@
Teşekkürler arkadaşlar, programlar ve yapım süresini sormuşsunuz. 3D işlerin tümü için şunları kullandım aktif olarak:
3DS Max (katı yüzeyleri modellemek için)
zbrush (organik yüzeyleri modellemek ve kir - yığın gibi küçük objeleri yüzeye yaymak için)
marvelous designer (karavanın içerisini şu an yapıyorum, orada kıyafet simülasyonu olacak bir bez parçası, bu tip işler için)
speedtree (her türden yeşillik, ağaç ve doğal organik assetler için) megascan assetlerine de başvurdum sahneyi desteklemek için.
Shader - texture - render kısımlarında ise
substance painter, substance designer, marmoset toolbag, rizom UV, Photoshop ve
post FX'ler için After Effects kullandım.
Yaklaşık 2 ay sürdü her şeyi tamamlamak, ama hala tam bitmedi çünkü karavanın iç kısmında silahlı bir workbench sahnesi üzerinde çalışıyorum, yakında konu açacağım onun içinde.
Evet hocam ben Dh'deki metal-Gear, gerçek ismim evren bu arada. Bende sizi nick olarak değil de profil fotoğrafından tanıdım, yani eğer Dh'deki fotoğrafta aynıysa sık sık gözüme çarptınız.
(Bu alıntıyı ilk yaptığımda gitmediği için ikinci kez yapıyorum, iki kez alıntılamış görünürsem kusura bakmayın)
Teşekkürler hocam, o derece TLOU ortamlarını size hatırlatması beni sevindirdi, çünkü oyundakine benzer bir çevre yapmaya çalışmıştım demek ki hedef tutmuş.
@
Teşekkürler, evet bu sektörde iş yapmak için kendimi geliştirdim. Freelance olarak zaman zaman oyun geliştiricileri ya da benzer alanda iş yapan başka gruplarla çalışmaktayım. Tabi 3A oyun sektörünü daha istikrarlı olacak biçimde hedefliyorum.