Sürprizbozan The Last of Us Part 2 Karakter Analizi

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MaximX

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle The Last of Us Part 2 oyununu bitirdim. Oyunu almadan önce çok önyargıyla yaklaşmıştım çünkü hikayesi çok eleştirilmişti. Fakat aldıktan sonra bakış açım bayağı değişti.

Oyundaki ana 2 karakter hakkında konuşmak istiyorum.

• Abby
    Bu 2. oyunda Abby'yi gerçekten sevdim. Ben de Abby'den nefret ediyordum ta ki Abby'yi oynama kısmına kadar. Gerçekten oynadıktan sonra Abby'nin ne kadar derin bir karakter olduğunu anladım. Final bölümünde Ellie'nin Abby'yi öldürmemesini istedim. Çünkü Joel orada olsaydı Abby'nin yaşamasını isterdi gibi hissettim. Ve leğen üzülüyordum.
  • Ellie

1. Oyunu saymazsak tamamen ergen bir Ellie gördüm. Joel öldükten sonra biraz olgunlaşsa da herkesin değeri kaybedilince anlaşılır. Ellie'yi 1. oyunda çok fazla seviyordum, hatta Joel'den bile fazla. Ama 2. oyunda Abby ile aynı seviyede. Hatta Abby'yi bir kısımda Ellie'den daha fazla sevdim.
    19792a19da622-screenshotUrl.jpg

Bunlar dışında Abby'nin WLF arkadaşlarından anlamsızca Owen'i çok sevdim. Çok iyi bir insan, keşke öldürmeseydi Ellie. Ayrıca Dina'dan da nefret ediyorum. Çünkü sürekli Ellie'yi yoldan çıkardı, engelledi. En son çiftlik evinde de Ellie'ye Joel'in acısını unutturmaya çalışıyor. Ellie'nin acısını hafife alıyor. Evde bir tane Joel fotoğrafı göremedim örnek. Ellie Joel'i sürekli hiçe saydı ama Joel Ellie'ye bir kere arkasını dönmedi. Ama Ellie ilk defa Dina'yı son bölümde hiçe saydı. Dina onun acısını bile anlamadan terk etti.
Bu oyun bizde büyük duygular uyandırıyor. Sadece bunu anlamak için birazcık bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Efsane bi oyun ve efsane bi hikayesi var. Oynanışları, ortamı, karakterleri, hepsinin bi canlı gibi hissedilmesini sağlıyor bu oyun. Bir insan bile öldüğünde arkasından vay be diyebiliyorsunuz.
İnsanların bu oyunun hikayesinden ve kendisinden nefret etmelerinin sebebi büyük ihtimal oyunu klasik bi intikam oyunu olmaması. Şahsen bende büyük duygular uyandırdı ve 1. Oyundan daha fazla sevdim. Özellikle owen ve joele çok üzülüyorum keşke ölmeselerdi.
19792a0a47184-screenshotUrl.jpg

Sizin de görüşlerinizi merak ediyorum arkadaşlar. Yazarsanız sevinirim. Bana katılıyor musunuz?

Karakter sıralamam:
1- Joel
2- Owen
3- Ellie - Abby

Son düzenleme:
2. oyunda gıcık ergen bir Eliie gördüğümüze katılıyorum, nefret etmedim ama sevmedim de. Owen'a gelirsek çok da bir özelliği yok, Abby ve babası ile geçmişi var zırt pırt Abby ve Mel ile sevgili muhabbetleri, sevişme vs. sahneleri var. Manny daha iyiydi açıkçası.
Manny Joel işkence edilirken "pendejo" diyerek tükürüyordu, ondan oyun başında ona baya sinirlenmiştim. Ölümü de on numaraydı. İçim bir eridi resmen.

2. oyunda gıcık ergen bir Eliie gördüğümüze katılıyorum, nefret etmedim ama sevmedim de. Owen'a gelirsek çok da bir özelliği yok, Abby ve babası ile geçmişi var zırt pırt Abby ve Mel ile sevgili muhabbetleri, sevişme vs. sahneleri var. Manny daha iyiydi açıkçası.
Manny Joel işkence edilirken "pendejo" diyerek tükürüyordu, ondan oyun başında ona baya sinirlenmiştim. Ölümü de on numaraydı. İçim bir eridi resmen.
Oweni sevmemin sebebi galiba bana joeli andırması. Joel ellieyi mutlu etmek için bir çok şey yaptı ve aynısı owenda abby için yaptı. İkiside yaptıklarına rağmen terslendiler. Buna rağmen ne darıldılar nede sırt çevirdiler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı