Arkadaşlar selam, yaklaşık 20 saattir The Witcher 3: Wild Hunt oynuyorum. Oyunda insanlara vesaire yardım ediyorum sorunlarını çözüyorum. Oyun bir ara Witcher'lar insanlara yardım etmez, paralı askerlerdir gibi bir şeyler söylenilen bir sahne çıkardı karşıma, bu uyarı tarzında bir şey mi? Yani daha az mı yardım ederek oynamalıyım?
Arkadaşlar selam, yaklaşık 20 saattir The Witcher 3: Wild Hunt oynuyorum. Oyunda insanlara vesaire yardım ediyorum sorunlarını çözüyorum. Oyun bir ara Witcher'lar insanlara yardım etmez, paralı askerlerdir gibi bir şeyler söylenilen bir sahne çıkardı karşıma, bu uyarı tarzında bir şey mi? Yani daha az mı yardım ederek oynamalıyım?
Seri evreninde resmiyette "Witcher Yasaları" vesaire diye bi' şey yok aslında. Gerçekte "Witcher'lar parasız çalışmaz" gibi ilkeler yazan bi' kaynakları - kanunları falan yok, Witcher'ların uydurmuş olduğu bi' şey sadece. Hepsinin mesleğini nasıl icra edeceği kendisine kalmış.
Nasıl insanlar kendilerine acıtasyon yapıp ücret konusunda işi yokuşa sürmesin diye zamanında kendilerini canavarlaştırmak için uydurulan "Witcher'ların duyguları yoktur, hiçbir şey hissetmezler" gibi bi' yalanı benimsedilerse, tehlikeli bir meslekleri olduğu için bütün uğraşlarından sonra bir de insanlarla uğraşmamak ve yaptıkları işin karşılığını alabilmek adına yine benzer bir yalanı benimsiyorlar. Günün sonunda işlerini bi' nebze kolaylaştırıyor sayılır. Oynanış açısından millete yardım etmemeyi yani yan içeriklerle uğraşmamayı seçerseniz oyunun hatrı sayılır bi' kısmından eksik kalırsınız, sadece hikayeyi oynayarak da oynadığınızdan pek bir şey anlamazsınız.
Yan içerikleri seviyeniz yettiğince yapmaya çalışın. Sadece para almayı reddetmenin mümkün olduğu görevlerin sonunda para almamayı seçtiğinizde para almaya kıyasla biraz daha fazla EXP alıyorsunuz.
Arada yine seviyeniz yettiğince haritadaki soru işaretlerini de yapmaya uğraşın.