The Witcher Evrenine Nasıl Girilmeli ?

Ytweny

Hectopat
Herkese Merhaba

The Witcher evrenine giriş yapmak, The Witcher 3 oynamak istiyorum. Serinin bir ve ikinci oyununu oynamadım. Bundan kaynaklı birinci ve ikinci oyunun hikayesinde bilmediğim şeyleri The Witcher kitaplarından öğrenebilir miyim ? Eğer öğrenebileceksem hangi kitapları hangi sıra ile okumalıyım ?

İlk oyunun hikaye anlatım videolarını izle, 2.oyunu ve 3.oyunu oyna.
Bundan kaynaklı birinci ve ikinci oyunun hikayesinde bilmediğim şeyleri The Witcher kitaplarından öğrenebilir miyim ?
Hayır. Kitaplar farklı olayları anlatıyor ancak oyunda kitaplara da göndermeler yok değil.

Bütün oyunları oynayarak git. Direk 3. oyundan girince çok fazla şey kaçırıyorsun. Kaçırmadığını düşünebilirsin oyun bittikten sonra ama hayır kaçırıyorsun. Zaten ilk iki oyun uzun değil. Oynanışları biraz can sıkıcı ama sık dişini oyna ve kendin deneyim et.

Çoğu kişi 1.oyunun hikayesini izle geç diyor ama ben tavsiye etmiyorum. Zaten kısacık olsun diye 5-10 dakika anlatmışlar hikayeyi güya. Ben ise oyunu aşırı gezerek 40 saatte bitirdim ve gayet memnunum. Yani ideal oynama süresi 30 saat olan oyunu sence 10 dakikada öğrenip evrenine girebilir misin?
Eğer Witcher evrenine girmek istiyorsan 1.oyunu oyna kesin. Oynamaktan kastım görevleri yap bitir demek değil. Ben oynarken simyayı kullandım, tüm karakterlerin hikayesini günlüğe eklendiği zaman okudum, yerlerle alakalı hikayeleri okudum, yan görevlerin hepsini tamamladım. İnsanların oynamak istemediği oyuna ben 40 saat gömdüm. Pişman mıyım? Asla.
Genelde dövüş sisteminden şikayetçiler ona da alışman 5 dakikanı alıyor. Ayrıca oyunun hikayesi ve hikayesi sunumunu beğendim ben güzel oyun.
Kısacası trilogy olarak oynayın ve bitirin The Witcher oyununu.
Edit: İlk oyunu oynamaya karar verirseniz eğer oyunda at ve fast travel yok. Yani yayan bir şekilde yürümeniz gerekiyor bu aklınızda bulunsun. Oyunun en büyük eksisi bu.

Son düzenleme:
Üçüncüsünü oynadıktan sonra ister istemez diğerlerini de oynamak istiyorsun zaten. O yüzden çift dikiş yapacaksın. Önce üçüncüyü kolayda bitirip oyuna bağlanacak daha sonra bir ile ikiyi karakterleri konuyu rayına oturtmak için oynadıktan sonra tekrar üçe dönüş yapacaksın ama bu sefer zor ayarda :)

Scoia'tael'den uzak dur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı