The Last of Us Part II kasıyor

İşletim sistemi
Windows 11

hanzos

Hectopat
Yer
Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Direkt konuya gireceğim oyun çok ani bir şekilde donuyor ve kasıyor en düşük grafiklerde bile oynayamıyorum ve oyundan soğuttu. Ne yaparsam bu kasma vb. düzelir?
DLSS falan açtım fakat değişmedi farklı FSR vb. modlardada denedim.

Sistemi kaba taslak yazıyorum detaylı yazmamı isterseniz tekrar yazarım;
4060 Ti 16 GB.
Ryzen 7 7700.
32 RAM.

Ekran kartı sürücüm en son sürümde.

Oyun sırasında Afterburner kullanım ve sıcaklıklarını atar mısınız?

Merhaba. Direkt konuya gireceğim oyun çok ani bir şekilde donuyor ve kasıyor en düşük grafiklerde bile oynayamıyorum ve oyundan soğuttu. Ne yaparsam bu kasma vb. düzelir?
DLSS falan açtım fakat değişmedi farklı FSR vb. modlardada denedim.

Sistemi kaba taslak yazıyorum detaylı yazmamı isterseniz tekrar yazarım;
4060 Ti 16 GB.
Ryzen 7 7700.
32 RAM.

Ekran kartı sürücüm en son sürümde.
Oyunla alakalı bir sorun. Aynısı bende var, torrent mi indirdiniz? Yeni bir güncelleme geldi çünkü.

Oyunla alakalı bir sorun. Aynısı bende var, Torrent mi indirdiniz? Yeni bir güncelleme geldi çünkü.

Hayır Steam'den oynuyorum.

Oyun sırasında Afterburner kullanım ve sıcaklıklarını atar mısınız?

1744210886463.png

Aktif oyun sırasında çekilen bir fotoğraf 110 FPS olmasına takılmayın çok fazla drop mevcut. Grafikler yüksekte. Afterburner için başka eklememi istediğiniz değer var mı kabataslak bunları aktifleştirdim.

Hayır Steam'den oynuyorum.

Eki Görüntüle 2465935

Aktif oyun sırasında çekilen bir fotoğraf 110 FPS olmasına takılmayın çok fazla drop mevcut. Grafikler yüksekte. Afterburner için başka eklememi istediğiniz değer var mı kabataslak bunları aktifleştirdim.
SSD kullanıyorsunuz değil mi? Evetse sorunu anlayamadım.

Eğer SSD'deyse oyun, V-Sync aç kapat yapın grafikleri yükseğe alın DLSS dengeli alın Frame Gen açın, FPS kilidi koyun 120'ye.

FPS'yi daha düşük bir değere sabitleyip deneyin, digital foundry böyle öneriyordu sebebi ise işlemciye nefes alacak kadar bir alan bırakmak. Zaten attığınız resimde işlemci kullanımı %86, drop yediğiniz an büyük ihtimal daha fazla kullanıma denk geliyor. Monitör 144 Hz ise FPS'yi 72'e sabitleyip bir dene. Sabitlemek için riva tuner kullanabilirsin, programın ayarlarından sync metodu async yerine nvidia reflex yapmayı unutma.

Birde hem oyun içerisinden hem de nvidia app'den vsync kapandığından emin ol. Sonucu yazarsın.

Son düzenleme:
SSD kullanıyorsunuz değil mi? Evetse sorunu anlayamadım.

Eğer SSD'deyse oyun, V-Sync aç kapat yapın grafikleri yükseğe alın DLSS dengeli alın Frame Gen açın, FPS kilidi koyun 120'ye.

FPS'yi daha düşük bir değere sabitleyip deneyin, digital foundry böyle öneriyordu sebebi ise işlemciye nefes alacak kadar bir alan bırakmak. Zaten attığınız resimde işlemci kullanımı %86, drop yediğiniz an büyük ihtimal daha fazla kullanıma denk geliyor. Monitör 144 Hz ise FPS'yi 72'e sabitleyip bir dene. Sabitlemek için riva tuner kullanabilirsin, programın ayarlarından Sync metodu async yerine NVIDIA Reflex yapmayı unutma.

Bir de hem oyun içerisinden hem de NVIDIA App'den V-Sync kapandığından emin ol. Sonucu yazarsın.

Evet SSD kullanıyorum ve sorunu hallettim sorunu ekran kartı sürücülerini sildim tekrar yükledim ve oyunun dosyalarını doğruladım ardından sorun çözüldü ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı