The Witcher 3 Takılma Hissi Sorunu

vidmas

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu hafta başlamak için sürekli ertelediğim Witcher serisine sonunda başladım. Bugün The Witcher 3'e geçtim ama nedense oyunda hareket ederken biraz kasma, takılma, “stuttering” denen olayı yaşıyorum. FPS katiyen düşmüyor, 60 sabit şekilde duruyor. Hareket etmeden sabit bir şekilde olduğum yerde durup etrafıma bakarsam bu sorunu yaşamıyorum. Sistemim yeterli ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Kısaca Ryzen 2600, RX 570 kullanıyorum.

Sitem Ram iniz ne kadar ve oyun ne kadar tüketiyor?
8 GB ise sınıra dayandığından takılma yapıyor olabilir.
V-Sync'ı kapat.
Ayarlardan "Donanımsal İmleç" adlı kutucuğu kapatmayı deneyebilirsin.

Yorumlar için teşekkürler. Sistemimde 8GB RAM var ve oyun 4 ila 6 arasında tüketiyor. Vsync kapalı ve açık hiçbir şey farketmiyor. Donanımsal imleç de kapalı. Bir türlü çözemedim çok diksktimi dağıtıyor.

Söylediğin şey aklıma direk V-Sync'ı aklıma getirdi. Radeon ayarlarına bakmak lazım birde.
Çok teşekkürler sorunu çözdüm. Radeon ayarlarında Vsync’i uygulama belirtmediyse kapalıya ayarladım; fakat bunu yapınca çok fazla dalgalanmalar oluyordu. Ne hikmetse oyundaki grafik ayarlarından Vsync’i açtım ve şu an sorunsuz bir şekilde oynuyorum. Teşekkürler tekrardan :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı