The Long Dark nasıl oynanır?

Miralay000

Hectopat
Katılım
22 Haziran 2020
Mesajlar
1.544
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Gizemli göl'de oynuyorum. 3 defa oynadım, 3 defa da aynı bulduğum eve gidebildim ve daha fazla ilerliyemedim oyunda. Sürekli etraf keşfedemeden ölüyorum. Keşif yapayım diyorum kurt öldüryor veya soğuktan daha ileriye gidemiyorum. Sürekli ölüyorum. Oyunda ilk olarak neler yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi modu oynuyorsunuz?

Bence önce hikaye (Wintermute) modunu oynayın. Oyunu iyice öğrenmiş olursunuz. En son güncelleme gelmiş, planlanan 5 kısım vardı diye hatırlıyorum. Kaçıncısı bilmem. Belki bir tane daha çıkacaktır.
Wintermute bittikten sonra diğer modları rahatlıkla oynayabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Merhabalar, konu açılalı uzun süre geçmiş ancak yine de yazayım dedim. Hayatta kalma modunun zorluğuna göre değişmekle beraber eğer orta zorlukta oynarsanız oyunun ilk zamanlarında dışarıda kalabildiğiniz süre oyun saatiyle 1-2 saati geçmiyor. Üzerinizde kıyafet olmadığı için -22C havada -26 derece bile hissedebiliyorsunuz. Bu durumda yapılması gereken ilk hareket yiyecek içecek ihtiyacını kapattıktan sonra üstümüze sıcaklık bonusu sağlayacak kıyafetler bulmak olacaktır. Soğuk ısırması olmaması için vücutta açık hiçbir bölüm olmaması gerek. Kıyafet sıcaklık bonusu sayesinde belli zamanlarda hava durumu çok kötü değilse üşümüyorsunuz bile. Bulduğunuz kıyafetlerin özelliklerini arasında karşılaştırıp hangisi daha çok rüzgar - sıcaklık bonusu, su geçirmezlik özelliği veriyorsa onu olta takımı veya dikiş kiti ile tamir edip kullanmalısınız.
Örnek olarak vermek gerekirse zor modda oyun süresiyle 8 günde üzerimde eksik olan bütün kıyafet boşluklarını kapattım. Kıyafetler özellik olarak çok iyi olmamasına rağmen ilk gün -22C havada -26C hissederken şu an -8 -10 arası hissediyorum.
1623743894029.png

Kıyafet ne kadar iyiyse dışarıda durabilme süreniz o kadar artıyor. Belli bir noktadan sonra ateş bile yakmadan bir mağaraya gidip üşümeden uyuyabiliyorsunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı