The Witcher 3 DLC'lerindeki başkarakterler için seçiminiz ne yönde oldu?

Makaleler
20
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle, The Witcher 3'ün ''Hearts of Stone'' ve ''Blood and Wine'' DLC'lerini oynamamış arkadaşların başlığı terk etmesini tavsiye ederim. Zira mesajlarda bolca spoiler olacaktır.

Hearts of Stone DLC'sinde başkarakter Olgierd von Everec idi. Ve Olgierd von Everec'in hayatta kalması bizim seçimimize bağlıydı. Sizce Olgierd, yaptıklarından sonra ölmeyi hak ediyor muydu? Sizin kararınız ne yönde oldu? Blood and Wine da ise Dettlaf van der Eretein kandırılmıştı. Dettlaff, kurtulursa onu kandıradan kişi Syanna ölecekti. Syanna yaşayacaksa Dettlaff ölecekti. Dettlaff ölümü hak ediyor muydu sizce?

Olgierd karısı için ölümsüzlük istemişti fakat Ayna Ustası dilekleri çarpıtarak yaptıgı için kalbini taş yapmıştı. O yüzden duygu hissetmemeye başladı. Boylece karısını sevmemeye başladı. Geralt, Ayna Ustası'nı yenince taş kalbinden kurtuldu duygu, acı gibi şeyleri hissetmeye başladı. Bence ölmeyi hak etmiyordu.

Oynamadığım halde okudum. Bana 2. Kez Witcher 3 oynatmak için oyunun Remake olarak yeniden yapılması lazım. O oynanış mekanikleri aklıma gelince bile başım dönüyor

Hocam evereci kim naptı bilmem ama herkesin kızımız Syannayı yürümek için yaşattığindan eminim .D

von Everec'i bir serseri, haydut sandığım için ve sevmediğim için onun aleyhine kararlar verip oyunu kötü sonla bitirmiştim. Ölmesi gerekmiyordu, fakat ben öldürdüm maalesef.

Dettlaff'ın ise kendince haklı sebepleri var. Syanna'nın da. Fakat Detlaff, insanlardan bolca kazık yediği için bu davranışlarında çok bir kusur yoktu. Zaten kendisi bir yüce vampir olduğundan dolayı onun gözünden bakarsak, bu konuda tamamen haklı oluyor. Bazı kötülükleri de oldu tabii. Şehir vampir kaynadı, masumlar öldürüldü vs. Ama onun da ölmesi gerekmezdi. Maalesef ben onu öldürdüm.

Fakat biz bir Witcher'ı yönetiyoruz. Bu gibi duygusal olaylara çok yaklaşmamak lazım. Ben, oynayışımda Witcher'ların duygusuzluklarını yansıtıyorum. Çok kafaya takmadım açıkçası. İyi karakterlerdi fakat daha iyileri vardı

Olgierd'e yardım edip aynalı ustayı öldürmüştüm, bu kararımın sonuçlarından gayet tatmin oldum. Ki yardımcı karakterler de aynalı ustadan uzak durmamız gerektiğini ve tehlikeli olduğunu söyleyip duruyorlardı.
Detlaff'a gelince de Syanna baştan beri her şeyi o planlıyormuş, şantajcı da oymuş Detlaff'ın sevgilisi de düşesin kardeşi de. Fakat bunları yapmanın kendince bir sebepleri vardı, aslında intikam almaktı bütün amacı. Yanlış zamanda doğduğu için lanetliydi ve ailesi tarafından terk edildi. Mektuplarla Detlaff'a öldürten o 4 şövalye ise 5 erdeme sahip olmayan gerçek bir şövalyeler değildi. Detlaff da ihanete uğradığını düşününce fevri davranarak şehre vampirleri saldı ve bütün masumları öldürttü. Bir aşk yüzünden yüzlerce masuma kıyan Detlaff baştan beri benim için kötü bir karakterdir. Detlaff'ı da öldürüp Syanna'ya yardım ettim ve kraliçeyle barışmalarını sağladım. Ki bu son da DLC'nin en iyi sonu.

Olgierd'ı öldürmedim. Kardeşi Vlodimir'i anlaşma uğruna feda etmesine sinirlensem de Ayna Ustası'nın yanında yer almadım. Syanna genel anlamda haklıydı ama Kendine yanlış kişiyi düşman etti intikam uğruna. Detlaff'ı öldürdüm şehirdeki masumları katlettiğinden dolayı. Kız kardeşleri de barıştırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…