Sürprizbozan The Last of Us: Part 1 overrated bir oyun

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İkisi de farklı tür oyunlar, ikisinin de çok iyi yaptığı işler var. Sırf karşılaştırmak için karşılaştırmak saçma.
Zaten dediğim gibi bir oyuna başlarken beğendiğin bir şeyi başka bir oyunda beklemek yanlış ve aşırı derecede saçma. örnek TLOU 2 deki yere yatma mekaniğini başka bir oyunda görmediysem o oyunu suçlayamam. 6 sayfalık gereksiz bir tartışma olmuş :)

İkisi de farklı tür oyunlar, ikisinin de çok iyi yaptığı işler var. Sırf karşılaştırmak için karşılaştırmak saçma.
İstediğim oyunla istediğim oyunu karşılaştırabilirim. TLOU 1'de ise nasıl bir dramatik hava gördün merak ediyorum doğrusu. Bu oyuna dramatik demen için 15-16 yaşında olman lazım. TLOU 1 iyi bir oyun ama çok iyi bir oyun değil, bunu onuncu yazışım. Sony'nin şişirilmiş bir balonudur TLOU 1. TWD oyunu bile TLOU 1'den kurgusal anlamda daha iyidir.

İstediğim oyunla istediğim oyunu karşılaştırabilirim. TLOU 1'de ise nasıl bir dramatik hava gördün merak ediyorum doğrusu. Bu oyuna dramatik demen için 15-16 yaşında olman lazım. TLOU 1 iyi bir oyun ama çok iyi bir oyun değil, bunu onuncu yazışım. Sony'nin şişirilmiş bir balonudur TLOU 1. TWD oyunu bile TLOU 1'den kurgusal anlamda daha iyidir.
Karşılaştırırsın da anlamsız karşılaştırmışsın. Bir de yaşım 18, oyunun da dramatik olduğunu düşünüyorum. Bence de TLOU1, TWD oyunundan daha iyi. Oldu mu şimdi?

Karşılaştırırsın da anlamsız karşılaştırmışsın. Bir de yaşım 18, oyunun da dramatik olduğunu düşünüyorum. Bence de TLOU1, TWD oyunundan daha iyi. Oldu mu şimdi?

Profil resmine TLOU ana karakterini koyup burada fanboyluk yapma. Böyle dandik bir hikayeye dramatik diyorsan o kadarı da senin bileceğin iş ve kendi eksikliğin olur. Ben RDR2 övdüm fakat RDR2 fanboyu değilim ve oyunu bitirdikten sonra adımı Arthur.Morgan44 yapmadım ya da senin gibi oyun karakterinin resmini profilime koymadım. Şu TLOU 1'i Sony değil Indie bir yapımcı yapsa oyun hayatta bu kadar sevilmezdi. Sırf biraz arkasında prodüksiyon ve PR var diye böyle vasat bir oyunu nasıl arşa çıkarıyorsunuz anlamıyorum, gerçekten bir garipsiniz. Keza böyle düşünen tek ben değilim ki konu altında da bu oyunun fiyasko olduğunu söyleyen bir sürü daha insan var, fakat onlar bu sebeplerden bu oyunu beğenmiyorum derken siz burnunuza dikip bence bu oyun güzel demekten başka bir işe yaramıyorsunuz.

Hayır bir de şu oyunda ne bu kadar dramatik anlamıyorum. Tamam, Joel'ın kızı Sarah'ın öldüğü oyunun giriş sahnesi gerçekten dramatikti orasına bir şey demiyorum, başka dramatik olan ne var? Bize ilk başta kazık atıp ölüme terk ettikten sonra hiçbir şey olmamış gibi yanımızda gezen zenci kardeşlerden tekinin ölmesine niye üzüleyim mesela? Canı çıksın, banane? Karakteri doğru düzgün tanımıyorum ki bağ kurayım mesela. Keza hikaye boyu sadece ukalalık yapıp olur olmadık her şeye triplenen atarlı ergen modundaki Ellie bir iki sahnede "Sen benim babam gibisin." dedi diye üzülmem mi lazım? Hikaye boyu Ellie karakterini Firefly hastanesine taşımamız için türlü türlü badireler atlatmışken bir anda ana karakter Joel "Ben aslında Ellie ölsün istemiyorum, yemişim dünyasını" gibi mantıksız bir replik verip önünü geleni öldürüyor. Yahu dünya ayvayı yemiş ortalıkta türlü türlü zombiler dolaşıyor sen belki de insanlığın tek ümidi olan kızı bir anda ameliyat masasından kaçırıyorsun, özellikle o doktorları öldürdüğü sahnenin motivasyonu o kadar içi boş ki anlatamam. Hikayesi sıfır gerçekçi bu oyunu beğenmiyorum ve overrated bulmaya devam ediyorum.

Son düzenleme:
Profil resmine TLOU ana karakterini koyup burada fanboyluk yapma. Böyle dandik bir hikayeye dramatik diyorsan o kadarı da senin bileceğin iş ve kendi eksikliğin olur. Ben RDR2 övdüm fakat RDR2 fanboyu değilim ve oyunu bitirdikten sonra adımı Arthur. Morgan44 yapmadım ya da senin gibi oyun karakterinin resmini profilime koymadım. Şu TLOU 1'i Sony değil Indie bir yapımcı yapsa oyun hayatta bu kadar sevilmezdi. Sırf biraz arkasında prodüksiyon ve PR var diye böyle vasat bir oyunu nasıl arşa çıkarıyorsunuz anlamıyorum, gerçekten bir garipsiniz. Keza böyle düşünen tek ben değilim ki konu altında da bu oyunun fiyasko olduğunu söyleyen bir sürü daha insan var, fakat onlar bu sebeplerden bu oyunu beğenmiyorum derken siz burnunuza dikip bence bu oyun güzel demekten başka bir işe yaramıyorsunuz.

Hayır bir de şu oyunda ne bu kadar dramatik anlamıyorum. Tamam, Joel'ın kızı Sarah'ın öldüğü oyunun giriş sahnesi gerçekten dramatikti orasına bir şey demiyorum, başka dramatik olan ne var? Bize ilk başta kazık atıp ölüme terk ettikten sonra hiçbir şey olmamış gibi yanımızda gezen zenci kardeşlerden tekinin ölmesine niye üzüleyim mesela? Canı çıksın, bana ne? Karakteri doğru düzgün tanımıyorum ki bağ kurayım mesela. Keza hikaye boyu sadece ukalalık yapıp olur olmadık her şeye triplenen atarlı ergen modundaki Ellie bir iki sahnede "Sen benim babam gibisin." dedi diye üzülmem mi lazım? Hikaye boyu Ellie karakterini Firefly hastanesine taşımamız için türlü türlü badireler atlatmışken bir anda ana karakter Joel "Ben aslında Ellie ölsün istemiyorum, yemişim dünyasını" gibi mantıksız bir replik verip önünü geleni öldürüyor. Yahu dünya ayvayı yemiş ortalıkta türlü türlü zombiler dolaşıyor sen belki de insanlığın tek ümidi olan kızı bir anda ameliyat masasından kaçırıyorsun, özellikle o doktorları öldürdüğü sahnenin motivasyonu o kadar içi boş ki anlatamam. Hikayesi sıfır gerçekçi bu oyunu beğenmiyorum ve overrated bulmaya devam ediyorum.

Bak dostum profiline herhangi bir oyun/film/dizi karakterini koyan herkes o şeyin Fanboyu olmuyor bunu bil. Fanboyluk herhangi bir şeye bağlanmak ve o şeyi bütün oyun/film/diziden üstün görmektir bunu bilmen lazım. Biz ne TLOU'yu RDR 2'den üstün görüyoruz ne de gerektiğinden fazla abartıyoruz. Oyunun puanına göre gerektiği değeri görüyor ne Underrated ne Overrated bir oyun.

Dramatik konusuna gelelim. Sen her oyuna üzülmeyebilirsin, bu zorunlu değil oyun da buna zorlamıyor zaten. Ben mesela Arthur Morgan'ın ölümüne üzülemedim, ki karaktere aşırı bağlanmıştım ve Joel'den daha çok sevmeye başlamıştım ama o kadar spoiler yedim ki ölümüne üzülesim kalmadı aynı şey Joel'in ölümü için de geçerli.

Biz sana illa bu oyunu sev demiyoruz ya da tekrar oyna seversin demiyoruz sen Overrated demişsin biz de değil hak ettiği değeri görüyor diyoruz ha ben öznel bakarsam tam tersi Underrated ama Objektiflik konusu varsa hak ettiği değeri görüyor, ne az ne çok.

Oyun sana bir şey anlatmak istiyor ve sen onu anlamayıp "Dünya ayvayı yemiş Joel neden insanlığın tek umudu olan kızı hastaneden kaçırıyor" diyorsun oyun sana illa iyi son ile bitecek demiyor ki ne hikaye yazılmışsa onu oyna, ki zaten bu tür oyunlar genellikle iyi sonla bitmez.

Son düzenleme:
Temayla ilgisi yok bunun. Ben konuda RDR 2'nin kovboy teması daha iyi demedim, direkt RDR 2 daha iyi bir oyun dedim. RDR 2 hikayesi kendini merak ettirirken ve oynamaya iterken TLOU 1'de hiçbir olay yok. Hikayeye katılan karakterlerin hiçbir olayı yok mesela ama RDR 2 öyle değil mesela.

Üstelik şu oyun şöyle duygusal böyle can alıcı diye övülüyordu ama hikayede bir kere bile üzüldüğümü hatırlamıyorum. Çok zorlama ölümler ve sahneler var, belki 15 yaşında olsam bu oyundan keyif alırdım ama 25 yaşında birisi olarak hiç keyif almadım.

Oyun bu oyunun neyinden kışkırtılmış olabilirsin? Oyun düpedüz overrated işte, eğer oyun bağımlısı değilsen böyle bir konudan tahrik olmazsın, saçma yorum olmuş.

Aynı bende 2.oyunda joel öldüğünde hiç üzülmedim. Bağ bile kuramadım karakterle. Düz sıradan geldi. Arthur hastalandığında olum ne oyun be şu kaliteye bak deyip duygulanıyordum. İki oyunuda severim ama RDR2 tokatlar hacı. TLOU 3 kere bitirdim RDR2 de 300 saatim var. 4. Chapter ve sonrası çok güzeldi. Tlou da düz koşuyoruz iki zombi çıkıyor vuruyoruz başımıza bir şeyler geliyor kurtuluyoruz. Oyun boyu böyleydi. Farklı bir şey yaptığımızı hatırlamıyorum.

Aynı bende 2.oyunda joel öldüğünde hiç üzülmedim. Bağ bile kuramadım karakterle. Düz sıradan geldi. Arthur hastalandığında olum ne oyun be şu kaliteye bak deyip duygulanıyordum. İki oyunuda severim ama RDR2 tokatlar hacı. TLOU 3 kere bitirdim RDR2 de 300 saatim var. 4. Chapter ve sonrası çok güzeldi. Tlou da düz koşuyoruz iki zombi çıkıyor vuruyoruz başımıza bir şeyler geliyor kurtuluyoruz. Oyun boyu böyleydi. Farklı bir şey yaptığımızı hatırlamıyorum.
Bak işte kanka yine RDR ile kıyaslıyorsun, biri açık dünya biri hikayeli gerilim oyunu. Herhangi TLOU oynayan birine sor kimse düz koşuyorum zombi vurup devam ediyorum demez çünkü bu tür oyunların mantığını biliyordur, ki TLOU 2 yarı açık dünya bir oyun.

Birinci oyunu sonuna kadar oynayıp bitirdim, üstüne left behind ek hikayesini de bitirdim ve söyleyebileceğim tek şey oyunun overrated olduğu. Bir Red Dead Redemption 2 hikayesine bakıyorum bir de bu oyuna bakıyorum resmen midem bulanıyor TLOU 1'den.

• Sürekli klişe olaylar (joel ve ellie bir yerden koşar tam o sırada bir yerler çatırdar patlar çıkış yolu ararız.
  • Ana karakter Joel'ın karakter gelişiminin çok boş olması, özellikle ana hikayenin son sahnesindeki karar anı resmen komedi.
  • Oyun bazen gereğinden fazla karışık ve zorlayıcı oluyor. Orta seviyede oynamama rağmen hiçbir oyunda bu kadar sık öldüğümü hatırlamıyorum.

Silah mekanikleri, koşma stili, Türkçe dublaj vs. farkı hariç oyunun tam anlamıyla overrated olduğunu düşünüyorum. Red Dead Redemption 2'nin 50 saatlik hikayesini merak ede ede oynarken 15 saatlik TLOU 1 artık bitsin diye dua edecektim resmen. Sür

Beni de RDR 2 sarmiyor ama TLOU'yu 4 kere bitirdim

Bak işte kanka yine RDR ile kıyaslıyorsun, biri açık dünya biri hikayeli gerilim oyunu. Herhangi TLOU oynayan birine sor kimse düz koşuyorum zombi vurup devam ediyorum demez çünkü bu tür oyunların mantığını biliyordur, ki TLOU 2 yarı açık dünya bir oyun.

RE4 remake ile kıyaslarım o zaman. Yine overrated kalıyor. Güzel oyun ama WoW denilecek bir oyun değil. Herkes ilk üçüne bu oyunu koyuyor. TWD Definitive series bile daha kaliteli bir oyun. İlk sezonunda her bölüm ne olacak ne yapacağız şimdi diye merak edip duruyordum. Finalide efsane ötesindeydi. TLOU'da ilk 1.5 saat oynayışımdan sonra anlamıştım tüm oyun böyle gideceğini. Finalide vasattı gram heyecanlanmadım. Mafia 1 ile kıyaslarım onunla kıyaslarım bununla kıyaslarım. TLOU benzer oyun pek yok o yüzden ister istemez oynadığımız her oyunla kıyaslıyoruz. Pilot kısımlar çok kaliteliydi ona diyecek sözüm yok. Oyunun yarısı pilot kısmı kadar kaliteli olsa o zaman overrated demezdim. Dövüşler sıkıcı dodge yok, parry yok veya yerde sürünme yok. Kıt bir aksiyonu var ve düşman çeşitliliği az. Hikayesi sürükleyici değil. Tüm oyun aynı şeyleri tekrar ediyor. Ara sahnelerin üst seviye olması ve karakterlerdeki mimiklerin gerçekçi olması dışında oyunu iyi yapan bir şey kalmıyor.

Oyun sırf Sony yapımı ve çok abartılıyor diye siz de abartmaya devam edin arkadaşlar, aynen bu kafada gidin.
The Last Of Us: Part I özet
  • Ellie ve Joel bir yerden bir yere gider.
  • Ellie suda yüzemez gidip önüne tahta atarsın kayık yapıp yüzdürürsün
  • Gittiğin hiçbir yerde işler yolunda gitmez ya kapı kilitlidir ya araba devrilmiştir.
  • Ellie ile yolculuğa devam edersin tam o sırada altımızdaki zemin/cam çöker ya da bir anda üstümüze birileri atlar çok alakasız bir yere düşüp 2 saat çıkış yolu ararız
  • Çıkış yolundan sonra iki üç tane zombi kovalar
  • Ellie ve Joel bir yerden bir yere gider...

Evet müthiş oyunmuş.

RE4 remake ile kıyaslarım o zaman. Yine overrated kalıyor. Güzel oyun ama WoW denilecek bir oyun değil. Herkes ilk üçüne bu oyunu koyuyor. TWD Definitive series bile daha kaliteli bir oyun. İlk sezonunda her bölüm ne olacak ne yapacağız şimdi diye merak edip duruyordum. Finalide efsane ötesindeydi. TLOU'da ilk 1.5 saat oynayışımdan sonra anlamıştım tüm oyun böyle gideceğini. Finalide vasattı gram heyecanlanmadım. Mafia 1 ile kıyaslarım onunla kıyaslarım bununla kıyaslarım. TLOU benzer oyun pek yok o yüzden ister istemez oynadığımız her oyunla kıyaslıyoruz. Pilot kısımlar çok kaliteliydi ona diyecek sözüm yok. Oyunun yarısı pilot kısmı kadar kaliteli olsa o zaman overrated demezdim. Dövüşler sıkıcı dodge yok, parry yok veya yerde sürünme yok. Kıt bir aksiyonu var ve düşman çeşitliliği az. Hikayesi sürükleyici değil. Tüm oyun aynı şeyleri tekrar ediyor. Ara sahnelerin üst seviye olması ve karakterlerdeki mimiklerin gerçekçi olması dışında oyunu iyi yapan bir şey kalmıyor.

TLOU 1'de oynanış mekanikleri ve remake olduğu için grafikleri bir kenara koy gerisini at çöpe gitsin. Ne karakterleri güzel ne de hikayesi sürükleyici.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı