veya dizi/film'lerine benzetmek yanlış olur. Karakter açısından en iyi oyundur bence arkadaş neden sevmemiş anlamadım.

Muhtemelen temelde basit bir hikaye olduğu içindir. Yani bi adamın bi kıza zamanla alışması sonuçta. Belki de ondandır. Bunun işlenişi önemli tabii ki. Düşünsene çok iyi bir hikaye var elinde ama işlenişi yok. Bu arada bence 2. oyunun hikayesi daha iyi 1. oyundan. Aslında her konuda daha iyi. Millet 2. oyunu daha çok işlenişinden vs. eleştiriyor, bazıları neden eleştirdiğini bile bilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…