The Long Dark oynamaya değer mi?

FaLSe

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
The Long Dark bildiğiniz gibi Epic Games'te ücretsiz oldu. Hoşuma gitmedi desem yalan olur oyun fakat öğrendiğim kadarıyla bitmemiş bir oyun. Ve ben bitmemiş oyunlardan nefret ediyorum. Sizce onlarca saat oynamaya değecek bir oyun mu yoksa direk başka oyunlara yöneleyim mi? Bitmemiş olması doğru mu? Teşekkürler.

Oynanır bence. Ben keyif almıştım.

Kesinlikle oynamaya değer. Oldukça fazla süre oynayabilirsin oyunu. Ben 2017'den beri hala severek oynuyorum :D haritası oldukça geniş, craft çeşitliliği fazla, eşya çeşitliliği keza fazla, oyunun atmosferi çok iyi insanı hayatta kalma tribine sokuyor :D ilk başlarda ne oluyor kardeşim neredeyim ben diyebilirsin oynadıkça harita kafanda oluşacak nereye gittiğini bileceksin, ilk başlarda bu canını sıkabilir internetten bulunduğun bölgenin haritasına bakabilirsin. Kısacası hayatta kalma simulasyonu gibi bir şey haritan yok sen kömür ile çizdikçe açılıyor, eşyaların yok sen öldürdüğün hayvanların derisinden ya da evlerden vb bulucaksın yapacaksın. Balık tutucak, tavşan ve geyik avlayacaksın. Balık tutma, dikiş dikme, ateş yakma, leş toplama, yemek pişirme gibi şeylerini geliştireceksin. Oyunda hayatta kaldıkça insan yapımı lootlar bitecek sadece vahşi yaşam ve yerdeki çalı çırpılar kalacak her geçen gün hayatta kalmak için efor sarfedeceksin yeri gelecek hain kurtların saldırısına uğricaksın yeri gelecek arlanmaz ayılarla başın derde girecek. En sonunda kaçınılmaz son olan ölüme geleceksin ve öldüğünde seyyar defterinde ne kadar hayatta kaldığın ne kadar kurt, ayı öldürdüğün, ne kadar et tükettiğin vb her ayrıntısına kadar bakıp gururlanıcaksın :D tek eksi yönü oda benim gördüğüm yeni güncelleme ile bozkurt morali geldi hikaye moduna ve challange moduna. Bu oyunun atmosferini oldukça bozuyor bana göre ve çok sinir bir şey elinizde bıçaktan başka bir şey yoksa hiçbir şey yapamıyorsun o 30 saniyede bir gelip ayağını ısırıp gidiyor böyle böyle birkaç dakika içinde direnmeden ölüyorsun :D. Neyseki hayatta kalma modunda böyle değil. Hikaye modunda sıkıntı yaşamazsın silahın vb olur. Challange modunda çok sinirlenebilirsin ve ben bıraktım challlange modunu oynamıyorum onun yüzünden belki güncelleme ile güzel bir şeyler olabilir bozkurt morali ile ilgili. Sonuç olarak hayatta kalma oyunu seviyorsan ve kışı seviyorsan kesinlikle oyna :)

Kesinlikle oynamaya değer. Oldukça fazla süre oynayabilirsin oyunu. Ben 2017'den beri hala severek oynuyorum :D haritası oldukça geniş, craft çeşitliliği fazla, eşya çeşitliliği keza fazla, oyunun atmosferi çok iyi insanı hayatta kalma tribine sokuyor :D ilk başlarda ne oluyor kardeşim neredeyim ben diyebilirsin oynadıkça harita kafanda oluşacak nereye gittiğini bileceksin, ilk başlarda bu canını sıkabilir internetten bulunduğun bölgenin haritasına bakabilirsin. Kısacası hayatta kalma simulasyonu gibi bir şey haritan yok sen kömür ile çizdikçe açılıyor, eşyaların yok sen öldürdüğün hayvanların derisinden ya da evlerden vb bulucaksın yapacaksın. Balık tutucak, tavşan ve geyik avlayacaksın. Balık tutma, dikiş dikme, ateş yakma, leş toplama, yemek pişirme gibi şeylerini geliştireceksin. Oyunda hayatta kaldıkça insan yapımı lootlar bitecek sadece vahşi yaşam ve yerdeki çalı çırpılar kalacak her geçen gün hayatta kalmak için efor sarfedeceksin yeri gelecek hain kurtların saldırısına uğricaksın yeri gelecek arlanmaz ayılarla başın derde girecek. En sonunda kaçınılmaz son olan ölüme geleceksin ve öldüğünde seyyar defterinde ne kadar hayatta kaldığın ne kadar kurt, ayı öldürdüğün, ne kadar et tükettiğin vb her ayrıntısına kadar bakıp gururlanıcaksın :D tek eksi yönü oda benim gördüğüm yeni güncelleme ile bozkurt morali geldi hikaye moduna ve challange moduna. Bu oyunun atmosferini oldukça bozuyor bana göre ve çok sinir bir şey elinizde bıçaktan başka bir şey yoksa hiçbir şey yapamıyorsun o 30 saniyede bir gelip ayağını ısırıp gidiyor böyle böyle birkaç dakika içinde direnmeden ölüyorsun :D. Neyseki hayatta kalma modunda böyle değil. Hikaye modunda sıkıntı yaşamazsın silahın vb olur. Challange modunda çok sinirlenebilirsin ve ben bıraktım challlange modunu oynamıyorum onun yüzünden belki güncelleme ile güzel bir şeyler olabilir bozkurt morali ile ilgili. Sonuç olarak hayatta kalma oyunu seviyorsan ve kışı seviyorsan kesinlikle oyna :)

Dostum anlattığın için teşekkürler. Fakat ben bitmemiş bir oyundan veya bir yere bağlanmamış bir oyunu oynayamıyorum. Yani huy olmuş gibi şimdi ben oyuna başlasam bağlanacağımı biliyorum 100 saatten fazla oynayacağım lakin hikayenin sonunda değecek bir şey yok 1 2 yıl 4.sezonu sonra 5.sezonu bekleyeceğim oyun kopacak vs. Yoksa 10 saate yakın oynadım hoşuma gitti fakat sonu olmadığı için tereddüteyim.

Dostum anlattığın için teşekkürler. Fakat ben bitmemiş bir oyundan veya bir yere bağlanmamış bir oyunu oynayamıyorum. Yani huy olmuş gibi şimdi ben oyuna başlasam bağlanacağımı biliyorum 100 saatten fazla oynayacağım lakin hikayenin sonunda değecek bir şey yok 1 2 yıl 4.sezonu sonra 5.sezonu bekleyeceğim oyun kopacak vs. Yoksa 10 saate yakın oynadım hoşuma gitti fakat sonu olmadığı için tereddüteyim.
Evet anladım şimdi sorunu...Hikaye kısmında evet bitmedi sürekli geliştirilen bir oyun bildiğim kadarıyla her sene yada 2 senede bir bölüm daha geliyor yeni toplamda 7 bölüm gibi bişeydi menüde yazıyordu.Şuanki hikayeyi oynayıp beklemen gerekiyor dizi gibi düşünebilirsin her sene yeni sezonu geliyor vb gibi ama hikaye bir yere varıcak yani havada kalmicak.hikayeyi bitirip yeni bölümü gelene kadar silebilirsin yeni bölümü geldiğinde dizinin yeni sezonu gelmiş gibi heycanla başlayabilirsin veya hayatta kalma modunda oynayarak vakit geçirebilirsin ama bir sonu olucak elbet hikayenin o konuda rahat olabilirsin.Veya birkaç sene oyuna hiç dokunmayıp hali hazırda kütüphanende olan oyun bittiğinde bi hışımla başlayabilirsin 😅

Evet anladım şimdi sorunu...Hikaye kısmında evet bitmedi sürekli geliştirilen bir oyun bildiğim kadarıyla her sene ya da 2 senede bir bölüm daha geliyor yeni toplamda 7 bölüm gibi bir şeydi menüde yazıyordu. Şu anki hikayeyi oynayıp beklemen gerekiyor dizi gibi düşünebilirsin her sene yeni sezonu geliyor vb gibi ama hikaye bir yere varıcak yani havada kalmicak. Hikayeyi bitirip yeni bölümü gelene kadar silebilirsin yeni bölümü geldiğinde dizinin yeni sezonu gelmiş gibi heyecanla başlayabilirsin veya hayatta kalma modunda oynayarak vakit geçirebilirsin ama bir sonu olacak elbet hikayenin o konuda rahat olabilirsin. Veya birkaç sene oyuna hiç dokunmayıp halihazırda kütüphanende olan oyun bittiğinde bir hışımla başlayabilirsin 😅

Hocam şöyle söyleyeyim ben dizi izlerken de öyleyim bir diziye başlarken mutlaka bitmiş mi bitmemiş mi kontrol ederim. Bitmemişse asla başlamam çünkü o kadar izlersem oynarsam vb. sonucunu öğrenmeyi beklerim. Ama dediğiniz gibi kütüphaneme ekledim. Bir gün bir son yaptığı zaman tekrar indirip oynayacağım. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı