The Last of Us Part 1 oynarken ekran kartı çok ısınıyor ve PC kapanıyor

• Konuyu başlatan syquee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.154

syquee

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 Gb 3200 MHz
Ekran kartı
Rtx 3060
İşlemci
Ryzen 5 5600
Oyunu yeni indirdim. Daha oyun başlamadan ayarları yaparken ekran kartı ısınıp kendiliğinden PC kapandı. RTX 3060 12 GB kullanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kasanın yan kapağını açıp oynamayı deneyebilirsin, buna benzer bir sorunu, ben farklı bir oyunda yaşadım ve kapak açık oynayıp oyunu bitirmiştim.

Zaten kapak açık oynuyorum genel olarak bilgisayarımda bir isinma problemi var açtıktan sonra rahatça oynuyordum oyunları ama şu an aynı şey yine tekrarladı anlamadım.

Kaç dereceye çıkıyor? Oyun menüdeyken shader yüklemesi yapıyor o sıra işlemci %100 yüke giriyor, işlemciniz ısınıyor olabilir. Ekran kartından kaynaklı olduğuna emin misiniz?

Evet ekran kartında diye düşünüyorum birazdan test edeceğim ama ekran kartina elledigimde sıcak oldugunu anlayabiliyorum.

Kaç dereceye çıkıyor? Oyun menüdeyken shader yüklemesi yapıyor o sıra işlemci %100 yüke giriyor, işlemciniz ısınıyor olabilir. Ekran kartından kaynaklı olduğuna emin misiniz?

Düzeltme: %100 yüke giren ekran kartı zannettim işlemci olabilir daha önce de islemcim ısındığı için kazanıyordu PC tekrardan bakacağım.

Oyunu yeni indirdim. Daha oyun başlamadan ayarları yaparken ekran kartı ısınıp kendiliğinden PC kapandı. RTX 3060 12 GB kullanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Oyun ilk açıldığında shader yüklemesi yapıyor ben orada limit koymazsam 95 derecelere çıkıyordu limit koydum 75 civarında takılıyor. Oyundayken yaşamazsınız o dediğiniz olayı.

Oyun ilk açıldığında shader yüklemesi yapıyor ben orada limit koymazsam 95 derecelere çıkıyordu limit koydum 75 civarında takılıyor. Oyundayken yaşamazsınız o dediğiniz olayı.

Limiti nereden koyabiliriz?

MSI Afterburner ile CPU sıcaklığına bakın.

GPU 65-66 civarı CPU 80-83 arasiydi GPU kullanımıda%96 ve yine kapandı sorun CPU mu sizce?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı