The Last of Us Part I 600 TL eder mi?

Verilmez. Verilmesi teklif bile edilemez.
 
Ben de diyorum ki God of War eğer 2023'de Steam'e gelecek bir oyun olsaydı o da başlangıç fiyatı olarak 600 TL olarak listelenirdi.

Eee bugün fiyatı güncelleyemezler mi? İlk çıktığı fiyatta kalacak diye bir kural mı var? Valve bile 20 senelik oyunlarının fiyatlarını güncelledi, Sony istese GoW'un fiyatını artıramaz mıydı?
 
God of War, Steam'e geleli yaklaşık 1 sene oldu, artık daha sık indirime girer ve hatta normal fiyatında bile düşüş de olabilir. Verdiğin örnek çok uzun süredir fiyatı artmayan ürünlerdi, artık gerçek anlamda sudan ucuz olduğu için zam geldi. Şu saatten sonra PlayStation ana yapımları için 329 TL gibi fiyatlar beklemeyin diyorum.
 
Evet hocam bende onu anlatmaya çalışıyorum zaten, yani burda olay oyun iyiymiş kötüymüş değermiş değmezmiş eskiymiş muhabbeti değil, mesele ülkemiz özelinde çok pahalı olmuş olması. Zaten fiyatlar eskisi gibi dediğiniz meblağlarda gezse kimse, değer mi değmez mi diye konu açma gereği bile duymaz.
 
Dostum sen niye durmadan dünyada tek oyun Rdr 2 miş gibi örneklendirme yapıyorsun. Rdr2 tüm herseyini açık dünyasını topla çarp böl genel kullanıcı için maksimum 150 saatlik bir deneyim. Başka oyun oynamasın mı millet? Rdr 2018 yapımı bir oyun. Pek çok firma gibi Rockstar da güncellemedi eski yapım fiyatlarını çok göze batan fiyatlandırmaları hariç Bully gibi. Üstelik 2015de dolar kuru 1.2 değilken Cdpr 60 tl den şatışa sundu oyununu. Japon firmaları, EA fiyat güncellemelerini 1 2 senede bir yapar Rockstar 5 6 senede bir yapar ubisoft gibi. Valve örneği verilmiş de. Yine Bully örneğini vericem kuru 1den satıyordu adamlar portal oyunlarını, 1 tl 1 ciklet parası değil adamın ülkesinde. Gta nın muhteşem Remake 3lemesini de biliyoruz fiyatı da ortada. Yeni oyunlar için güncel en iyi fiyatlandırma malesef Playstation a ait kabul etmek lazım. Ha 60 dolar çok doğrudur.
Insanların unuttuğu da bir şey var. Bu bir eser olunca niye adam alım gücüne bakmak zorunda. Iphone 14 pro Abd de 900 dolar diye Apple Türkiyeye 900 tl ye mi versin 2000 tl ye mi versin alım gücü kötü diye. Teledonun bir maliyeti var ortada. Sana zararına mı verecek Türk vatandaşı zor durumda diye. Iphone da emek var işçilik var da bu oyunlar bedavadan mı çıkıyor? Adamlar yine insaf gösterip kuru yarıdan hesaplıyorlar.

Soz söz olarak bu oyun 10 senelik olduğu için ve yapılan sözde remake i de beğenmediğim için bence 600 tl biraz fazla. Ama oyun kalmadıysa veya fanıysanız değerlendirilebilir
 

PC'ye geliyor diye adamlara tapalım mı bro? Sizin mantığınızla o zaman Dead Space Remake'de 1000 lira eder. Niye? Çünkü türünün en iyi oyunlarından biri yeniden yapılıyor değil mi? Onu da geçtim siz hala yanlış noktaya bakıyorsunuz. Sorun burada adamların aynı oyunu cilalaya cilalaya sürekli satışa koyup üstüne tam fiyat istemeleri. Biraz yerel fiyatlandırma yapıldı diye boyunlarına mı atlamamız gerekiyordu CEO'ların? Aynı para sömürü sistemini başka şirket yapsa yerden yere vurursunuz. Oyun bedava ya da satışa çıkmaya değmeyecek parayla gelsin demedik ama zaten tonla para kazandıkları oyunu doyumsuzluklarından dolayı PC'ye getiriyorlar ve 600 TL gibi bir fiyat biçiyorlar. RDR bile 98 TL. Last of Us kim dayı? Fanboyluğu bir köşeye bırakıp konuşun lütfen.


Ya siz hala anlamamakta diretiyorsunuz. Sorun adamların aynı ürünü yüz kere satışa sunup üstüne bir de 60 dolar bandında koyması. RDR ile niye karşılaştırıyoruz çünkü o büyüklükte bir oyun bile 98 TL. Hadi gönlün olsun RDR değil de GoW diyelim. Yine 240 TL falan. Zam yiyen RE2 remake bile 100 TL oluyor indirimde. Daha tonla örnek var umarım anlaşılmıştır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Dostum Türkiye fiyatlandırmalarına girmeyeyim çünkü kendimce bir üstteki postumda bahsettim. İkisini de 60 dolar olarak kıyaslayalım ki burada tamamıyla haklısın. Bence bu oyunun çıkış fiyatı 40 dolar olmalıydı o da PC'ye yeni geliyor diye. Yoksa Naughty Dog un 30 40 kişilik bir ekibi ayırıp 3 5 ay uğraşıp bu eseri çıkardığı ortada. Yani ortada bir emek yok. Witcher 3'ün 14 Aralık beleş versiyonunda anlatılana göre daha fazla değişiklik var. Bakalım oynayıp göreceğiz
 
Son düzenleyen: Moderatör:
600 TL verilecek tek kişilik hikayeli bir oyun varsa eğer o oyun The Last of Us'dır. Oyun hakkında hiçbir şey bilmemeniz şansınız, sakın spoiler yemeyin.

Elden Ring? Hikayesi de var hem... Şaka bir yana TLOU iyidir ama 600TL etmez Elden Ring alın daha iyi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…