Çözüldü The Last of Us Part 1 Windows 10 gerekiyor hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Lensyrr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Steam'den TLOU part1 indirdim ve açtığımda Windows 10 gerekiyor hatası aldım. Windows 11 kullanıyorum güncel sürüm değildi güncelleyip denedim yine aynı hatayı aldım. Uyumluluk modunda çalıştırdım sorunum yine düzelmedi. Çözümü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• resim_2025-09-04_160957369.png
    resim_2025-09-04_160957369.png
    8,6 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran görüntüsü 2025-09-04 160932.png
    Ekran görüntüsü 2025-09-04 160932.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlat kısmına "sistem bilgileri" yazıp, atabilir misiniz?

Tamamdır sorunun çözümü şu şekilde. TLOU'nun dosya konumunu gidiyorsunuz ve resimdeki iki dosyayı buluyorsunuz.
1756992161402.png

Dosyaların üzerine sağ tıklıyorunuz ve uyumluluk kısmına geliyorsunuz. Eğer ki kutucuk işaretliyse, bu kutucuğu boş bırakıyorsunuz.
1756992248405.png

Bunu iki dosya için de yapıyorsunuz.

Ardından aynısını Steam için de yapacaksınız.
1756992326573.png

Ardından Windows'u güncelleyin ve bilgisayarınızı yeninden başlatın.

Herhangi bir hata alırsanız veya problem olursa, etiketleyin.

Denedim hocam maalesef olmadı.
Tamamdır, diğer kısımlara odaklanalım. İsteğe bağlı güncelleştirmeleri yaptınız mı?

Tamamdır sorunun çözümü şu şekilde. TLOU'nun dosya konumunu gidiyorsunuz ve resimdeki iki dosyayı buluyorsunuz.
Eki Görüntüle 2568872
Dosyaların üzerine sağ tıklıyorunuz ve uyumluluk kısmına geliyorsunuz. Eğer ki kutucuk işaretliyse, bu kutucuğu boş bırakıyorsunuz.
Eki Görüntüle 2568877
Bunu iki dosya için de yapıyorsunuz.

Ardından aynısını Steam için de yapacaksınız.
Eki Görüntüle 2568878

Ardından Windows'u güncelleyin ve bilgisayarınızı yeninden başlatın.

Hocam bu dediklerinin hepsini yapmıştım zaten ve Steam içinde yaptım ayrıca bunlar zaten işaretli değildi aksine işaretleyip denedim yine olmadı çok kanser bir hata.

Hocam bu dediklerinin hepsini yapmıştım zaten ve Steam içinde yaptım ayrıca bunlar zaten işaretli değildi aksine işaretleyip denedim yine olmadı çok kanser bir hata.
Bu kısımdan sonra non-specific (özgül olmayan) çözümler devreye giriyor. Şahsen Windows kullanmaya devam edecekseniz, Windows 11’e geçme vaktiniz gelmiş. Sisteminizin de yeterli olduğu görünüyor; ancak denemek isterseniz bazı çözümler şunlar:

Alıntı:

Eğer bu da işe yaramazsa, şu önerileri deneyin:

• Windows’un en son genel sürümde olduğundan emin olun. Insider, önizleme veya isteğe bağlı güncellemeler bulunmamalı. Windows 10 için en son sürüm 19045.4894. Bunu kullandığınızdan emin olun. Ben de Windows 10 kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamıyorum.
  • Steam’i yeniden yükleyin. Kurulum dosyasını indirip çalıştırın. Üzerine yazacak ve olası sorunları düzeltecektir. Bu işlem kütüphanenizi de koruyacaktır. Eğer sorun Steam’den kaynaklanıyorsa, bu çözüm olabilir.
  • Temiz önyükleme yapmayı denediniz mi? Bilgisayar açılırken gerekli olmayan tüm servisleri, programları ve görevleri devre dışı bırakın. Bunun için:
    • Servisler (Services uygulaması veya System Configuration uygulaması),
    • Görevler (Task Scheduler uygulaması),
    • Başlangıç öğeleri (Görev Yöneticisi)
      üzerinden kontrol edin. Bu üç alanı da gözden geçirin. Eğer herhangi biri etkinse, o yazılım çakışmaya sebep olup bazı oyunların çalışmasını engelleyebilir.
  • Ekran kartı sürücünüzü güncellemeyi de deneyebilirsiniz. Öncelikle DDU çalıştırmanızı ve ardından en son ekran kartı sürücüsünü yüklemenizi öneririm. Bağlantı burada: https://www.wagnardsoft.com/forums/viewtopic.php?t=5039
    Eğer DDU’ya aşina değilseniz mutlaka kılavuzu okuyun.
    DDU çalıştırıldığında GPU sürücüsü, sanki temiz bir işletim sistemine ilk kez kuruluyormuş gibi olacaktır.
  • İşletim sistemini hatalara karşı tarayın. Yönetici olarak Komut İstemi’ni açın ve şunu yazın:

sfc /scannow
    Tarama bittikten sonra, hata bulup düzeltmiş olsa da olmasa da ikinci kez çalıştırın.

Kaynak: https://steamcommunity.com/app/1888930/discussions/0/6404770645852212660/

Merhaba, Steam'den TLOU part1 indirdim ve açtığımda Windows 10 gerekiyor hatası aldım. Windows 11 kullanıyorum güncel sürüm değildi güncelleyip denedim yine aynı hatayı aldım. Uyumluluk modunda çalıştırdım sorunum yine düzelmedi. Çözümü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Sorunumu oyunu silip crack olarak yükleyerek çözdüm. Kısacası paramla rezil oldum. İade ettim oyunu maalesef crack oynamak zorundayım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı