The Last of Us RAM kullanımı nasıl?

Makaleler
12
Yer
Kajaani
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7 7700, Galax SG RTX3080, ROG STRIX B650E-F, Corsair 32GB Vengeance RGB, 1 TB PNY CS2130, 1 TB 970 Evo, Corsair RM850
Merhaba, biliyorsunuz bugün oyun PC için çıkışını yaptı. R5 5500, 2070s, 16 GB RAM sistemde çok fazla RAM kullanımı oluyor. Sizde durumlar nasıl? İlk gün olduğu için bu tarz durumlar normal mi?

Shader zımbırtısı oyunun boyutunu 2 katına çıkardığı için diskimdeki tüm yeri bitirdi. Oyunu silip iade ettim. 30 GB RAM harcıyor diyenler de var.

Adsız.png

Shader zımbırtısı oyunun boyutunu 2 katına çıkardığı için diskimdeki tüm yeri bitirdi. Oyunu silip iade ettim. 30 GB RAM harcıyor diyenler de var.

Tam oyunun ortasında "lütfen bekleyin" diye bir ekran çıkıyor. Görev yöneticisinde de sistem düşük bellekle çalışıyor diye uyarı vardı :D Biraz zaman vermek lazım sanırım.

Performans çok kötü oyunda. Native 4K Ultra ayarlarda 75-100 FPS arası inişli çıkışlı bir performans alıyorum RTX 4090 ile ve bu kabul edilemez bir değer.

Control, Cyberpunk 2077, Death Stranding, Days Gone, Uncharted 4, Red Dead Redemption 2, Resident Evil 2/3/4/Village, Marvel's Spider-Man, Marvel's Spider-Man Miles Morales, A Plague Tale: Requiem... Bu oyunların hepsinde DLSS açık olmadan native 4K Ultra ayarlarda 120 FPS üzerinde değerler alıyordum.

Last of Us için Steam'de negatif bir inceleme bıraktım. Hikayesini bitirmiştim ancak PC'de yeniden oynamak istedim. Performans ile ilgili bir iyileştirme yapılana kadar oyunu oynamayı düşünmüyorum açıkçası.

Sırf oyun bahanesiyle 32 GB RAM'e yükseltmeyi düşünüyordum ancak herkeste durum kötüymüş. Kod olarak aldığım için iade şansı da yok 😔 Performansla alakalı bir iyileşme olursa yeniden deneyeceğim sanırım.

RTX 3060 orta ayarda kasmış. Ultrada 15 GB RAM, 10 GB VRAM kullanımı var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütün bilgisayar için tam bir stres testi şu an optimizasyon sıkıntısı ile.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı