Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz gibi 3 ay önce TLOU'nun PC portu çıktı. Ve gerçekten başlarda en iyi ekran kartları bile oyunu 30 FPS zor oynattı. Tabii zamanla optimizasyonu daha iyi bir yere getirdiler. Oyunun ilk halinden bu yana en az 10-15 FPS daha oynanabilir hale getirdiler. Ama şu an bile çoğu iyi ekran kartını çok zorlayan bir oyun. Peki neden bu kadar sıkıntılı bir optimizasyonu var? Sonuçta 2013 yapımı bir oyun (remake olduğunu biliyorum) yani bir tık anormal değil mi? Sebebi ne tam olarak?
Ayrıca TLOU part 2 PC'ye gelirse part 1'den çok daha sıkıntılı bir çıkış yapmaz mı?(en az 2-3 yıl sürer gibi) peki iyi bir optimizasyonla orta düzey kartları 50 60 FPS oynatacak hale getirir mi? Bunları sormamın temel sebebi oyunu gerçekten çok oynamak istiyorum ancak oynamaya çalışırsam yüksek ihtimal 20 25 FPS bile alamam. RDR2 GoW gibi oyunlarda orta/yüksek ayarlarda 45-60 arası FPS alıyorum. TLOU da bu oyunlar gibi optimize hale gelir mi? GTX gibi orta düzey ekran kartlarında da orta/yüksek ayarlarda 40-60 FPS arası oynatacak hale gelir mi? 45-50 FPS oynatabilse indirimde alıp oynamak istiyorum.
Aslında 3 ayda bile bu kadar iyi optimize etmeyi başardılarsa 1 2 yıl içerisinde oyunun optimizasyonu çok daha iyi bir hale gelmez mi? (TLOU part 2'yi de çok oynamak istiyorum tabii PS olsa alırdım.) Sistemim, daha fazla kısmında yazıyor oradan bakabilirsiniz. Sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.