The Witcher 3: Wild Hunt ani düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10
The Witcher 3: Wild Hunt oyunu yüksek (high) ayarlarda oynuyorum. GPU kullanımı, şehir içerisinde ve böyle karabalık insanlar olduğu yerlerde değişken GPU kullanımı var. GPU kullanımı azalma oluyor ve bu sırada CPU kullanımı da yükseliyor %80'e kadar. Genelde GPU kullanımı %99 - 97 arasında olunca CPU kullanımım %32'i geçmez ama söylediğim yerlerde aniden GPU kullanımı %70'e kadar düşüyor ve CPU kullanımım artıyor. Bu sırada tabii 50-60 arasında FPS olurken birden 42 FPS'lere düşüyor. Şehir içinde tamam düşebilir değişebilir FPS ama bu GPU kullanımı düşünce oluyor ve sonra toparlanıyor GPU kullanımı aynı mekanda düzeliyor GPU kullanımı. Aniden %70'e düşünce tekrar yavaştan yükseliyor %90 GPU kullanım değerlerine. Isınma ve cihazda hız kısma problemi yok MSI Afterburner ile inceleme yaptım. Acaba RAM kaynaklı mı veya sürücü yazılımla ilgili mi? Nette aynı bilgisayarın 8 GB RAM'li olanında da şehir içinde GPU kullanımı aniden düşüyor girince veya dolaşınca. Ama 16 GB RAM olanın aynı özellikte aynı model bilgisayar ile temiz şekilde oynadığını gördüm tabii sizler de bakarsanız incelemelere daha iyi çözümü buluruz alakası var mı? Forza Horizon 4'te vardı böyle düşük GPU kullanımı oluyordu, CS:GO gibi oyunlarda grafik ayarı düşürünce GPU kullanımı düşüyor ve haliyle FPS'de düşük oluyor. Oyun NVMe SSD içinde kurulu. Oyun orijinaldir. İşlemci ve diğer özellikleri yazıp sıcaklıklarını alt metin ekleyeceğim.

Sistem özellikleri:
R5 4600H - 4000MHz aşağı düşmedi sabit ve sıcaklık değişken olduğu için maksimum 76 ortalama 65 civarı gezindi.
GTX 1650 Ti - 1600 - 1800GHz CPU saati, 6001MHz sabit bellek saati, sıcaklık maksimum 60 derece.
RAM 1x8 3200MHz, 6.700 MB kullanımı vardı oyun içinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS:GO oynamadığım için bilmiyorum.

@The Towande 3050 Ti ile oynayan düşük ayarda 270FPS aldığını, yüksek ayarda 165 FPS aldığını söylemişti, ben şimdi yüksek ayarda 120 - 155 arasında CS: GO'da FPS değişiyor ama ne zaman o arkadaş gibi yüksek FPS alayım deyip düşürünce ayarları, FPS 80 - 115 FPS alıyor.

RAM darboğazı hangi donanıma darboğaz yaptırır? İşlemciye mi ekran kartına mı?
Acaba oyun Intel işlemciler ile daha mı uyumlu? Intel işlemci GTX 1650 Ti ve RAM 8GB olanlarda şehir içinde sabit GPU kullanımı. Ama AMD işlemcili ve GPU RTX 2060 izliyorum onda da GPU kullanımı düşüyor anlık.

Son düzenleme:
@kino Peki i5 9300H işlemci benim işlemcinden düşük ama onda GPU kullanımı düşmüyor. Bence Intel ve Nvidia daha uyumlu hele ki bu oyun bence Intel'e göre olabilir. Çünkü çok daha güçlü masaüstü AMD işlemci ve Nvidia izleyince onda da oluyor GPU kullanım düşüşü. Hadi bu oyun değil diğer CS: GO'da niye ayarları düşürünce FPS yükselmiyor işlemci bunda da mı yetersiz kalıyor?

@kino Hocam benim zaten genel oyunlarda böyle oluyor. CS: GO oyunlarda da ayar düşürünce GPU kullanım düşüyor ve FPS yükselmiyor. Mesela Witcher 3'te düşük ayarda GPU kullanımı %55'e düşüyor, ama yüksek ayarda %98 olup şehir yerlerinde düşebiliyor. Benim anlamadığım daha yüksek FPS alayıyım o zaman ayar düşürerek etkiyi az anlamak için diyorum o da olmuyor FPS ve kullanım düşüyor ayar düşürünce oyunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…