bluerr
Hectopat
- Makaleler
- 8
Daha fazla
Açıkçası bugüne kadar çok fazla hikayeli oyun oynamadım ama artık ilgimi çekmeye başladı. Mesela geçenlerde GTA V'i hikaye modunda bir deneyeyim dedim, bayağı sardı. Hatta resmen bugüne kadar hikaye odaklı oyunlara mesafeli durduğuma pişman oldum diyebilirim.
Yani şu an için hikayesi güçlü oyunlar arıyorum diyebilirim. Zaten yeterince FPS oynadım, artık farklı türlere yönelmenin zamanı geldi gibi hissediyorum.
TLOU'nun hikayesi bence güçlü değil, atmosfer ve hikaye sunumuyla öne çıkıyor. Yaptığımız görevler ve oyunun hikayesi eh işte ama karakterlerin mimikleri ve görsel kalitesi üst düzey. Oyunu iyi yapanda bu zaten, sinematik bir deneyim sunması. Hikayesi beni içine çekmemişti ama atmosfer, grafik ve hikaye sunumuyla oldukça beğenmiştim. 10 saat sürmesi, lineer olması, çeşitliliğin çok az olması ve mekaniklerin sınırlı olması sebebiyle 800-900 TL etmez benim gözümde. Fakat para verene de neden verdin demem, kendine has güzel bir oyun. Ama ederinin o kadar olduğunu düşünmüyorum. Bir de 10 yılı geçti oyun çıkalı, sadece grafikler yeni onu da hesap etmek gerekiyor. Eğer günümüze göre uyarlamış olsalardı mesela RE4 remake gibi o zaman farklı düşünebilirdim ama oda yok.