The Last of Us Part I 600 TL eder mi?

600TL'yi tek bir oyuna vermek pek mantıklı gelmiyor bana, özellikle çizgisel bir hikaye sunduğundan ve deneyim her seferinde neredeyse aynı olacağından tekrar oynama hevesi de pek kalmayacak. Bu sebepten ötürü daha da dezavantajlı konuma geliyor gözümde. Ortalama 15 saat içerisinde bitecek bir deneyim için 600TL bir hayli fazla. Bence hiç bir oyuna bu kadar para verilmemeli fakat durum ortada.

İnsanların Steam tercih etmesinin sebebi Basic features dedikleri şeyler ve community. Basic features dediğimiz şeyler başarılar, Cloud save, koleksiyon kartları iken community dediğimiz şey incelemeler, tartışmalar, rehberler, modlar, screenshot alıp paylaşmak, sanatsal içerikler üretip bunu Artwork'te paylaşmak vb. şeyler. Öyle insanlar gördüm ki oynadığı oyundaki karakteri sevdiği için Steam profilinin tamamını o karaktere adamış. Yani anlayacağınız insanların Steam tercih etme sebebi sadece oyun oynamak değil. Sizin anlamama sebebiniz ise bunlarla ilgilenmemeniz. Hadi Basic features dediğimiz şeylerin birçoğu Epic'de bulunan bazı oyunlara da geldi fakat community kısmı. İşte o kısım bazı insanların asla vazgeçemeyeceği bir yer.

@Grim Reaper
Captured from players in the Epic Games ecosystem.
İnceleme yerinde böyle yazıyor. Yani siz inceleyemiyorsunuz. Tabii onlar sizi seçmezse.

Kesinlikle Steam ve Epic karşılaştırırken en güzel bakış açısı bu. Sonuna kadar katılıyorum ama kendim için bu geçerli değil xd ben nerede ucuza satılıyorsa oradan alıp oynama taraftarıyım. Kütüphanemde gözükse ne olur gözükmese ne olur neredeyse 100e yakın oyun var halihazırda. Ama sizinde dediğiniz gibi bu gibi şeyler dikkate alan insan Epic'e girince bunalır 😂

Steam'de ön satışa çıktı arkadaşlar. 600 TL'den sizce alınır mı? Bu oyun hakkında hiçbir şey bilmiyorum.
Oyunu orjinal halini anneannemin ps4’ü aracılığıyla bitirmiştim ve çok keyifliydi lakin grafiklerinin yenilenmiş olan part 1 versiyonunun 600 lira olması biraz üzücü lakin kesinlikle PC için değer.
Evet saçma gelebilir ama ps4 kullanıyor anneannem…

Ya arkadaşlar öğrenci filansanız hayatı kendiniz için yaşayın korsana karşı çıkan adamların parası var sizin sadece pc ye paranız yetiyor korsandan korkuyorsanız Steam hesapları alın çok ucuza offline oynayın RDR2 oynadım öyle(Sonra aldım. 98 TL uygun da 600 TL ne ya). 600 TL şaka gibi. Millet Epic te daha ucuz olmasına rağmen profilinde oynuyor gözüksün diye Steam den alıyorlar ahahah :D
Steam'de gözüksün diye değil ben Epic Games'i sevmiyorum ve kullanmak istemiyorum. Steam'de bir geçmişim var tüm oyunlarımda oradan olur. GTA 5 olmasına rağmen Epicte bedavadan gittim Steam'de aldım.

Dayı ne nefreti adamlar bizi ayakta ''selamlıyorlar'' sen nefret diyorsun. Oyun güzel de grafik yenileyip yeni oyun fiyatına satmalarının savunulacak bir yanı yok. Remake arıyorsanız gidip re4 e verin 560 tl onun fiyatı da en azından düzgün bir yeniden yapım.
Oyun PC'ye ilk defa geliyor, senin mantığına göre oyun eski diye ya bedava ya da satışa çıkarmaya değmeyecek bir ücrete satmaları gerekiyor. Zaten artık oyunlar Steam'de bile 1000 TL bandını aşmaya başladı, bu oyun da o oyunların yarı fiyatı denilebilecek bir ücretle satışa çıkıyor. Ayrıca PS kullanıcıları zaten satın almak zorunda değil, onlar eski versiyonları oynayabiliyor. Bu kadar tatava yapılacak bir şey yok. Tutturmuşsunuz "10 senelik oyun" diye bir laf, türünün en iyi örneklerinden biri PC'ye geliyor yine de yılı konuşuluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı