İnceleme The Walking Dead

Godlixy

Hectopat
Katılım
15 Ağustos 2021
Mesajlar
1.700
Çözümler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i5-6600 | Sapphire Pulse RX 590
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, sevdiğim oyunlardan biri olan The Walking Dead incelemesi yapmak istedim. Almak isteyenler Steam'den alabilir. Fiyatı 77 TL. Bence çok uygun bu fiyata 4-5 oyun alıyorsunuz. İndirimde ise 30 TL'ye düşüyor.

Episode 1
Her şeyin başladığı o kısım. Karakterimiz Lee Everett. Kendisi bir profesördür. Lee Everett karısıyla yatan adamı öldürüyor ve bu sebeple hapishaneye götürülüyor. Hapishaneye götürülürken araba kaza yapıyor. Lee yakınlarda gezinmeye başlıyor ve bir ev buluyor. O evde clementine adında 8 yaşında ki bir kız çocuğuyla karşılaşıyor. Clementine'ın ailesi onu çocuk bakıcısıyla bırakıp tatile gitmiştir fakat asla geri dönmemiştir. Oyun da clementine ve Lee'nin başından geçen olayları anlatıyor.

Artıları
+ Hikayesi çok güzel. Merak uyandırıyor.
+ Seçimler var. Hangi karakterleri seçeceğiniz gibi hikayeyi etkiliyorlar.
+ Bence mekanikleri ortalama.

Eksileri
- Karakter öldürme seçenekleri haricindeki seçimler pek etkilemiyor hikayeyi.
- Bazı yerler de çok sıkılmıştım. Fakat sonra toparlıyor.
- Pek fazla eksisi yok fakat grafikleri kötü denilebilir.


Episode 2

lee'nin ölümünden sonra Clementine'ı kontrol ediyoruz ve onun hikayesiyle devam ediyoruz.
Yeni bir grupla tanışıyoruz ve hikayemize orda devam ediyoruz.Daha sonra çok seveceğimiz AJ ile tanışıyoruz.

Bence ilk oyuna göre daha sönük bir oyundu.

Episode 3

Bu sefer bir abi kardeşin hikayesini anlatıyor. Bu kısımda Javier adlı karakteri kontrol ediyoruz. Bir de abisi David ve karısı Kate var. Clementine nerede demiştim ilk başta fakat biraz ilerleyince karşımıza çıkıyor. Clementine iyice büyümüş artık kendi başına hayatta kalabilen bir kız olmuş.
Benim en sevdiğim sezondu. Hikayesi ve özellikle karakterleri harikaydı bence. Beni en çok zorlayan sezon oldu ayrıca seçimleriyle. Her karakter muazzamdı.


Episode 4

Oyunun daha başındayım. Bitirince yeni bir inceleme yapabilirim fakat şöyle özetleyebilirim başını. Bu oyunda Clementine'ı kontrol ediyoruz ve yanımızda Alvin JR var. Yaşama amaçlarımızdan birisi de AJ'yi korumak.

- Genel olarak oyunlar eski olduğu için grafikler kötü.
- Hikaye genel olarak güzel.
- Mekanikler eski fakat çok kötü değil.
- Almak isteyenler düşünmeden alsın hikayeye önem verenlerin beğeneceğini düşünüyorum.
 
Hocam Episode 4'te grafikler toparlamıştı o kadar kötü değil yani.
 
Sezon 3'e başlamadan önce Lee yok Kenny yok Clementine'ı kontrol edemiyoruz kesin en kötü sezon bu sezon olacak diye oynamaya başlamıştım ama en sevdiğim sezon oldu. Bence yapımcıların en çok emek verdiği sezon olmuş. Diğer sezonlara kıyasla hikayesi daha aksiyonluydu seçimler harbiden oyunu etkiliyordu ve Clementine'ı kendi halinde görmek güzeldi.

Bana göre S4 en kötü sezondu.
 
Sezon 3'e başlamadan önce lee yok kenny yok Clementine'ı kontrol edemiyoruz kesin en kötü sezon bu sezon olacak diye oynamaya başlamıştım ama en sevdiğim sezon oldu. Bence yapımcıların en çok emek verdiği sezon olmuş. Diğer sezonlara kıyasla hikayesi daha aksiyonluydu seçimler harbiden oyunu etkiliyordu ve Clementine'ı kendi halinde görmek güzeldi.

Bana göre S4 en kötü sezondu.

Evet bende sezon 3'e ön yargılı başlamıştım en sevdiğim sezon oldu.

Çok yüzeysel bir inceleme olmuş, yine de eline sağlık.

Sağ olun hocam. Spoiler olur diye pek bahsetmek istemedim.
 
Episode ne ya Season olacak o. Her Season'da son sezon hariç 5 Episode'dan oluşur. Son sezon'da 4 bölümden oluşur.

Bana göre en iyi sezon 2. sezon. Sonra 1-4-3 diye gidiyor. 3.sezonda iyi olsada Clementine hikayesine neredeyse hiç etkisi yok. 3. sezonda Clementine olarak oynayıp abi kardeş ilişkisini görseymişik daha iyi olurmuş. Arara Javier'e geçilip olaylara etki edilebilirmiş. Clementine AJ ilişkisi sorunlar Clementine hikayesine daha da etki edecek şekilde olsaymış daha iyi olurmuş. Bana göre en sönük olan 3.sezon.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı