The Last of Us Part 1 oynanmalı mı?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki ay (28 Mart) The Last of Us Part 1, PC'ye çıkacak. Bu sayede 2013'ten beri PlayStation platformunda yer alan seri ilk defa PC'ye ayak basacak.

Oyunun ön siparişte iki adet sürümü var. Düz sürüm (599 TL) ve Digital Deluxe sürümü (699 TL).

Sizce hiç The Last of Us oynamamış birisi olarak The Last of Us Part 1 çıkınca oynamalı mıyım? Yoksa oynamasam da olur mu?

PlayStation'un en değerli oyunlarından birisi. Zamanında zar zor 30FPS verebiliyordu PS3, çıkınca da yeniden oynamayı düşünüyorum. Kesinlikle değecek bir oyun.

Her insanın bir noktada denemesi gereken bir oyun. PlayStation sahibi olsaydınız Part 1'e para vermek yerine daha ucuz olan Remastered versiyonunu almanızı önerirdim, ancak PC'de tek alternatifiniz Part I. Hayatığınızda oynayabileceğiniz en iyi oyunlardan birisi.
Konsol kullanmayı sevmiyorum. PC'de oyun oynarken sanal makine çalıştırdığım, ikinci monitörde bir şeylere baktığım oluyor. Yani kısacası multitasking için PC kullanmaktan vazgeçmiyorum. Konsolda multitasking imkanı yok. Daha teknik bir insan olduğum için PC kullanmayı daha çok seviyorum.

Eğer dediğiniz gibiyse oyunu alacağım. Elime geçen eski bozuk bir Acer 4937G laptop'u söküp satılabilecek parçalarını çıkardım. Parçaları bilgisayarcıya verip satmayı düşünüyorum. Oradan en az 500 TL alırsam üzerine birkaç TL daha ekleyip oyunu alacağım.

Hoca bu nasıl soru? Biz yıllardır gelsin diye bekliyoruz sen "Oynamasam olur mu?" diye soruyorsun ayıp ettin. :(
Ne olursa olsun kendim oynamadan iyi mi kötü mü emin olamam. :D

Kesinlikle oynaman lazım ama 600 lira bir oyuna ben vermem şahsen. Playstation oyunlarının PC versiyonları DRM korumasız çıkıyor. Ufak bir bilgi.
Şahsi görüşünüze saygı duyarım. Ancak ülkemizin ekonomik şartlarının ne kadar berbat olduğunu da unutmamak lazım. Yani 2014 yılında 130 TL neyse (ortalama Triple A oyun fiyatı) 2023 yılında da 1200 TL o (enflasyon ve dolar kuru hesaplamasına göre). Yani ortalama 2013-2014 fiyat ölçeklemesine geri döndük. Ancak çoğumuz 200-300 TL oyunlara alışık olduğu için bu fiyatlar çok pahalı geliyor ve çoğu insan alamıyor. Ben şahsen 700 TL'ye Digital Deluxe sürümünü almayı düşünüyorum.

Deluxe almayın. Boş israf.

Buradan 475 TL'ye pre-order yapabilirsiniz. 475 TL'ye de sonuna kadar değer.

Merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki ay (28 Mart) The Last of Us Part 1, PC'ye çıkacak. Bu sayede 2013'ten beri PlayStation platformunda yer alan seri ilk defa PC'ye ayak basacak.

Oyunun ön siparişte iki adet sürümü var. Düz sürüm (599 TL) ve Digital Deluxe sürümü (699 TL).

Sizce hiç The Last of Us oynamamış birisi olarak The Last of Us Part 1 çıkınca oynamalı mıyım? Yoksa oynamasam da olur mu?
Mükemmel oyun, kaç kere bitirdim hatırlamıyorum.

Deluxe almayın. Boş israf.

Buradan 475 TL'ye pre-order yapabilirsiniz. 475 TL'ye de sonuna kadar değer.
Öneriniz için teşekkürler fakat eğer bilgisayar parçalarını sattığımda 600 TL param olursa direkt Steam'den alırım. Eğer 475-500 TL olursa o zaman eTail'den alabilirim. Çünkü Steam'de iade imkanı var. En azından bilgisayarımda sorunlu çalışırsa iade edebilirim.

Sistemimde AMD Ryzen 5 3600 işlemci, 16 GB (2x8) 3000 MHz CL16 RAM ve MSI GTX 1660 Super Gaming X ekran kartı var. Eğer oynatmazsa iade edebilmek istiyorum açıkçası.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı