Eternalist
Hectopat
Soru işaretlerini dolaşmak mantıklı, mutlaka seviyenize göre olaylara denk gelirsiniz. Onları yapa yapa seviye atlayıp büyük lokmalara geçin. Gördüğüm kadarıyla rol yapma oyunlarına hakimsiniz zaten, sadece doğru görevlere denk gelmemişsiniz gibi. Yan görevlerden de seviyenizin yettiklerini yapın, ilan tabelalarından kontratları inceleyin...
Seviyesi sizden inanılmaz fazla olanların üstünde kırmızı kafatası oluyor, onlara pek bulaşmayın. Kafatası olmayan ama seviyesi nispeten sizinkinden yüksek olan düşmanlara da taktiksel yaklaşın. Pata küte girmeyin; bombaları, yağları, işaretleri, iksirleri kullanın. Yağma bu oyunda çok önemli, elinizdekinden daha iyi bir ekipmana sahip olursanız hemen ona geçin.
Dostum selamlar. Ben Witcher 3'ü defalarca en zor modda bitirdim. Yapman gereken her şeyi şimdi sana söyleyeceğim. Öncelikle böyle bir durumla karşı karşıya kaldıysan bence en baştan başla. Öncelikle haritada "panolar"bulunuyor. Panolara bastıktan sonra haritan da soru işaretleri belirecek. O soru işaretlerinin %60'ını hazineler oluşturuyor geri kalanı canavar yuvaları (onlarda ad hazine var.)Vs. O soru işaretlerini mutlaka ana görevden önce yapmalısın, özellikle yan görevleri. Harita da çıkan sarı ünlemler yan görevlerdir. Ayrıca panolardan görev toplayabilirsin.
Ana görevlerden önce bunları yapmaya özen göster ve her yerden her şeyden loot yapman gerekiyor. En kötü itemi bile toplayıp craft yapabilir veya satabilirsin. Oyunda güçlenmen için loot yapman şart. Ayrıca canavarlardan düşen itemler ile bitkilerle kılıcına yağ uygulayıp daha cok vurabilir ve hatta iksir yaparak daha etkili olabilirsin. Onun dışında dövüş taktiği vereyim. Oyunu uzun süredir oynamadım. Sanırsam alt tuşu ile geri kaçıyordun. Karşındaki yaratığa sürekli olarak geri kaç vur geri kaç vur. Yaratık külliyatlarına mutlaka bak külliyatta canavarın zayıf yönleri her zaman yazar. Heyula, öğlenheyulası, geceheyulası bunları yenmenin tek bir yolu var. Yrden büyüsünü yere uygula. Büyüyü uyguladığın zaman etrafında mor bir çerçeve olacak. Heyulaya özellikle boss olanlara o çerçeve içinde saldır. Hasar alacaklardır ve yavaşlayacaklardır. Onun dışında quen kullanmaya özen göstermelisin. Quen kalkan sağlar. Quen bir nevi ikinci canındır. Sen 1 level olsan karşındaki 20 olsa bile sana vurursa quen onu engeller ama sadece 1 kez.
Bunları kendiniz üretiyorsunuz, gerekli malzemelere sahip olmanız yeterli. Olabildiğince yağma yapın; bitkiler, simya malzemeleri toplayın. Yeni başlayanlar için zor evet, o konuda haklısınız.Para olmadığı için ne bomba ne yağ ne iksir alabiliyorum.
YouTube üzerinden rehberlik videolarını izlemeni tavsiye ederim. Çoğu Witcher oyuncusu nasıl oynanacağını bilmediği için oyunu bırakıyor. Çok zor diyorlar. Ama aslında çok kolay. Yaratığına göre kılıçlara yağ sürmek, iksir içmek gerekir. Hangi güçlere (igni) karşı zayıflıkları varsa onu kullanmak gerekir. Yan görevleri de atlamamak lazım. Oyun içinde yaratıkların nelere karşı güçsüz olduğunu gösteren rehber var. Biraz dediklerim karışık gibi gözükse de öyle değil. En iyisi YouTube üzerinden rehberlere bakmanız.
Bunları kendiniz üretiyorsunuz, gerekli malzemelere sahip olmanız yeterli. Olabildiğince yağma yapın; bitkiler, simya malzemeleri toplayın. Yeni başlayanlar için zor evet, o konuda haklısınız.
İksir ve bombaları bir kere ürettiniz mi belli miktarlarda kullanabiliyorsunuz. Meditasyon yaptıktan sonra biten bomba ve iksirler yenileniyor. Yağlar ise envanterden hiç eksilmiyor, sadece kılıçta belli bir vuruş sayısı kadar kalabiliyor. Bitince tekrar uygulamanız gerekiyor.
Bu simya malzemeleri zaten 0 ağırlığa sahip, gördüğünüze yumulun yanişöyle biraz oynayıp geliştikten sonra her şeye alışırsınız. Karşınıza canavar çıktı mı hemen B'ye basıp yaratık külliyatını inceleyin. Bir süre sonra hangi yaratığa ne vuruyor ezberliyorsunuz zaten.
Ben en zor seviyede birçok kez bitirdim hikayeyi. Çözmesi zor değil. Türkçe kullanıyorsundur dili büyük ihtimal. Bütün iksirlerin, işaret güçlerinin neye yaradığını üstlerine gelerek okursan işin kolaylaşır. Yaratık külliyatını bilmek önemli. Öyle çok detaylı ayrı ayrı iksir, yağ veya işaret kullanımı gerekmiyor. Çünkü çoğu yaratığın zayıf olduğu güçler ve iksirler aynı. Zaten buna göre sınıflandırmaları yapılmış.Kendim öğrenerek geçmek istiyorum eğer çok çıkmazda kalırsam izlerim dostum.